SknerusMck Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Ja miałem ~690 . Ale coś z tą długością musi być na rzeczy. Jestem ciekaw limitów w 3 zadaniu, być może będą 50 [200-100-50] i 2000 [500-1000-2000] ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperov Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Według mnie limit znaków w zadaniach ma tutaj kluczowe znaczenie i powinniśmy iść tym tropem Chyba, że zrobią nam psikusa i w następnym zadaniu alfa dostanie 2000+ znaków, a gamme ograniczą do tych 100-200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tellur Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 A może po prostu wykorzystano sposób sprawdzania obecny odkąd człowiekowi do głowy przyszło utworzenie czegoś takiego jak edukacja? Wszystkie prace zebrać do kupy, frrrru wyrzucić jak najwyżej w powietrze i czekać na efekt. Te, które wylądują na stole idą do Alfy, a reszta z podłogi do Gammy. Ewentualne lampy, żyrandole i te co wyleciały za okno, się nie dostają Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaulPGR Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 ja myślę że kryterium mógł też być staż na forum w gammie widze pare znanych mi dobrze z forum ksywek a z alfy kojarzyłem z początku tylko i wyłącznie goliata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranafe Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Ja jestem na forum od tygodnia. Bardziej podoba mi się teoria z podłogą, stołem i żyrandolem Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirK133 Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 No dobra kolejna "teoria podziału wszystkiego" - czy ktoś z Gammy zrobił choćby najdrobniejszego "babola" w zgłoszeniu, albo z Alfy wyslał notkę perfekcyjnie poprawną? Ja strzeliłem mikro-literówkę ("clic" zamiast "click") i może okazałem się w ten sposób niegodnym więcej niż 200 znaków Link to comment Share on other sites More sharing options...
otton Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Ja napisałem coś w stylu "lokalny coop online", ale chyba nie zauważyli, bo zwrotu nie było . Link to comment Share on other sites More sharing options...
goliat Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Ja podejrzewam, że klucz przyjęcia do alfy i gammy był taki, że do tej pierwszej grupy dostali się ci, co wysłali notę encyklopedyczną najszybciej, do drugiej ci, co zrobili to dokonali tego w dalszym terminie. Warto zwrócić uwagę, że dopiero od niedawna widzę członków gamma, zaś alfy od dłuższego czasu, więc moje przypuszczenia mogą mieć sens, zwłaszcza że na forum staram się być codziennie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vithar Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Mnie przyjmując do Gamma pochwalono za wybór gry (Crypt Of The Necrodancer) może to jest trop?@Goliat To też jest dobry trop Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaulPGR Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Nie wiem czy tak jest ja myśle że mogli nas rzeczywiście rozlosować ale nadal nie rozumiem dlaczego na razie piszemy tak krótkie rzeczy (w alfie) jeśli np. ja wysłałem im 640 znaków pięknej notki encyklopedycznej o przygodówce i nie pisze tak dużo i myśle że druga opcja to gry o których pisaliśmy były powodem przydziału ci co nie pisali o grach AAA poszli do alfy a ci co pisali do gammy ja opisałem Testament Sherlocka Holmesa i chętnie się dowiem co inni pisali w swoich notkach żeby zobaczyć czy moja teoria ma jakiś sens Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raynax Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Ja swoim tekstem o trybie Zombie z CoD BO II dostałem się tu, gdzie jestem (bez błędnie ^^). Mój kolega, który zabrał mi tekst o TubeTycoon również dostał się do Alfy i miał w dodatku pochwały :c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glockens Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Ja napisałem o Running With Rifles, więc to chyba nie dobór gier o tym decyduje. 9kier mi skomentowała, że czegoś takiego szukają, ale troszkę mało encyklopedyczna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vithar Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Mi napisała właśnie że mój tekst był bardzo encyklopedyczny. A w sumie wybór gier może być tropem częściowo. Running With Rifles nie jest z segmentu AAAEDIT: Dobra, nie ma sensu, nie zauważyłem, że w Alfie był Tycoon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Dostaliście komentarze na temat swoich notek? Ja tylko suche info, że zostałem przyjęty do Akademii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elano Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Ja pisałem o Shantae and the Pirate's Curse, jeśli ktoś jeszcze ma jakieś pomysły na rozszyfrowanie klucza Enigmy. Dostałem info, że to jest to, o co chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raynax Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Ja tylko info, że zostałem przyjęty. Sprawiedliwy ten świat ;-; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperov Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Ja dostałem informację zwrotną, że właśnie o taki tekst chodziło i burę za interpunkcję. ;POpisywałem Devil May Cry.Może klucz zakładał perfekcyjne zrozumienie o co chodzi w zadaniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tellur Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Ja pisałem o Six Days In Fallujah, tytule dodziś niestety nie wydanym - cieżko uznać to za produkcje AAA . Ale za to też miałem jeden, dość poważny babol. Bardziej wierzę w teorię o podziale według czasu dotarcia notki, na grupie facebookowej w ten weekend odzywali się tylko ludzie z Gammy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirK133 Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 "Teoria czasu zgłoszenia" jest póki co jedyną jeszcze nie obaloną. Może być pewien czynnik powiązany - Czy kogoś do Alfy przyjmował ktoś poza Papkinem/do Gammy Papkin? Może nas podzielili wg przyjmujacych redaktorów a że Papkin na urlopie to wysyp Gammy nastąpił?Anyway - mnie 24.11 przyjmował Papkin. Sądzę że za złamanie algorytmu tiary przydziału powinna byc nagroda jakaś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elano Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Mnie też przyjmował Papkin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Mnie przyjmował MQc. Nie jestem przekonany co do teorii czasu zgłoszenia - to by było zbyt proste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raynax Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Mnie i mojego "kolegę" przyjmowała 9kier. A może to było tak: jednego dnia byli wszyscy przyjmowani do Alfy, a drugiego do Gammy? Co my robimy ze swoim życiem xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
goliat Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Mnie do Akademii przyjął Papkin, podziękowawszy za wysłany tekst. Pisałem notę o Knights and Merchants: Złota Eydcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnK Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Oczywiście trudną do obalenia teorią byłaby też teoria o grupie lepszej i gorszej... ale o tym nie chcemy słyszeć "Teoria czasu zgłoszenia" faktycznie może być trudną do obalenia ale... na fb poinformowano, iż w trakcie semestru istnieje możliwość przejścia do innego bractwa i miałoby to nastąpić za podszeptem Szefostwa. Radzę się tego trzymać jako wyznacznika stwierdzenia, że grupy różnią się ze względu na określone cechy członków.A być może podzielono na tych którzy pisali bardziej o stronie technicznej i tych którzy raczej skupiali się na rozgrywce.Raynax, nie ma się co dziwić ze temat klucza przydziału budzi zainteresowanie i domysły, każdy chce się o sobie czegoś dowiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tellur Posted December 2, 2015 Report Share Posted December 2, 2015 Ja zostałem przyjęty przez 9kier 29.11, wtedy jak już Papkin zniknął. Teoria czasu mimo, że najprostsza wygląda też na najoczywistszą. "Elementary, my dear Watson" - jak głosi błędnie przypisywany Sherlockowi cytat. Link to comment Share on other sites More sharing options...