Root Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Nie wydaje mi się, by na podstawie notki encyklopedycznej o tak ograniczonej liczbie znaków, można było faktycznie i rzetelnie ocenić poziom czyichś predyspozycji (chyba, że ktoś popełniał błędy ortograficzne, itp.). Także sądzę, że to losowość jednak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnificus Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 A skoro temat do luźnej dyskusji... zastanawialiście się na kwestią "kretów". Niby to kolega akademiowicz... a tak serio redaktor... brrr... ciarki mnie przeszły Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreenFinch Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Zaspokoję waszą ciekawość (chyba nie jest to zabronione, a mam ziomka w alfie):Alfa - szpila na 200 znaków.Podział na "formę" i "treść" brzmi w miarę sensownie Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybadrian Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 A mnie się wydaje, że będziemy robić te same zadania, ale w odwrotnej kolejności. Patrząc na tempo przyjmowania do Akademii i oceniania zadań to minie na tyle dużo czasu, że kiedy dojdziemy do końca to i obecne zadanie nr 1 z "Alfy", i teraźniejsza "jedynka" z "Gammy" będą już "bezpiecznie" przeterminowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edgarzyc Posted November 30, 2015 Author Report Share Posted November 30, 2015 Cybadrian tez sensownie mowi. To by laczylo sie z tym ze losowo przydzielano nas do roznych grup. Alfa robi swoje zadanie w grudniu, Gamma dostanie to samo zadanie w kwietniu i na odwrot. Nie brzmi to nieprawdopodobnie...A z redakcji na forum ostatnimi czasy to tylko Smuggler wchodzi. Mam nadzieje ze nie zapomnieli o nas Tematow przybywa, w Alfie juz prawie 100, w Gammie zakladam drugie tyle... Zakladam ze wszystkie beda ocenione przed kolejnym zadaniem.Swoja droga nie przegladam facebooka ostatnio wiec nic nie wiem o zapowiedzi kolejnego zadania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glockens Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Ciekawostka - grupa na fejsbuku pojawiła się 9 lipca 2014 roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vithar Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Naszło mnie tak trochę że skoro jesteśmy w Akademii, to nasze Alfa i Gamma to grupy dziekańskie. Podział polega pewnie na tym, że Alfą opiekuje się część redaktorów, a Gammą inna część. Pozostaje kwestia przydziału. Kryteriami mogły być- totalny przypadek (najbardziej prawdopodobne)- Ksywa (podział alfabetyczny, można z resztą sprawdzić)- Staż na forum- Aktywność blogowa (najbardziej wątpliwe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirK133 Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Ja sądze że trzymali tiarę przydziału nad kompem i wyświetlali kolejne prace Ciekawostka - grupa na fejsbuku pojawiła się 9 lipca 2014 roku. tego dnia odbył się udany start nowej rosyjskiej rakiety nośnej Angara-1.2PP - wszystko jasne Jeśli dzielili na tych lepszych i resztę to obstawiam że alfa byłaby "resztą" ale mi się taki podział na podstawie encyklopedycznej notki wydaje mało prawdopodobny.9kier do nas nie pisze za to Suggler przemiło nas tyra Papkin zamilkł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnificus Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Heh - taki smuggler przydałby się w Gammie... na razie sami siebie oceniamy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SknerusMck Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Mnie tam alfa i gamma kojarzą się z promieniowaniem.Podział zależałby od tego, czy dana osoba nie umie przelać swoich myśli na papier i za bardzo się rozpisuje próbując to wszystko co jej się roi wyjaśnić, czy nie umie przelać swych myśli na papier i przez to robi to krótko i niechlujnie, i nie może rozwinąć szkrzydeł.Alfa dostałaby zadania w których elektryzowałaby czytelnika jak najmniejszymi porcjami tekstu, tak, żeby nauczyła się zwięźlej wypowiadać, a gamma zadania w których musiałaby wysyłać wielkie porcje energii XD, czyli nauczyłaby się rozwijać temat .Na koniec każdy by dostał pośrednie zadania i okazałoby się, co mu ta akademia dała.Ale ciężko tak prorokować po jednym zadaniu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amonre86 Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Wydaje mi się ze jest tak jak napisał kolega cybadrian. Będziemy robić zadania na zmianę, ktoś to musi sprawdzać, a łatwiej ogarnąć polowe grupy jaka by nie była niż całość. A teraz pomyślcie dlaczego żaden z (Profesorów) modów się nie odezwie, pewnie czytają i cieszą się z naszych domysłów. Oczywiście nie mam nic złego na myśli i pozdrawiam hehe:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vithar Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Największą radochę ma pewnie Smuggler. (Jeżeli to czytasz, pozdrawiam serdecznie ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperov Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Teoria z tą samą pulą zadań w różnych terminach ma dwa słabe punkty ;D1. Nie wiem jak w alfie, grupa gamma może publikować prace przez cały okres trwania semestru, więc redaktor/opiekun ma mnóstwo czasu na sprawdzenie wszystkiego.2. Do czego miałyby służyć transfery pomiędzy grupami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lionex Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 W alfie tez można publikować prace przez caly semestr To nie jest zmienione. Zgrzytem dalej pozostaje kwestia przenoszenia się z grupy do grupy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edgarzyc Posted December 1, 2015 Author Report Share Posted December 1, 2015 A może wspomnieli o transferach z grupy do grupy żebyśmy teraz myśleli, jakie to ma znaczenie A w praktyce nie ma żadnego, bo po prostu to są dwie niemal te same grupy, różniące się tylko opiekunami.Myślałem, że może to zależy od tego, kto przez kogo został przyjęty - ale ja zostałem przyjęty przez 9kier, a trafiłem do Alfy, czyli teoretycznie grupy Papkina. A jak z tym u was? Może w tym tkwi jakaś zależność? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arhel Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Ja mam dwie teorie spiskowe: 1. Tak jak napisaliście, podstawą do podziału była treść notatki. I tutaj może być ten podział na recenzentów i publicystów, choć przy tak krótkim tekście ciężko kogoś sztywno zakwalifikować - stąd możliwe transfery w późniejszym czasie. 2. Wybór samego tytułu, gry. W przyszłości, po napisaniu tych 2 tys. tekstów może nastąpić transfer, np. Master Smuggler powie: Daj mi, Papkinie, tego padawana. Papkinie odpowie: Hej, Smuggler! Daj gwintówkę, niechaj strącę tę makówkę! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirK133 Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Przyjęty przez Papkina, jak widac do Alfy. No clue.A skad wiadomo że transfery sa mozliwie i w jakim kontekscie to info padło? Jeden kolega wspomniał ze coś mu tam Papkin pisał, a tak poza tym to ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arhel Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Ja widziałam tę odpowiedź Papkina na fb, ale już jej nie ma, widać to tak jak z tym zadaniem z podpisywaniem screenów - nie mieliśmy wiedzieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edgarzyc Posted December 1, 2015 Author Report Share Posted December 1, 2015 Też widziałem tę wypowiedź na fb. Także to nie mit, tylko potierdzona iinformacja, skoro trzy różne osoby twierdzą, że to czytały Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirK133 Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Oki, a oswiecicie niespołecznościowego mnie jaki był kontekst tego info? Link to comment Share on other sites More sharing options...
9kier Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Nie ma czegoś takiego jak opiekun grupy. Każdy opiekuje się wszystkimi po równo. A z tymi transferami to jest tak, że będziemy śledzić co i jak i jeżeli uznamy, że ktoś pasuje bardziej do specyfiki drugiej grupy (jak wiecie, będą mieć różne zadania), to będziemy przerzucać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edgarzyc Posted December 1, 2015 Author Report Share Posted December 1, 2015 A mozna prosic o jakies info jaka jest specyfika grup? tak konkretnie, zebysmy juz nie musieli snuc domyslow Link to comment Share on other sites More sharing options...
9kier Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Nie można. Gdybym Ci powiedziała, musiałabym Cię zabić. A gdybym powiedziała na forum, musiałabym zabić Was wszystkich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edgarzyc Posted December 1, 2015 Author Report Share Posted December 1, 2015 Myslalem ze prosic zawsze mozna no trudno, zatem wrzucam to do worka z napisem Wielkie Nieodkryte Tajemnice Swiata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arhel Posted December 1, 2015 Report Share Posted December 1, 2015 Dlatego Papkina nie ma - bo puścił farbę... Link to comment Share on other sites More sharing options...