PanBorsuk Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Tekścik wysłałem, po fakcie znalazłem 2 błędy stylistyczne. Fajna praca, bo z serią Silent Hill jakoś nie miałem okazji się zapoznać, a po godzinnym researchu przynajmniej wiem z czym to się je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tellur Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Aj aj aj! Nie przechwalajcie się tak!Cały mój kilkugodzinny research idzie na marne, gdy podajecie leniuchom wszystko na tacy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scorpix Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Boże, właśnie przeczytałem fabułę całej serii filmów Resident Evil. Jeśli będziecie pisać o RE radzę przygotować się psychicznie na te tortury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tellur Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Widzę, że Scorpix dalej bedzie się przechwalał do jakich to tytułów nie dotarł To może ja zarzucę męczące szperanie w sieci i spokojnie poczekam, aż on napiszę tutaj wszystko co wie A tak serio to juz od pierwszej częsci wiadomo, że tytuł RE jest tylko dla ozdoby i nie ma nic wspólnego z grą. Obejrzałem póki co wszystkie i są na prawdę niezłe, jeśli ktoś jest po prostu świadomy wspomnianego faktu. Poza tym jakoś mam słabość do Milli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scorpix Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 O fabule przeczytałem z wikipedii angielskiej, a z filmów widziałem tylko część pierwszą. Swoją drogą była całkiem niezła. Krytycy nisko oceniają te filmy, ale kasy sporo zarobiły. A Milla rzeczywiście wymiata. Ogólnie to takie filmy akcji powstałe na podstawie gier, a nie trzymające się w 100% fabularnie gier, choć nawiązań do gier trochę jest.Co do przechwalania to spoko. To i tak jeden z głośnych tytułów, o którym jest nawet głośno. Za wiele nie powiem. Mam 6 filmów i parę szczegółów o innych gierkach, więc materiał powoli się zbiera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goliat Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Nie da się ukryć, że gamma ma znacznie więcej do roboty i ciekawszy tekst do zrobienia. Swoją drogą, dawno nie oglądałem jakieś filmu, muszę trochę nadrobić braki. Aha, w poszukiwaniu ekranizacji gier pomocne może być zajrzenie do serwisu filmweb i zaznaczenie opcji filmy przed premierą. Sam jestem ciekaw, co się nam szykuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaulPGR Posted March 13, 2016 Author Report Share Posted March 13, 2016 Wysłałem pracę na jakieś 2500 znaków, a obejrzałem jedynie gameplay, przeczytałem newsa na spider-web który był dość wyczerpujący i przeszukałem oficjalną stronę Konami. I powiem to raz jeszcze zazdroszczę Gammom zadania, a tymczasem pytanie czy u was też redaktorzy tak szybko sprawdzają zadania jak ostatnio wrzuciłem zadanie drugie to po 3 godzinach mnie i paru innych spóźnialskich ocenił Cursian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sveniu Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Cursian ocenia bardzo szybko i sprawnie także w Gammie. Z pozostałymi bywa różnie - na oceny zadania czwartego czekamy prawie od miesiąca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirK133 Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Doczytałem że mozna jeszcze dosłac zaległe prace, wiec może sie szarpne i napisza sesję Swoja drogą jesli dobrze rozumiem pojecie "wierszówka" to najlepsza Gamma dostanie 2x wiecej niż Alfa. Burżuje...btw ostatnio nasze 5 zadanie oceniał Monk - wow, kazda praca z rozbiorem na czynniki pierwsze i komentarzami - mega szcun. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gipster Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Mam pytanie - czy wyklarowała się może już sprawa screenów? Dołączać, nie dołączać? Jeśli tak, to czy robić też do nich podpisy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edgarzyc Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Właśnie sobie uświadomiłem, że chyba nie nadaję się na redaktora, tylko raczej na pisarza. Nurzam się w słowach, można powiedzieć. Mam bardzo, heh... kwiecisty styl. Sam się tym zaskoczyłem, hm. Ciekawe co na to powiedzą redaktorzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanBorsuk Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Właśnie sobie uświadomiłem, że chyba nie nadaję się na redaktora, tylko raczej na pisarza. Nurzam się w słowach, można powiedzieć. Mam bardzo, heh... kwiecisty styl. Sam się tym zaskoczyłem, hm. Ciekawe co na to powiedzą redaktorzy Dlaczego nie na redaktora? Sir Papkin nie raz bawił mnie słowem. Jak czytam jego recenzje lub zapowiedzi to rozpływam się w jego linijkach. Może pisze mniej rzeczowo od takiego gema czy enkiego, ale częściej, trochę turpistycznie, urozmaica słowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edgarzyc Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Ale Papkin to Papkin. Nieco inna liga Zresztą nie ma co narzekać, może po ocenie końcowej wrzucony do jednego tematu nasze prace semestralne i każdy oceni według siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
GR3G0R14N Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Tak dywagując od głównej myśli ostatnich postów: czy prace nadsyłamy do 22 marca włącznie (na chłopski rozum: do końca wtorku) czy z wybiciem północy w poniedziałek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaulPGR Posted March 19, 2016 Author Report Share Posted March 19, 2016 Raczej możemy nadsyłać prace do wybicia północy we wtorek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sveniu Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Najlepiej wysłać pracę dzisiaj i mieć pewność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gacu007 Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 To jest chore... Właśnie obejrzałem demo Silent Hills, które mi przypomniało, dlaczego nienawidzę grać w horrory ;___; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gipster Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Ja się przestraszyłem ze dwa razy podczas oglądania i słuchania durnego youtubera, więc granie w to w odpowiednim klimacie musiało bardzo skutecznie wypełniać gacie... strachem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edgarzyc Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Dlatego ja sobie odświeżyłem demo w wersji bez głosu żadnego zasranego youtubera. Polecam Skąd się bierze popularność gości, którzy w bzdurny sposób komentują filmy? "A tu widzicie to, co widzicie, a opowiem wam to, co słyszeliście, a w ogóle to gra jest spoko". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gipster Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Pytaj mnie, a ja Ciebie Totalnie nie rozumiem tego fenomenu, oglądałem przez godzinę, żeby się dowiedzieć z czym to się je. Gość nie był zabawny, nie był rzeczowy, co najwyżej wkur... Przez cały gameplay trwający +/- godzinę ludzie zapłacili mu więcej niż wynosi całkiem spoko dniówka... nie ogarniam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ColonelNosio Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Cóż, ja szkielet mojego tekstu napisałem, jutro robię generalne poprawki i wysyłam. Ciekawe co nam panowie redaktorzy zaserwują w drugim semestrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracek90 Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Uff udało się. Sporo zasługa w tym projekcie należy się tekstom Eugeniusza Siekiery o grach wstrzymanych, dało mi to pomysł jak napisać epitafium do Silent Hills. Przy okazji dostawaliście jakieś potwierdzenie po wysłaniu tekstu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanBorsuk Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Przy okazji dostawaliście jakieś potwierdzenie po wysłaniu tekstu?Niestety nie, a przydałoby się takie potwierdzenie, chociaż dla częściowego opanowania fali obaw po wysłaniu (a co jeśli ktoś nie przeczyta? Zły format?). Z drugiej strony rozumiem, że to kolejna sprawa do odhaczenia dla naszych przepracowanych belfrów, jednak od tego jest opcja hurtowego wysyłania prostej wiadomości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracek90 Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Tak taki strach z pewnością jest. Jednak nie mamy odgórnie narzucanego formatu, więc zawsze jakiś luksus jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goliat Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Ja również nie dostałem żadnego potwierdzenia, pewnie czekają aż termin minie, pozbierają wszystkie prace do kupy plus sprawdzenie, czy rzeczywiście mamy zrobione wszystkie prace. Link to comment Share on other sites More sharing options...