wies.niak Posted April 16, 2008 Author Report Share Posted April 16, 2008 Wejście do systemu człowieka mającego podejście do życia często spotykane w komentarzach na np dobrychprogramach tj "Nie mam antywirusa, trzeba wiedzieć gdzie sie chodzi to nic sie nie złapie", to nie jest jakiś wybitny problem Do windows? Srednie szanse. Zwiesić system ok, ale dostać się do zasobów niezbyt. W zasadzie jedyny sposób to sprawić, by użytkownik "zaprosił" atakującego do siebie, ale to już socjotechnika i wykorzystywanie naiwności ofiary. Biorąc pod uwagę profil tego forum, raczej mało takich osób by się tu znalazło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paFci0 Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 wies.niak -- jeśli wyczyszczenie ciasteczek miało pomóc, to tak się nie stało. Niestety. I chłopaki, nie zaczynajcie tu przeze mnie flame'a nt. ewentualnej prostoty/trudności włamania się komuś do zasobów komputera :3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiki-yu Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 wies.niak - można wymusić na komputerze - ofierze, wykonanie akcji, takiej jak np odpalenie skryptu czy programu, a stąd już dwa kroki do wysłania sobie tego co zechcemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies.niak Posted April 16, 2008 Author Report Share Posted April 16, 2008 paFci0 -> Z jakiej przeglądarki korzystasz? Próbowałeś innej? wiki-yu -> Czyli tak jak napisałem, wymaga to akcji samej ofiary. Bez pomocy z wewnątrz się nie dostaniesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paFci0 Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 wies.niak -- używam FireFoxa 2.0.0.13, czyli bodajże najnowszej wersji. Próbowałem pod IE, to samo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@TH3V Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 A daj ty sobie zapamietywanie hasel w firefox, i wcisnac loguj tylko to nie za duzo roboty;) Na pcformat musiz tak robic np. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikuXXX Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Ja mam pytanie Jak działa ta wyszukiwrka? Daje konkretna nazwe tematu, nawet ne częśc tylko całą i Ni Mo Bo szukam tematu" mobajlfony " bo wcielo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleeskee Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 A może jest w komórki --> sprzęt? http://forum.cdaction.pl/index.php?showforum=40 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A.L. Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Śmieszny błąd: Godzina wysłania postu zmienia się (z 16 na 17 i na odwrót) za każdym razem, gdy odświeżam forum. EDIT: Dopiero teraz zwróciłem uwagę, że zmieniają się godziny wysłania wszystkich postów;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pzkw VIb Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Pewnie w opcjach forum masz włączoną automatyczną korektę czasu letniego (DST). Widocznie musi coś to szwankować. Jeśli ją wyłączysz, to godziny wysłania postów nie będą się zmieniać, ale 2 x do roku będziesz sam musiał przestawić strefę czasową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikuXXX Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Niektórzy pod opisami mają dodatkowo wstawione zdjęcie lub takie cuś z czasem z gier, jak to wstawić...??2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiki-yu Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 Dziku - tag przyjacielem mam pytanie - czy da się ustawić "nie wyświetlaj emotikon w tym poście" jakoś dla wszystkich swoich postów w profilu tak jak było w phpBB czy trzeba pamiętać za każdym razem o wyłączeniu tego dla każdego posta osobno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies.niak Posted April 19, 2008 Author Report Share Posted April 19, 2008 czy da się ustawić "nie wyświetlaj emotikon w tym poście" Tak. Panel kontrolny -> Ustawienia forum -> Czy wyświetlać grafikę w postach (emotikonki i załączane grafiki) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiki-yu Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 wies.niak - ale avatary, podpisy graficzne, czy załączane grafiki powinienem jednak widzieć, wszak ludzie różne rzeczy wrzucają i dobrze o tym powinieneś wiedzieć. a emotki są po prostu wkurzające. bo czyż ]:-> nie wygląda lepiej od jakiejś graficzki głupiej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies.niak Posted April 19, 2008 Author Report Share Posted April 19, 2008 Ah leniuchu, nie sprawdziłeś Obok opcji, którą podałem są jeszcze dwie "Czy wyświetlać sygnatury przy postach?" oraz "Czy wyświetlać avatarki przy postach?". Z tego wynika, że polecona przeze mnie opcja wyłącza tylko obrazki w ramach postow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiki-yu Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 to ty nie doczytałeś - pisałem tez o tym co kazdy moze zalaczyc do posta - bo to chce widziec, a nie chce miec tych brzydkich graficznych emot [w sumie to jeszcze nie widzialem ladnych graficznych emot] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies.niak Posted April 20, 2008 Author Report Share Posted April 20, 2008 Więc nie ma takiej opcji. Emoty i załączone grafiki są razem. Ale przetestowałem opcję i faktycznie emotki są teraz jako linki tekstowe, natomiast miniaturkę załączonego obrazka ciągle mi pokazał normalnie. Grafiki wstawione z użyciem tagów [img][/img] również jako linki tekstowe się pojawiają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzban Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Kiedy będą działać prywatne wiadomości? Bo nie chcę śmiecić w normalnych tematach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pzkw VIb Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Przecież działają. Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The End Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Trochę głupio mi pytać, ale nie wiem gdzie ustawia się avatara w ustawieniach profilu da się jedynie zięcie użytkownika. Podobnie sprawa ma się z "Zainteresowania" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pzkw VIb Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Zajrzyj tutaj: http://forum.cdaction.pl/index.php?showtopic=1949 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karczmarz Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 W niektorych postach mam taaaaaaaka przestrzen w sygnaturze, ze daloby sie napisac w niej jeszcze jednego posta... Mozna cos z tym zrobic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies.niak Posted May 10, 2008 Author Report Share Posted May 10, 2008 Da się coś z tym zrobić: 1. Dajesz większą sygnaturkę 2. Piszesz dluższe posty Zobacz sobie ile zajmują informacje o Tobie - one muszą się pomieścić, więc żeby zlikwidować to wolne miejsce, byłoby konieczne wywalenie tego wszystkiego pod avatarem. A my mamy jeszcze więcej od ZU bo u każdego widzimy licznik ostrzeżeń. W sumie to numer GG mozna wywalic, podobnie "rangę", skąd i już 3 linie mniej, do tego jakiś wybitniejszy podpis [na przykład dwie pierwsze księgi Pana Tadeusza i gotowe - wikiyu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikuXXX Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Czemu nie moge dodawać załączników? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arnie Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Z czego widzę, zwykli forumowicze w ogóle nie mogą dodawać załączników do postów. Więc nie jesteś wyjątkiem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts