Jump to content

Problemy z forum

wies.niak

Recommended Posts

Wejście do systemu człowieka mającego podejście do życia często spotykane w komentarzach na np dobrychprogramach tj "Nie mam antywirusa, trzeba wiedzieć gdzie sie chodzi to nic sie nie złapie", to nie jest jakiś wybitny problem

Do windows? Srednie szanse. Zwiesić system ok, ale dostać się do zasobów niezbyt. W zasadzie jedyny sposób to sprawić, by użytkownik "zaprosił" atakującego do siebie, ale to już socjotechnika i wykorzystywanie naiwności ofiary. Biorąc pod uwagę profil tego forum, raczej mało takich osób by się tu znalazło.

wies.niak -- jeśli wyczyszczenie ciasteczek miało pomóc, to tak się nie stało. Niestety.

I chłopaki, nie zaczynajcie tu przeze mnie flame'a nt. ewentualnej prostoty/trudności włamania się komuś do zasobów komputera :3

Śmieszny błąd:

beztytuu3ur1.th.jpg beztytuuzb2.th.jpg

Godzina wysłania postu zmienia się (z 16 na 17 i na odwrót) za każdym razem, gdy odświeżam forum.

EDIT: Dopiero teraz zwróciłem uwagę, że zmieniają się godziny wysłania wszystkich postów;]

Pewnie w opcjach forum masz włączoną automatyczną korektę czasu letniego (DST). Widocznie musi coś to szwankować. Jeśli ją wyłączysz, to godziny wysłania postów nie będą się zmieniać, ale 2 x do roku będziesz sam musiał przestawić strefę czasową.

Dziku - tag %7Boption%7D przyjacielem

mam pytanie - czy da się ustawić "nie wyświetlaj emotikon w tym poście" jakoś dla wszystkich swoich postów w profilu tak jak było w phpBB czy trzeba pamiętać za każdym razem o wyłączeniu tego dla każdego posta osobno? :D

wies.niak - ale avatary, podpisy graficzne, czy załączane grafiki powinienem jednak widzieć, wszak ludzie różne rzeczy wrzucają i dobrze o tym powinieneś wiedzieć. a emotki są po prostu wkurzające. bo czyż

]:-> nie wygląda lepiej od jakiejś graficzki głupiej?

Ah leniuchu, nie sprawdziłeś :>

Obok opcji, którą podałem są jeszcze dwie "Czy wyświetlać sygnatury przy postach?" oraz "Czy wyświetlać avatarki przy postach?". Z tego wynika, że polecona przeze mnie opcja wyłącza tylko obrazki w ramach postow.

Więc nie ma takiej opcji. Emoty i załączone grafiki są razem. Ale przetestowałem opcję i faktycznie emotki są teraz jako linki tekstowe, natomiast miniaturkę załączonego obrazka ciągle mi pokazał normalnie. Grafiki wstawione z użyciem tagów

[img][/img]

również jako linki tekstowe się pojawiają.

• 2 weeks later...

Da się coś z tym zrobić:

1. Dajesz większą sygnaturkę

2. Piszesz dluższe posty

:D

Zobacz sobie ile zajmują informacje o Tobie - one muszą się pomieścić, więc żeby zlikwidować to wolne miejsce, byłoby konieczne wywalenie tego wszystkiego pod avatarem.

A my mamy jeszcze więcej od ZU bo u każdego widzimy licznik ostrzeżeń. W sumie to numer GG mozna wywalic, podobnie "rangę", skąd i już 3 linie mniej, do tego jakiś wybitniejszy podpis [na przykład dwie pierwsze księgi Pana Tadeusza i gotowe - wikiyu