mateusz(stefan) Posted July 19, 2008 Report Posted July 19, 2008 Póki co na razie nie można nic z tym zrobić. Ja mam metodę wpisywania całej nazwy ciągiem np. tak jak w Twoim wypadku Gearsofwar lub gear, a reszta sama da rade. Oczywiście nim do tego przystąpię: szukaj->zaawansowane opcje wyszukiwania->więcej opcji i dopiero wpisuje, to co chcę znaleźć. Następnie zaznaczam temat i szukaj i mam .
vainqueur Posted July 19, 2008 Report Posted July 19, 2008 Dzięki, pomogło. |niech żyją rozbudowane wypowiedzi|
Pzkw VIb Posted July 19, 2008 Report Posted July 19, 2008 Czasem da się zauważyć, że treść posta została podwojona, jak np. TUTAJ. Na początku myślałem, że to błąd użytkownika, ale natrafiłem już na kilka takich postów u różnych osób. To jest błąd użytkownika. Po prostu jest niecierpliwy przy wysyłaniu postu i dwa razy kliknął na "wyślij". Na starym forum pojawiłyby się dwa posty. Teraz forum automatycznie łączy dwa posty napisane przez tego samego usera pod rząd w przeciągu dwóch godzin. Stąd podwojenie tekstu.
Guest Truff Posted July 21, 2008 Report Posted July 21, 2008 Jak usunąc konto? Bo jakos takiej opcji nie moge tu znalezc...
wies.niak Posted July 21, 2008 Author Report Posted July 21, 2008 Napisz prośbę do Ghosta, tylko on ma taką możliwość.
[Ekspert] 47 Posted July 23, 2008 Report Posted July 23, 2008 Zmieniłem awatar. Teoretycznie, bo zamiast nowego 100x100 wyświetla mi stary, z tym że rozciągnięty właśnie do tego rozmiaru. W panelu kontrolnym widnieje nowy awatar, ale w postach jest nadal stary. Da się coś z tym zrobić? IMO musisz poczekać. W moim przypadku jak ja u siebie zmieniałem, w postach pojawił się za jakiś czas. Nie wiem czy z ingerencji wyższej czy po prostu musiał się zadomowić -mateusz(stefan)
kamilv1992 Posted July 23, 2008 Report Posted July 23, 2008 Ja mam podobnie tzn. Nie miałem od początku ustawionego awatara potem ustawiłem i widać go w panelu kontrolnym ale nie przy postach.
wies.niak Posted July 23, 2008 Author Report Posted July 23, 2008 Mam pytanie: a przeglądaliście wcześniej strony, na których sprawdzaliście widoczność avatara? Bo może to kwestia pamiętania strony w przeglądarce, przez co nie zaciągała obrazków i wystarczy odświeżyć widok?
[Ekspert] 47 Posted July 23, 2008 Report Posted July 23, 2008 Tak, ja wcześniej przeglądałem. Z tym że jak wysłałem tego posta powyżej, to nie wyświetlił sie nowy avik tylko stary. W każdym razie, wszystko już działa.
kot3k Posted July 24, 2008 Report Posted July 24, 2008 zarejestrowałem się dopiero wczoraj a już mnie coś trafia, mianowicie co pare klików na forum wyświetla mi się pusta stronka z informacją: "IPS Driver Error There appears to be an error with the database. You can try to refresh the page by clicking here " Próbowałem nawet na laptopie i na innym kompie i to samo.
wies.niak Posted July 24, 2008 Author Report Posted July 24, 2008 Hm, mi się to pojawiło w sumie z 5 razy od początku nowego forum. Na jakiej przeglądarce / przeglądarkach próbowałeś?
Turambar Posted July 24, 2008 Report Posted July 24, 2008 zarejestrowałem się dopiero wczoraj a już mnie coś trafia, mianowicie co pare klików na forum wyświetla mi się pusta stronka z informacją: "IPS Driver Error There appears to be an error with the database. You can try to refresh the page by clicking here " Próbowałem nawet na laptopie i na innym kompie i to samo. Mnie też to dziś kilka razy wyskoczyło. Po kliknięciu w odnośnik załączała się strona którą próbowałem włączyć. Używam Opery. Chociaż to i tak nic w porównaniu z cyrkami które forum odprawiało na starym skrypcie więc do tego błędu można się przyzwyczaić tym bardziej że mi się zdarzył pierwszy raz...
kot3k Posted July 24, 2008 Report Posted July 24, 2008 (edited) Tylko na Explorerze 7. Dosłownie jak napisałem wyżej raz na kilka kliknięć takie cuś wywala. Komunikat wyraźnie mówi że wystąpił błąd w bazie danych. Nie byłem zarejestrowany na starym forum, więc nie wiem. A skoro nie tylko ja to mam (chociaż wczoraj do białej gorączki mnie to doprowadzało, dzisiaj lepiej), to życze sobie i innym jak najmniej tych błędów Edited July 24, 2008 by kot3k
Aragloin Posted July 25, 2008 Report Posted July 25, 2008 Większych problemów nie zauważono Mi ten Gollum( w gifie) nie chce się ruszać..
Aragloin Posted July 25, 2008 Report Posted July 25, 2008 (edited) Bo Twój Gollum to nie GIF, a PNG. "Raczej" nie. GIF. Klikąłem i rzeczywiście PNG. Ale dlaczego? Był zapisany jako GiF. Jeszcze raz spróbuję. Edited July 25, 2008 by Aragloin
mateusz(stefan) Posted July 25, 2008 Report Posted July 25, 2008 W każdym razie zapisany jest jako PNG. Sprawdź sobie klikając prawym. Oto co widzę: http://forum.cdaction.pl/uploads/av-45993.png
Aragloin Posted July 25, 2008 Report Posted July 25, 2008 (edited) W każdym razie zapisany jest jako PNG. Sprawdź sobie klikając prawym. Oto co widzę: http://forum.cdaction.pl/uploads/av-45993.png Wiem, nie wiem tylko dlaczego. Poszukam czegoś nowego. EDIT---> Zmieniłem- myślę, że lepszy, ale nie ma tego klimatu co Gollumek. Edited July 25, 2008 by Aragloin
Meth Posted July 25, 2008 Report Posted July 25, 2008 Mam pytanko czy moge edytowac drugi raz range czy nie, sory za takie problemy ale sam nie moge znalezc ewentualnej edycji
wies.niak Posted July 25, 2008 Author Report Posted July 25, 2008 Nie możesz. Chyba że znajdziesz, wtedy będziesz mógł
SilverBoy Posted July 28, 2008 Report Posted July 28, 2008 Znowu marnuje wasz cenny czas głupim pytaniem, a mianowicie : Na jakiej zasadzie działa dodawanie kogoś do znajomych ? Bo wchodze ostatnio na profil pewnego użytkownika (mało istotne kto to ) a tu zonk ma mnie dodanego do znajomych a ja nic o tym nie wiedziałem. Czy nie powinno byc jakiś potwierdzeń w stylu " Użytkownik xxx chce dodac Cię do znajomych, czy wyrażasz na to zgode ? " lub coś w tym stylu ?
Arnie Posted July 28, 2008 Report Posted July 28, 2008 Panel Administracyjny --> Edytuj informacje osobiste --> Nowi znajomi: Wybierz typ moderacji gdy zostanie dodany nowy znajomy. Tyle .
Booms Posted July 28, 2008 Report Posted July 28, 2008 Mam OGROMNA prosbe: Czy ktos moglby mi podac strone z ktorej mozna sciagnac i zamiescic walsny obrazek w profilu???
Recommended Posts