Ortheon Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Mapka - po kiego? Ja na pewno nie pokarze drogi do mojej chaty terrorystom i antyfanom ;P Minifelietony, MiniRecenzje - super ale czy nie lepiej prowadzić swój blog? TopGier - nie zawadza Ogólnie to mi się te zmiany nie podobają - forum to forum a nie blog ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
xandi Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Ja bym dodał np. posiadane konsolki, konfigurację kompa i to RoZy wyżej pisał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracia Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Hm. Myślę,że powtarzające się obawy,że zrobimy tutaj drugie grono są bezpodstawne. To forum jest zorientowane przede wszystkim na gry, i nie sądzę, by jakieś zmiany w profilu miałyby to zmienić. Najazd rushoffych nastolatek nam nie grozi. ... Battle? Wytłumaczy ktoś, jak toto działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Saint Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Battle? Wytłumaczy ktoś, jak toto działa? Każdy biorący udział w grze ma następujące statystyki: HP, Siłę, EXP oraz określoną ilość waluty (na forum PSX Extreme ta waluta nazywa się "ojro" ). W profilu (i przy postach) jest opcja "zaatakuj". Po kliknięciu na nią pojawiają się bronie do wyboru, które determinują moc naszego ataku (ile punktów z puli "Siła" wydamy). Im silniejszy atak, tym więcej HP zabierzemy atakowanemu. Po udanym ataku (bo można chybić) dostajemy EXP i część kasy wroga trafia do nas. Po zebraniu określonej ilości EXP wskakujemy na wyższy poziom doświadczenia, a nasze HP, Siła i oczywiście EXP potrzebne do wejścia na wyższy poziom się zwiększa. Za kasę możemy kupować potiony odnawiające HP czy siłę, jak również ożywiające "zabitych". Gdy ktoś nas "zabije" (zabierze wszystkie HP), to musimy czekać na respawn, kiedy to wracamy z pełnym HP i Siłą. Oczywiście wkracza tu element strategii, bo możemy tworzyć gildie, umawiać się z innymi kiedy mają nas ożywić itd. Kasę zdobywa się grając w gierki flashowe, w które można pograć dla zabicia czasu nawet wtedy, jeśli nie interesuje nas battle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cdrozmiar Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Battle - bardzo dobry pomysł, jestem w zupełności za ... fajnie byłoby się zmierzyć, taka forma rozrywki a jak ktoś nie chce to tak jak wspomniał Mariusz Saint będzie można wyłączyć, przyciągnęłoby to uwagę wielu nowym użytkownikom... Tylko jak to się ma z wykonaniem takiego czegoś, zapewne łatwe to nie będzie... ale to już by musiał wypowiedzieć się któryś z redaktorów czy ten pomysł jest w ogóle osiągalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hut Posted May 21, 2009 Author Report Share Posted May 21, 2009 Dzięki za wszystkie sugestie. Zobaczymy, co uda się dodać (z tych rzeczy, dobrze przez was przyjętych ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
matmat1983 Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Nie wiem czy taka opcja wchodzi w grę, ale proponowałbym dać użytkownikom więcej swobody w edytowaniu wyglądu własnego profilu. Układ, rozmiar, ilość i zawartość pól tekstowych, strona graficzna - podkładanie własnych grafik, tworzenie własnych skórek. Każdy profil od strony wizualnej stałby się niepowtarzalny, użytkownicy mieliby silniejsze poczucie, że mają tutaj "coś swojego". Można by organizować co jakiś czas konkursy na najładniejszy profil. Z góry przepraszam, jeśli któraś z tych opcji już jest dostępna - rozpoczynam dopiero swoją przygodę z własnym kontem na www.cdaction.pl, jednak przeglądając opcje edycji profilu nie natknąłem się do tej pory na takie możliwości. Poza tym blog, czy galeria też by nie zaszkodziły. A jak się komuś np. blogi nie podobają - niech sobie wtedy wyrzuci pole bloga z układu swojego profilu i problem z głowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomoslav Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Dodałbym: -TOP 5 gier -TOP 5 filmów -TOP 5 książek -X-fire Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crooker Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 Xfire by wystarczyło, tam masz screeny filmiki itp. oferuje to również vBulletin. W profilu powinny również zdecydowanie znaleźć się ziemniaki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
F34R M4ST3R Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Lol Battle xD ciekawy pomysł xD Takie....Cdactionowe Roleplejing xD xDDD hmm....powalczyć ze Smuggiem xD łatwo by nie było xD jakby bła jeszcze zmiana nicku bym był szczęśliwy a tak muszę rejestrować się od nowa :'-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Don Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Niekoniecznie - możesz napisać do Ghosta z prośbą (i z uzasadnieniem) o zmianę nicka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imperatorka Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Ja chciałabym, zeby na profil dało się wrzucić filmiki z youtuba.( Kocham chwalić sie moimi AMV ) 2/3, wiecej tylko zaśmiecałoby profil. I jeszcze możnaby dodać playlistę, do której możnaby dodawać ulubione piosenki, zeby inni użytkownicy też mogli ich posłuchać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies.niak Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 A co stoi na przeszkodzie, byś w ramach "O mnie" wpisała takie informacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasq Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Ja proponuje by w profilu pojawila sie nowa zakladka a konkretnie licznik. Sami zdecydujemy do czego odliczamy (np. do premiery danej gry, do swoich urodzin itp.). Mysle ze wielu uzytkownikow by skorzystalo z takiego cacka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 A ja proponuję, żeby dodać do profilu Jabber ID. Rozumiem, że w Polsce protokół XMPP niestety nie jest zbyt popularny, ale jednak są ludzie, którzy z tego korzystają, niekiedy zresztą nie do końca świadomie. @UP Jestem za. Można by odliczać do końca świata, który podobno ma mieć miejsce w 2012 roku, pewnie akurat w dzień rozpoczęcia Mistrzostw Europy w piłce nożnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz(stefan) Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 A ja bym proponował taką zakładkę/switch. Nazwa dodatkowy komunikator, gdzie tam można było sobie wybrać wszelkie inne mniej/bardziej popularne ustrojstwa np. Xfire. Do każdego z nich switchowana ikonka. Da radę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronos Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Większa ilość ulubionych gatunków gier w rozwijanej liście i możliwość wybierania kilku typów. Pomysł z dodawaniem screenów też dobry. Ponadto udostępnienie userom możliwości korzystanie z e-maila cdaction (np. Kratos1989@cdaction.pl) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies.niak Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 A jakich konkretnie gatunków Ci brakuje? Mail w domenie cdaction.pl dla każdego forumowicza? IMO nierealne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3rt Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 A się wtrącę bezczelnie A jakich konkretnie gatunków Ci brakuje? Survival horror! Klasycznych survivali nie da się do niczego podpiąć. Bo ani to przygodówki, ani gry akcji. Na upartego dodałbym jeszcze jRPG, aczkolwiek już mniej koniecznie Ewentualnie rozdzieliłbym RPG i H'n'S. Jakby nie patrzeć to dość odrębne gatunki. To tak jakby powiedzieć że RTS i turówki to to samo. W końcu strategie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronos Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Dokładnie! To co pisze b3rt oraz jeszcze możliwość wyboru naraz kilku gatunków ulubionych gier (np ze 3) Bo ja lubię i FPSy i gry akcji po równo a nie mogę wybrać tych 2 i wczoraj miałem dylemat co wybrać ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies.niak Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Wieczorem dodam / zmienię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronos Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 O to fajnie, czekam z niecierpliwościom A i jeszcze: Czemu Twoim zdaniem Domeny e-mail dla każdego nie są realne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 A zafundujesz serwer i stałe, szybkie łącze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies.niak Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Dodałem Survival horror, rozbiłem RPG i H'n'S na dwie osobne. Wybierania kilku nie da się zrobić. Kwestia kont, to tak jak Sevard napisał. Poza tym mail w domenie cdaction.pl może sugerować, że jesteś pracownikiem CDA, a to nie byłaby prawda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronos Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 W takim razie, może da się zrobić tak, by zamiast rozwijanej listy ulubionych typów gier zrobić pole tekstowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...