Guest Konuga Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 (edited) @MetalusUtwór wyżej, a nie wybrany utwór. Edited May 1, 2014 by Konuga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
org Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Nie każdemu chce się odsłaniać Twoje posty - byłeś nieśmieszny i teraz musisz cierpieć. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Konuga Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Ty też nie jesteś śmieszny, a jakoś nie cierpisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMetalus Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Ty też nie jesteś śmiesznyprotip jak najbardziej jest 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xardas80 Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 (edited) Ty też nie jesteś śmieszny, a jakoś nie cierpisz.Lel, WuTeeF, dafuq, umad, srsly, rofl Edited May 1, 2014 by Xardas80 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted May 1, 2014 Author Report Share Posted May 1, 2014 Ty też nie jesteś śmieszny, a jakoś nie cierpisz.Nie jest, ale on był moderatorem, a Ty nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Osobiście, nie spodziewałem się obiektywnej oceny, electro swing jest wciąż niepopularny w Polscealso6/10 wolę power metal, ten "wokal" to całkowicie nie mój gustAkurat tutaj nie ma dla mnie znaczenia, czy to electro swing, czy może inne electro. Nie słucham tego typu muzyki, bo nie lubię. Popularność, to akurat ostatnie, na co patrzę (a nawet potrafi to negatywnie wpłynąć na mój odbiór). Przesłuchałem, stwierdziłem, że kawałek nie wywołuje we mnie żadnych emocji, czy to pozytywnych, czy wręcz przeciwnie. Stwierdziłem więc, że nie ma sensu, bym wystawiał ocenę jako taką.A co do wokalu, to cóż. Także kwestia gustu, co nie? Ale z drugiej strony, to nie wyobrażam sobie tego typu muzyki z czystym wokalem. Choć np. taki Nevermore, odkąd zaczęli grać coś więcej niż progresywny power metal, to imo znacznie zyskali. Inkorporują dużo szwedzkiego (goeteborgskiego) death metalu na mocnych thrashowo-progresywnych resorach + czysty wokal. Aż żal poślady ściska, że Jeff Lumis strzelił focha i zajął się okropnie nudną karierą solową. Tym samym Nevermore stał się przeszłością. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Dobra, zmasakrowałem nazwę tego miasta... Miało być goetheborgski death metal. Mea culpa . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Cóż, więc sprawa jest prosta. Szwedzki death metal z zasady dzieli się na dwie szkoły. Stockholmska, czyli to, co zapoczątkował Nihilist/Entombed (wywodzący się ze Sztokholmu) oraz goetheborgska szkoła, którą zapoczątkowali At the Gates (wywodzący się z Goeteborgu). To na tyle różne podgatunki death metalu (brzmienie, riffy, etc.), że jest uzasadniony taki podział.EDYTA:Nie popisałeś się tutaj:http://forum.cdaction.pl/index.php?showtopic=249535&st=340#entry3654730Naprawdę nigdy nie zetknąłeś się z twórczością Finntroll? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
org Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Ale co jest niezwykłego w tym sformułowaniu? bay area thrash metal hehehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Skoro mówi się o amerykańskiej albo brazylijskiej czy holenderskiej (a nawet polskiej) szkole death metalu... Sam nie wiem, co w tym zabawnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Wiesz, ja tutaj piszę o oficjalnych szufladkach, a nie chciejstwie danej kapeli, jak np. Crushing Pagan War Metal, który sobie wymyślili chłopcy z North (PL). Grający w rzeczywistości mieszankę death z black metalem i pagan_wannabe tekstami.Co do Finntroll, to było zwyczajne zaskoczenie. Ich klipy pojawiają się (a właściwie pojawiały, bo nie wiem, jaki jest stan rzeczy na chwilę obecną) w tv. Nawet polskiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMetalus Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 (edited) Ironproblackindustrialny folkbluesmetal [...] indoreggae [...] deathcornmanicurepunku [...] sabaticultrawegetariansoulu Edited May 4, 2014 by DarthMetalus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 Ironproblackindustrialny folkbluesmetal [...] indoreggae [...] deathcornmanicurepunku [...] sabaticultrawegetariansouluDyskusja z Tobą jest taka ożywcza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMetalus Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sermaciej Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 sabaticultrawegetariansouluTeba ulubione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
org Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 Poniżej NAJLEPSZE solo w historii muzyki. Nawet nie próbujcie dealować, to co się dzieje od 3:30, to jakiś kosmos.Na kolana przed Buckiem Dharmą. Proszę nie zaczynać flejmów, bo przyjdzie Mark Knopfler i wypłaci blachę w czoło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t3tris Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 Teeeeb i Tuuuuureeee, chodźcie no tutaj i wypłaćcie blachę w czoło panu orgiełe. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
org Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 21:37miejże rozum i godność człowieka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted May 4, 2014 Author Report Share Posted May 4, 2014 (edited) @org Po prostu t3t mało porządnych solówek w życiu widział. Trzeba mu wybaczyć i go douczyć. Edited May 4, 2014 by Sevard Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 2/10, wytrzymałem półtorej minuty. Strasznie nudne. @Kiicek: nope, nie wiem nawet co to jest CSM Tutaj ocenia się cały przesłuchany utwór, a nie 1,5/7 minut. Also, gratuluję, bo mogłeś usłyszeć jeden z najlepszych utworów metalowych. Gdybyś wytrzymał jeszcze kilka minut doszedłbyś do solówki, która jest magnum opus tego świetnego gitarzysty.Golly gee, Metalus... Nie spinaj tyłka, że się komuś nie spodobał twój kupoutwór, bo portki Ci się porwą.Albo przynajmniej rób to w tym temacie.Sam bym go ocenił pewnie na jakieś 4, bo Pantery nie trawię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMetalus Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Pewnie i jeszcze polecę z tym do UDM i Ghosta. I standardowo brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted February 27, 2015 Author Report Share Posted February 27, 2015 (edited) @darkdarius Uzasadniamy swoje oceny! Każdy może sobie napisać x/y, to nie jest żadna sztuka. Pewnym wyzwaniem jest choć w paru słowach uzasadnić dlaczego taka ocena.Paru innych osób również to dotyczy, ale darkdarius to przypadek skrajny. Edited February 27, 2015 by Sevard 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMetalus Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 twój post 1/10<link do kelthuza> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkdarius Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 (edited) @Sevard dziś to znalazłem Dziś oceniłem utwór użytkownika @Anticitizen to ten co ma avka z twarzą człowieka pokąsanego przez osy utwór to Alice z bajki Alicja w krainie czarów.W dwóch słowach, jednym obrazie Tak jak pisałem w temacie oceniającym utwory, możecie się ze mną nie zgodzić, to wasze prawo. Jesteśmy wolni ludźmi możemy słuchać co chcemy. Ale dla mnie ten utwór i to jak zaśpiewały go osoby podkładające głos pod te rysunkowe ludziki, kojarzy się z tym obrazkiem po wyżej w spojlerze. Edited February 27, 2015 by darkdarius Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...