Sevard Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Temat, w którym można sobie podyskutować o temacie Oceń utwór poprzednika. Tym samym XeoNa i inne osoby, które mają problemy z przyswojeniem prostych zasad proszę o nie zaśmiecanie tamtego tematu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Konuga Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Uh, widzę że coś poważniejszego.Temat "Oceń otwór poprzednika" przenoszę do działu Muzyka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted April 30, 2014 Author Report Share Posted April 30, 2014 Nawet jeśli bym chciał, to nie mogę. Nie mam uprawnień. Poza tym tu pasuje, tylko niech ludzie zaczną się stosować do kilku prostych reguł i będzie OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Konuga Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Czy można wstawiać piosenki chwytaka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nerf0 Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Proszę o wytłuszczenie regółów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t3tris Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Ja specjalnie dla osób, dla których przeczytanie 3 zdań ze zrozumieniem to trud ponad możliwości, tłumaczę zasady:post MUSI zawierać:+ ocenę ORAZ+ uzasadnienie ORAZ+ utwór do ocenienia.ORAZ to słowo, które oznacza, że MUSZĄ wystąpić oba czynniki występujące po jego kolejno lewej i prawej stronie.Dziękuję. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nerf0 Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted April 30, 2014 Author Report Share Posted April 30, 2014 @Konuga To raczej pytanie do modków, ale moim zdaniem jednak trochę za mocno podpadają pod pewne punkty regulaminu.@nerv0 ProszęZabawa podpatrzona na innym forum. Zasady są proste - pierwsza osoba wrzuca jakiś utwór, następna ocenia go w skali 1-10 (z krótkim uzasadnieniem) i wrzuca kolejny utwór. Następna osoba ocenia ten utwór oraz wrzuca swój i tak w kółko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Konuga Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Panie modek, jak dam chwytaka bez przekleństw (śpiewa o używkach) to może być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t3tris Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Panie Goguś - nie wiem, nie znam wykonawcy. Imo jeśli to naprawdę jest muzyka i walniesz go w spoilery - czemu nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Konuga Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Uprzejmie proszę o nienazywanie mnie "gogusiem". Jest to dla mnie forma obrazy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
org Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Ja tylko dodam od siebie, że trochę mi smutno, że t3t musi Wam tłumaczyć zasady tak prostej zabawy i że już próbujecie robić dym (lug92.wav). 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Konuga Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 MAGnet, dodaj jakiś utwór jak oceniasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted April 30, 2014 Author Report Share Posted April 30, 2014 (edited) @MAGnet Oceny zawsze będą subiektywne, a dobra muzyka i tak obroni się sama. W tym całym temacie chodzi między innymi o to, żeby poznać opinię innych osób o jakimś utworze oraz o rozszerzenie swoich horyzontów (ja już kilka fajnych, nowych dla mnie, utworów znalazłem w propozycjach różnych osób). Traktuj to bardziej jako zabawę, w której można spotkać coś nowego, a mniej jak jakieś poważne recenzje. Od poważnych recenzji mamy dział Muzyka. Prosty przykład - jedna z moich ulubionych płyt - No Code zebrała sporo różnych ocen od znanych krytyków (którzy w teorii powinni być bardzo obiektywni) - od naprawdę pozytywnych do bardzo negatywnych. Ba znam sporo ludzi, którzy przy pierwszym przesłuchaniu uznali, że ta płyta jest słaba, ale po jakimś czasie się do niej przekonali. Edited April 30, 2014 by Sevard 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podbiel Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Goguś dodawaj jakąkolwiek formę recenzji, albo będziesz pomijany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Hakken Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Apel do bawiących się - jak wrzucacie jakąś piosenkę to podawajcie w treści posta tytuł i wykonawcę, to będzie można uniknąć ewentualnych dubli (dzięki szukajce). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Konuga Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Goguś dodawaj jakąkolwiek formę recenzji, albo będziesz pomijanyUprzejmie proszę o nienazywanie mnie "gogusiem". Jest to dla mnie forma obrazy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podbiel Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Przecież nie powtarza się co dwa posty, a jak ktoś się bawi to mniej więcej kojarzy co było niedawno.PS. Szukajka i tak nie działa@Goguś: nawet nie rozwijam, szkoda mi kilometrów na myszce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Konuga Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 (edited) @UP3 Ja nie widzę w tym problemu, wtedy inna osoba oceni ten utwór.Uprzejmie proszę o nienazywanie mnie "gogusiem". Jest to dla mnie forma obrazy. Edited April 30, 2014 by Konuga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted April 30, 2014 Author Report Share Posted April 30, 2014 @Hakken Moim zdaniem powtórzenia są OK, o ile jakiś utwór nie występuje parę razy na tej samej stronie, w tej samej wersji. Przynajmniej będzie można poznać opinię kogoś innego na temat danego utworu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Hakken Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 I tak lubię mieć podany choćby tytuł, no ale jak chcecie, forsował nie będę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted April 30, 2014 Author Report Share Posted April 30, 2014 (edited) @MAGnet Ja kasuję posty? Wypraszam sobie, tylko je raportowałem jako off-topic. Ja nawet nie mam uprawnień do kasowania postów. @Hakken OK, ja mogę zawsze podawać tytuł, jeśli tak wolisz, ale za innych nie odpowiadam. Edited April 30, 2014 by Sevard Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
org Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Hakken - Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem.W tym całym temacie chodzi między innymi o to, żeby poznać opinię innych osób o jakimś utworze oraz o rozszerzenie swoich horyzontówO to to, panowie! Z tym, że dla mnie ciekawsze jest słuchanie nowych kawałków (bo jednak odkrywanie po raz tysiąc pierwszy Stonesów nie jest szczytem moich marzeń ) niż czekanie na opinię nieznanej mi osoby, choć ta też jest w jakimś sensie wartościowa, o ile opatrzona opisem. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Konuga Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 (edited) Panie Goguś - nie wiem, nie znam wykonawcy. Imo jeśli to naprawdę jest muzyka i walniesz go w spoilery - czemu nie.Ostatnio jak dałem w spoilery to dostałem osta. Edited May 1, 2014 by Konuga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilentBob Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 To daj jeszcze raz. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts