Paweł_J Napisano Maj 9, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 9, 2004 Szczerze mówiąc (albo raczej pisząc) to nigdy jeszcze nie miałem okazji spróbować... Może na zjeżdzie ;P... A co do potań to Czy ktoś z was lubi Mortadelę w panierce ???? No normalnie niebo w gębie.....Mortadela normalnie niebo w gębie (smakuję mi więc nie mówcie z czego jest ) najlepsza jak sie ją jeszcze przyprawi przyprawą do grilla.Apropo grila to kocham kiełbaskę z grila Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bimber89 Napisano Maj 9, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 9, 2004 Jedna kielbaska z grilla ma efekt 100 papierosów. Ale ja wole karkówke koniecznie z musztarda (moge ja jesc do wszystkiego a przewaznie do moich ukochanych ziemniaczków). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_J Napisano Maj 9, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 9, 2004 Jedna kielbaska z grilla ma efekt 100 papierosów. Ale ja wole karkówke koniecznie z musztarda (moge ja jesc do wszystkiego a przewaznie do moich ukochanych ziemniaczków).Naprawdę?? taaa... niemożliwe moje kochane kiełbaski :x To chyba pewnie od tych węgli drzewnych na których sie "opala" i tych wszystkich tlenków i zanieczyszczeń.Dobrze że jeszcze w tym roku nie jadłem nic grilowanego, przerzucam się na kombiwar (dla niekumatych to taka mikrofala tylko bez mikrofali ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tropenhauzer Napisano Maj 9, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 9, 2004 Taaak, kiełbaski z grilla. Posypane przyprawą, skwierczące na rożnie, z kapiącym tłuszczem robiącym takie apetyczne "sssss...". A potem ketchup, musztarda, kilka kromek chlebka i można ze smakiem wszamać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_J Napisano Maj 9, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 9, 2004 Taaak, kiełbaski z grilla. Posypane przyprawą, skwierczące na rożnie, z kapiącym tłuszczem robiącym takie apetyczne "sssss...". A potem ketchup, musztarda, kilka kromek chlebka i można ze smakiem wszamać. Mniam ale pycha smaka mi narobiłeś smaka, ale czekaj hahahahah przed chwilą jadłem je (nie tak przed chwilą ale tak o 20.45), kiełbaski z grilla to jedna z moich naj naj naj ulubieńszych potraw i pobić może ją tylko pizza i lody śmietankowe (normalne z automatu albo z lodówki a co myśleliście ). Ale to co napisał Bimber89 strasznie mnie :shock: zaskoczyło, kiełbaska=100 fajek (to jestem palacz że hoho) :cry: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tropenhauzer Napisano Maj 9, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 9, 2004 Też uwielbiam kiełbaski z grilla. Dobre są też ziemniaki z ogniska, lub duszonka. Na wycieczkę do lasu zawsze dobrze zabrać grilla. Ale to prawda z tym kiełbaska=100 papierosów? Nie mogę w to uwierzyć. :roll: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość shinobi Napisano Maj 9, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 9, 2004 mmm grill... mmm Mam ochote na szaszłyka Serio to ja się nie przejmuje tymi "wyliczeniami" jem to co mi smakuje A chyba najvardziej lubię (ale rzadko mam okazję jeść ) skrzydełka kurczaka z grilla Za to dziś sam zrobiłem obiad! I to jeszcze co! Roladki wieprzowe z śliwkami, normalnie bomba Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-shadowcat- Napisano Maj 9, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 9, 2004 Mnie to dobrze, nieważne co jem, ile jem, a i tak nie tyję ^^ LOL. Przynajmniej mogę jeść co mi sie tylko podoba. A na grilla ochotę też mam, takie soczyste kiełbaski z masą musztardy... yammy ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tropenhauzer Napisano Maj 9, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 9, 2004 Hmmm, ja też w ogóle nie tyję. Zwykle jem niezdrowe i tuczące jedzenie, do tego codziennie opycham się słodyczami. I nic to nie daje. Zamiast rosnąć wszerz, rosnę wzdłuż. _-_ A trochę tłuszczu pod skórą przydałoby się. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Volt Napisano Maj 9, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 9, 2004 Przepis na fransuski specjał "Le monte de boldueur".1. Kupić mleko i płatki (te tanie też mogą być)2. Miskę zalać mlekiem3. Wrzucić płatki4. Wymieszać5. Włączyć TV6. Leżeć na kanapie7. Jeść... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość melg Napisano Maj 9, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 9, 2004 Hmmm. To jest dzial kuchnia, to sie pisze, co lezy na zoladku?No to ja ostatnio co piatek jem zupke chinska i jest to danie, ktore od rozpakowania az po spozycie jestem w stanie sam przygotowac. Oprocz tego jestem mistrzem w robieniu kanapek z maslem i generalnie mam kompleksa: nikt nie chce mi powiedziec co do czego sluzy i czym sie rozni zepsuta marchewka od niezepsutej marchewki. Dreczylem mamusie ale ona jest odporna. Ciast nie umiem robic i w ogole. A mam juz 14 lat i powinienem ciac mieso w potietrzu tasakami rozcinajac okoliczne szafki... Od czego zaczac? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaFeL Napisano Maj 16, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 16, 2004 BIAŁA KIEŁBASA!Produkty: 1,20 kg białej kiełbasy 1 łyżka oliwy 6 liści laurowych Kiełbasę włożyć do rondla, dodać 6 liści laurowych i zalać wrzątkiem. Pozostawić na kilka minut. Następnie kiełbasę wyjąć, jeżeli nie jest podzielona na porcje, zwinąć jak na zdjęciu i przebić na krzyż dwoma drutami szaszłykowymi, żeby można było odwracać ją podczas pieczenia. Posmarować kiełbasę oliwą i piec na rozgrzanym grillu przez 15-20 minut, kilkakrotnie obracając, żeby skórka nie przypiekła się zbyt mocno. Kiełbasę przełożyć na rozgrzany półmisek i pokroić na porcje. Podawać z sałatką ziemniaczaną lub świeżym pieczywem. SMACZNEGO!!! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tropenhauzer Napisano Maj 16, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 16, 2004 Jak tak wszyscy (aż dwie osoby ) podają przepisy, to ja też coś podam.Spaghetti alla carbonaraskładniki:-500 g spaghetti-200 g wędzonego boczku-4 jajka-100 g tartego sera pecorino romano-sól i pieprzBoczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy, jaja roztrzepujemy z przyprawami i serem. Do ugotowanych al dente spaghetti, bardzo gorących, dodajemy boczek i masę jajeczną. Starannie mieszamy i gdy tylko jajka się zetną - podajemy.Miłego wtryniania! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bimber89 Napisano Maj 17, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 17, 2004 A ktoś lubi może Roberta Makłowicza? Ja naprzykład szaleje za jego i Bikonta listami w Polityce i niedzielnych programach. Książki też były świetne ,naprawdę jeden z większych Polskich fachowców w tej dziedzinie. Jak ktoś nie oglądał to może przeżyć naprawdę kulinarno ,historyczno ,intelektualną podróż w każdą niedzielę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tropenhauzer Napisano Maj 17, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 17, 2004 Lubię jego program w telewizji. Podoba mi się to jak gość opowiada o historii, o danym kraju lub potrawach, przyrządzając przy tym jakieś danie. Czuć po prostu zapach gotowanej przez niego potrawy i klimat miejsca, w którym się znajduje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bager Napisano Maj 17, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 17, 2004 Mnie to dobrze, nieważne co jem, ile jem, a i tak nie tyję ^^ LOL. Przynajmniej mogę jeść co mi sie tylko podoba. A na grilla ochotę też mam, takie soczyste kiełbaski z masą musztardy... yammy ^^Co do grilla, to bardzo dobre sa do niego kielbaski serowe, gdy flak od kielbaski zaczyna pekac, wyplywa ser... poprostu niego w gebie (oczywiscie + ketchu najlepiej Kotlin ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dickinson Napisano Maj 18, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 18, 2004 Przepis na fransuski specjał "Le monte de boldueur".1. Kupić mleko i płatki (te tanie też mogą być)2. Miskę zalać mlekiem3. Wrzucić płatki4. Wymieszać5. Włączyć TV6. Leżeć na kanapie7. Jeść...Q***AAAAA!!!! Było napisać, że miska ma być dnem do DOŁU!!!! :twisted: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dickinson Napisano Maj 18, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 18, 2004 Dobra to jeszcze ja podam przepis na potrawę:-4 jajka śledzia marynowanego-sushi (mokre)-5-6 łyżek tego_zielonego_co_leży_na_schodach-proszek do pieczenia-cukier (w ostateczności rozgnieciony pączek)...... To tylko część potraw odłączę się od neta to napiszę cały przepis... Hahahahaha drżyjcie!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bimber89 Napisano Maj 18, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 18, 2004 A o co chodzi z tym sushi? Bo nie do konca rozumiem co chciales przez to powiedziec. Chodzi o ryz+klej do sushi ,czy moze juz gotowa potrawe? A na przyszlosc przycisk edit. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaFeL Napisano Maj 18, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 18, 2004 Makłowicz... Ma świetny akcent. ;] I całkiem nieźle gotuje... przynajmniej na ekranie. Podchwyciłem przepis od niego na takie fajne placuszki z twarożkiem - mówie wam pychota! Jak chcecie przepis, to walcie do mojej mamy. A może parę przepisów na drinki? Na początek najprostszy "drin"wódka (byle jaka)kubek (byle jaki)polać (byle jak)wypić (do dna!):mrgreen: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raVer Napisano Maj 19, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 19, 2004 ach te kielbaki z grila mmmmmm juz czuje ich zapach .ale mi smaku narobiliscie a ja dopiro co od dentysty wrocilem :cry: i tak mnie boli ze nic niedam rady zjesc chyba ze tylko sie zastosowac do przepisu Wafla Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cardinal Napisano Maj 19, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 19, 2004 wódka (byle jaka) [-X No wiesz? To przeczy jakimkolwiek zasadom zachowania i dobrego smaku (dosłownie i w przenośni ;]) Tego przepisu nie należy nigdy stosować, jeżeli robimy drinka dla siebie. Natomiast jeżeli mamy gości, to można rozważyć... A jeśli nielubianych to lejemy metylowy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GooReeK Napisano Maj 19, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 19, 2004 Lubię jego program w telewizji. Podoba mi się to jak gość opowiada o historii, o danym kraju lub potrawach, przyrządzając przy tym jakieś danie. Czuć po prostu zapach gotowanej przez niego potrawy i klimat miejsca, w którym się znajduje. Mnie i moją całą rodzinkę rozśmiesza, jak on najpierw wszystkiego poprubuje palcem (i zrobi tą charakterystyczną minę ), a potem da to jakiemuś przypadkowemu gościowi .Innym fajnym programem kulinarnym jest Kuchnia z Okrasą w TVP1. Ech, aż się głodny zrobiłem . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kac_ Napisano Maj 21, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 21, 2004 Hmm... Ja najbardziej lubic psa filet. Moja babka byc koreanka . A tak naprawde schabowy i reszta polska allstars ruulezzz i nic nie przebije rodowej kuchni. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość huntereagle Napisano Maj 21, 2004 Zgłoś Share Napisano Maj 21, 2004 Naprawdę?? taaa... niemożliwe moje kochane kiełbaski :x To chyba pewnie od tych węgli drzewnych na których sie "opala" i tych wszystkich tlenków i zanieczyszczeń.Dobrze że jeszcze w tym roku nie jadłem nic grilowanego, przerzucam się na kombiwar (dla niekumatych to taka mikrofala tylko bez mikrofali ) Nie no, nie musisz sie od razu na kombiwar przenosic. Najlepiej miec gril gazowy, wtedy nie jesz tego wegla. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polecane posty
Zarchiwizowany
Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.