Jump to content

Recommended Posts

Posted

hejo, zanim wszystko przyjdzie i zacznę składać muszę dopytać o to AiO, 

bo niby kupiłem  SilentiumPC Navis F240

ale jakiś test widziałem i chyba ten wypada lepiej Arctic Liquid Freezer II 240

cena zasadniczo bardzo podobna a na teście chłodniej i ciszej.....

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja bym się nie sugerował testami ze sklepów komputerowych, tam masz tyle układów i układzików po drodze, że trudno uznać te testy za miarodajne ;)

Albo gość po prostu coś źle zamontował / miał jakiś trefny model. Różnice w temperaturach są zbyt duże na niekorzyść Navisa względem reszty stawki.

Posted (edited)

tak siedzę i czekam, aż wszystkie paczki przyjdą i tak zaczynam się zastanawiać, że w zasadzie to wszystko będę miał nowe i chce to zasilić 2 letnim zasilaczem ..... i chyba dochodzę do wniosku, że to bez sensu i chyba muszę dokupić nowy.... Stąd moja kolejna prośba o pomoc w doborze zasilacza do całego zestawu .....

np. taki był by dobry ? https://foxkomputer.pl/pl/p/Zasilacz-SilentiumPC-Supremo-FM2-Gold-750W-80Plus-Gold-PROMOCJA-FOXKOMPUTER/5132?ceneo&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=b49eae9a-2824-67e9-1123-b04fb922da31

Edited by Marcin1916
Posted

Obecny zasilacz jest w porządku. Jeśli chcesz go zmienić, to chyba warto wziąć coś o mocy min. 850 W.

Można z tym jednak poczekać do wymiany karty graficznej.

Posted

hejo, 

wszystkie elementy przyszły, komputer złożony, nawet działa :D bios zmieniłem w zasadzie prosta sprawa z tym guzikiem flasch na płycie msi, nad zasilaczem pomyślę ...

PS - jeszcze raz dziękuję za pomoc w tym przedsięwzięciu :D 

nie wiem czy lepiej zamknąć temat czy tu dokładać pytania w przyszłości o zasilacz ? :D 

Posted

XMP załadowałeś?

Możesz rozważyć undervolting, bo można sporo zmniejszyć pobór mocy tych procesorów: https://www.purepc.pl/test-procesorow-intel-core-i5-13600k-vs-amd-ryzen-5-7600x-wiecej-rdzeni-i-swietna-wydajnosc-porownanie-w-grach-i-programach?page=0,64

2 godziny temu, Marcin1916 napisał:

nie wiem czy lepiej zamknąć temat czy tu dokładać pytania w przyszłości o zasilacz ? :D 

Mogę zamknąć temat, a później go otworzyć w razie potrzeby.