Black Shadow Posted May 24, 2014 Report Share Posted May 24, 2014 Jak wszyscy już doskonale wiedzą prowadzącym jest Night wolf i z godnie z nazwą tematu tutaj odbywa się lot numer trzy (bo w sumie do trzech razy sztuka). Życzę wszystkim miłej zabawy i szybkiego tempa Śmierć toste... oh wait. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night wolf Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Desperacka podróż wciąż trwa. Battlestar Galactica wiedzie resztkę ocalałej ludzkości pośród gwiazd poszukując nowego domu. Ale teraz nie są już sami. Do zmagań z nieustannie ścigającymi ich siłami Cylonów dołączył potężny Battlestar Pegasus.Jednak wojna sprawiła, że ludzie stali się beznamiętni, okrutni i jeszcze bardziej podejrzliwi. Cylońscy agenci wciąż mogą ukrywać się we flocie być może nawet nieświadomi swej prawdziwej natury. Każdy może potajemnie czekać na odpowiedni moment, aby zdradzić ludzkość.Gracze:Felessan jako: Laura RoslinBlack Shadow jako: CavilHakken jako: Helena CainP_aul jako: Sharon "Boomer" ValeriiBehemort jako: Tom ZarekHoly.Death jako: Anastasia "Dee" Duallabrylant jako: Saul TighPrzygotowanie do gry:Laura Roslin otrzymuje kartę Kworum.Początkowy dobór kart umiejętności:CavilXXHelena CainXXXSharon "Boomer" ValeriiXXXTom ZarekXXXAnastasia "Dee" DuallaXXXSaul TighXXXMapa rozmieszczenia floty:Rozpoczynamy grę:TURA 1- Pani Prezydent, otrzymałem wiadomość że na Colonial One pojawił się Tom Zarek. Moje źródła donoszą, że ma spore poparcie we flocie. Może szykować nam jakąś niespodziankę.Laura Roslin dobiera XXXXX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felessan Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 - Musimy go uważnie obserwować, Zarek potrafi być nieprzewidywalny. A tymczasem czas na obowiązki.Aktywuję obszar Biuro Prezydenckie. Odrzucam Zapomoga [2] i Rozkaz prezydencki [2]Zagrywam Kartę KworumSamą kartę przekazuję Dualli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night wolf Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 - Pani Prezydent, chyba udało mi się wymyślić badanie umożliwiające wykrycie, czy ktoś jest cylonem.Kryzys:Aktywny gracz podejmuje decyzję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felessan Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 - Interesujące... jest pan pewien, że to badanie jest wiarygodne? Wybieram przejście testu. Osobiście mogę dorzucić dużo do testu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Shadow Posted May 25, 2014 Author Report Share Posted May 25, 2014 Koniec ludzkości nadejdzie, prędzej czy później...Nie dorzucam się do testu, nie wydaje się zbyt ciekawy aby marnować na niego kartę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Hakken Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 (edited) Mogę dorzucić dużo, za chwilę moja tura to i karty będą.Edit: Oferują jedną dużą kartę.-Ponadto sądzę, że panią Prezydent należy wyrzucić przez śluzę i patrzeć jak się zmartwychwstaje na statku odrodzenia. Edited May 25, 2014 by Hakken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_aul Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 (edited) To ja wam podpowiem, że też mogę dać dobre karty - trzy idealnie nie pasujące do testu. A potem polecę przez śluzę =) Chcecie?... 0 kart ode mnie. Edited May 25, 2014 by P_aul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
behemort Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Wszystko, co pozwoli ujawnić wroga.Również mogę dorzucić dużo do testu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felessan Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Wiem jak to zabrzmi, ale może powinniśmy rozważyć poświęcenie tego 1 morale dla sprawdzenia, czy nasz uwielbiający śluzy Admirał jest człowiekiem? Jednocześnie oszczędzimy karty i zyskamy możliwość przynajmniej tymczasowego upewnienia się co do strony, dla której gra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Hakken Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 W sensie ty się upewnisz, a chciałbym zwrócić uwagę na to jaki wybrałeś kryzys. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holy.Death Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Nie mogę wam pomóc - nie mam nic w tym teście, co widać wyraźnie po mojej ręce - ale myślę, że sugestia jest warta rozważenia. O ile pani prezydent sama nie jest Cylonem, co mocno skomplikowałoby sytuację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brylant Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 - Od rana otrzymuję same anonimowe pogróżki ze śluzą w roli głównej! Co to ma znaczyć?!Mogę dorzucić jedną niską kartę, choć sugestia Fela wydaje się sensowna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
behemort Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 - Sprawdzenie osoby, która może zamienić połowę ludzkości w radioaktywny popiół, wydaje się kuszące, zwłaszcza przy takiej sytuacji.Brzmi ok, ale nie będę oponować przy rzucaniu na test. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Hakken Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Prawdopodobieństwo, że ja jestem tosterem jest takie samo jak to, że jest nim fel. Nie ma więc powodów by bardziej wierzyć jemu niż mi, więc byśmy stracili morale i nic nie zyskali.Ale jak tam wolicie, ja się niczego nie boję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
behemort Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Tylko, że po Felu wchodzę ja, a po Tobie Saul... No jo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felessan Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Ogólnie proponuję się zadeklarować ostatecznie. Ja jestem za straceniem tego 1 morale, przynajmniej upewnię się co do jednego z graczy. Chwilowo z tego co widzę większość też jest skłonna się na to zgodzić. Ktoś jest wyraźnie przeciw?Edit: Dobra, przegapiłem post Paula, widzę, że już deklarował, że tak czy inaczej nic nie dorzuca. W takim razie zaczynamy test. Ja od siebie nie daję nic, chcę się przekonać po czyjej stronie jest Hakken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
behemort Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 No, to jak lecimy na przeszukanie, to nic nie dam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Hakken Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 No to i ja nic rzucał nie będę, chociaż imo jest to błąd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brylant Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Niby mógłbym sam test przejść BLATANT LIES, ale jak nie chcecie, to odpuszczę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night wolf Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 (edited) brakminusStrategiczne planowanie [4]Cała naprzód [1]Wynik 0-4-1=-5 PORAŻKA!Morale spada o 1 (do 9).Prezydent podgląda kartę lojalności Admirała.Aktywacja raiderów - przesuniecie 3 raiderów z sektora 1 do 2.Przygotowanie do skoku - (brak możliwości skoku)Aktualna mapa:TURA 2Cavil dobiera XX Edited May 26, 2014 by Night wolf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felessan Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 - Jeśli testom można ufać, to Admirał Cain jest człowiekiem. Cóż, mam przynajmniej jednego pewnego sojusznika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Shadow Posted May 26, 2014 Author Report Share Posted May 26, 2014 Od początku była tylko jedna możliwość... Moja akcja - aktywuję "Primacy" [Prymat?]. Ogólnie stawiam jednego basestara oraz trzy raidery na przedzie Battlestara, a jeden statek cywilny na jego tyłach.Nigdzie się nie ruszam, więc na tym będzie koniec mej tury Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night wolf Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Aktualna mapa:TURA 3- Pani Admirał przed nami pojawił się kolejny basestar!Helena Cain dobiera XXXXX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Hakken Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Odpalam Pegasus CIC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...