Germanotta Napisano Sierpień 8, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 8, 2016 Mrożonego banana. AMBROZJA Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[Ekspert] 47 Napisano Sierpień 8, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 8, 2016 ale w sensie cały banan zmrożony, czy wcześniej zmielony w blenderze? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Germanotta Napisano Sierpień 8, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 8, 2016 1 godzinę temu, 47 napisał: ale w sensie cały banan zmrożony, czy wcześniej zmielony w blenderze? oh welp, jak nie chce ci się gryźć, ten drugi będzie jeszcze lepszy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[Ekspert] 47 Napisano Sierpień 8, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 8, 2016 No to zblenduj sobie kiedyś takiego zamrożonego banana - wyjdą ci lody o obłędnej konsystencji. Polecam dodać też trochę sproszkowanego kakao albo masła orzechowego. Na początku blendowania może się wydawać, że nic z tego nie wyjdzie, ale w pewnym momencie zacznie się z tego robić wspaniała mikstura; trzeba odpowiednio długo blendować. Jakby nadal nie wychodziło, to dolej trochę mleka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Germanotta Napisano Sierpień 8, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 8, 2016 16 minut temu, 47 napisał: No to zblenduj sobie kiedyś takiego zamrożonego banana - wyjdą ci lody o obłędnej konsystencji. Polecam dodać też trochę sproszkowanego kakao albo masła orzechowego. Na początku blendowania może się wydawać, że nic z tego nie wyjdzie, ale w pewnym momencie zacznie się z tego robić wspaniała mikstura; trzeba odpowiednio długo blendować. Jakby nadal nie wychodziło, to dolej trochę mleka. Kiedyś zblendowałam banana i masło orzechowe - wyszła mi mdła papka, którą jadło się z trudnością. Może dlatego, że dodałam za dużo masła orzechowego, a może zawiniła temperatura pokojowa, dunno. Tak czy siak, mam czy duże banany, masło orzechowe 100% i nadzieję, że coś wyjdzie jak się pozmienia, także ten, wyniki niebawem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[Ekspert] 47 Napisano Sierpień 8, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 8, 2016 Cytat masło orzechowe 100% do lodów takie coś chyba średnio się nadaje, ale nie wiem na pewno więcej niż łyżkę nie dawej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Germanotta Napisano Sierpień 8, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 8, 2016 11 minut temu, 47 napisał: na pewno więcej niż łyżkę nie dawej czyli wszystko jasne robiłam z tego przepisu - Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[Ekspert] 47 Napisano Sierpień 8, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 8, 2016 Cytat - 2 łyżki masła orzechowego Cóż - inaczej zachowa się masło 100%, a inaczej 85%. Ja na przykład nie przepadam za masłem z samych orzechów (zwłaszcza o 100% zawartości), dlatego żrę w zasadzie tylko to: Ciężko dostać czasami, ale w sumie rzadko kupuję (ze dwa razy do roku), więc nie narzekam. Prosto ze słoika cudownie smakuje, a jako dodatek do lodów sprawdza się doskonale, bo nie ma takiej zalepiającej konsystencji czystego masła orzechowego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devius Napisano Sierpień 9, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 9, 2016 Ojciec dzisiaj przysłał paczkę z jakimiś pierdołami, między innymi w niej było to, uwielbiam te smakołyki. Przed chwilą zjadłem jedną z orzechami, suszonym bananem, karmelem w kosteczkach i bananowymi piankami. Teraz zajadam się krakersami z sosem BBQ. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Germanotta Napisano Sierpień 9, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 9, 2016 Dnia 8.08.2016 o 17:58, 47 napisał: Cóż - inaczej zachowa się masło 100%, a inaczej 85%. Ja na przykład nie przepadam za masłem z samych orzechów (zwłaszcza o 100% zawartości), dlatego żrę w zasadzie tylko to: Ciężko dostać czasami, ale w sumie rzadko kupuję (ze dwa razy do roku), więc nie narzekam. Prosto ze słoika cudownie smakuje, a jako dodatek do lodów sprawdza się doskonale, bo nie ma takiej zalepiającej konsystencji czystego masła orzechowego. Nigdy nie widziałam takiego w moim biedamieście. :c Mam klasyczne masło 90% od Sante i 100% od Fitness Authority (te drugie kupiłam z ciekawości i posmakowało). ocb, każde masło orzechowe z lodami czy innymi naleśnikami smakuje wspaniale Oslo, próbowałam dzisiaj blendowanego mrożonego banana z łyżeczką masła 100%. Sztos @fred Wcinam pseudo chipsy jabłkowe z Lidla. Nowa miłość <3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[Ekspert] 47 Napisano Sierpień 9, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 9, 2016 Cytat ocb, każde masło orzechowe z lodami czy innymi naleśnikami smakuje wspaniale ok, obawiałem się po prostu, że konsystencja masła 100% będzie zabójcza dla lodów, nawet jak się mało doda, ale skoro z jedną łyżką wyszło, no to spoko edit: aha, a to całe pb crave razzle dazzle kupuje przez neta, bo u mnie również nie ma takich rzeczy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fursik1 Napisano Sierpień 10, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 10, 2016 Twister porzeczkowy. Jedyne lody, które po latach smakują lepiej, niż je zapamiętałem. No, zappy też są spoko. *nostalgia intensifies* Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiceg Napisano Sierpień 10, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 10, 2016 Mame stwierdziła że zrobi gofry z malinami a że był jeszcze arbuz to Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Germanotta Napisano Sierpień 11, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 11, 2016 Kanapki z chlebka żytniego z Lidla (najlepszy ciemny jaki jadłam) z liśćmi szpinaku, szynką z kurczaka i kiełkami brokułów. Polecam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KlaudiuszDruzus Napisano Sierpień 11, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 11, 2016 Kanapki (z chleba z niedalekiej piekarni) z kotletem mielonym (domowego wyrobu) + herbatka z cytrynką. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach122 Napisano Sierpień 11, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 11, 2016 Ale bym zjadł kotleta mielonego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathai_Nanjika Napisano Sierpień 13, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 13, 2016 ARBUZ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yojc Napisano Sierpień 18, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 18, 2016 Lody o smaku karmelu z solą, smakują jak słony karmel Spróbowałem też lodów o smaku jeżynowego Sommersby i w sumie nie wiem, czego się spodziewałem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fursik1 Napisano Sierpień 19, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 19, 2016 Aloesowe picie z dodatkiem granatu. Perfekcja została właśnie udoskonalona. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sermaciej Napisano Sierpień 19, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 19, 2016 jeżu, przypomniałeś mi, że na wsi nie ma aloesowych napojów i mi smutno Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fursik1 Napisano Sierpień 21, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 21, 2016 Pringlesy solono-octowe. To dowód na to, że pambuk kocha takich jak ja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[Ekspert] 47 Napisano Sierpień 21, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 21, 2016 pringlesy są ohydne (każdy smak) i ekstremalnie sztuczne; jak możesz to żreć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devius Napisano Sierpień 21, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 21, 2016 Suszone jabłka :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Germanotta Napisano Sierpień 21, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 21, 2016 1 minutę temu, Devius napisał: Suszone jabłka :3 <3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sermaciej Napisano Sierpień 21, 2016 Zgłoś Share Napisano Sierpień 21, 2016 właśnie zjadłem śniadanie, zaraz po wstaniu z łóżka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...