Fluffigtrov Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 (edited) Dzień dobry, cześć i czołem wszystkim forumowiczom. Otóż mam duży problem z moim kochanym komputerkiem, który resetuje się za każdym razem kiedy gram w jakąkolwiek grę działającą za pomocą platformy Steam lub w League of Legends, natomiast problem nie pojawia się, gdy gram w Battlefielda 3, Diablo 3, Starcrafta 2 i inne gry. Reset następuje po 3 sekundach kiedy jestem w grze, nie wyświetlając przy tym jakiegokolwiek błędu i nie mam zielonego pojęcia co z tym fantem zrobić ;( Specyfikacja zwierzątka domowego:imgur.com/O0NdB24Za wszelką pomoc serdeczne Odyn zapłać. Edited November 28, 2013 by Fluffigtrov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Jaki masz zasilacz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluffigtrov Posted November 29, 2013 Author Report Share Posted November 29, 2013 Zasilacz:Corsair VS650 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Khalim Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Skoro problem jest wybiórczy i nie dotyczy wszystkich, "ciężkich" gier można z dość dużym prawdopodobieństwem wykluczyć problem sprzętowy. Samo powiązanie problemu ze STEAM również jest dość dziwne.Ja bym spróbował usunąć STEAM. (możesz uprzednio zrobić kopie zainstalowanych gier - biblioteka --> "gra" --> Właściwości --> Pliki lokalne --> Utwórz kopię zapasową plików gry).Następnie przeskanować komputer za pomocą kilku programów antywirusowych (np. Dr.Web CureIt!) oraz anty-malware (np. Malwarebytes Anti-Malware).Następnie zainstalowałbym od nowa STEAM.Kopię gier radzę zrobić Ci jedynie w przypadku gdy posiadasz słaby internet i chcesz za wszelką cenę, uniknąć ich ponownego ściągania. W przeciwnym wypadku wywal wszystko, ew. przeskanuj również pliki kopii zapasowej.To by było na tyle, jak nie pomoże będziemy się zastanawiać dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluffigtrov Posted November 29, 2013 Author Report Share Posted November 29, 2013 Zrobiłem wszystko jak napisałeś Khalim jeszcze przed tym jak utworzyłem ten temat i niestety nic to nie dało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Khalim Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 (edited) No dobra, to z innej strony - Jakie gry odpalasz z poziomu STEAM i czy na pewno przy wszystkich występuje ten sam problem?Ps. Jeszcze jedno - Czy gry, które działają poprawnie są zainstalowane na tym samym dysku, co te które sprawiają problemy?Ps.2. Kolejne - Czy problem występuje od początku, a jeśli nie, czy potrafisz wskazać coś, co mogło poprzedzić początek występowania problemu? Edited November 29, 2013 by Khalim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluffigtrov Posted November 29, 2013 Author Report Share Posted November 29, 2013 (edited) Gry, które odpalam z poziomu STEAM to:Skyrim, Mount & Blade: Warband i Chivalry: Medieval Warfare. Wszystkie one powodują podczas gry reset komputera. Do tego dochodzi jeszcze LoL, spoza STEAM. Reszta gier działa poprawnie na tym samym dysku na którym znajdują się gry, które sprawiają problem,Komputer, który mam teraz jest nowy i problem zaczął się od początku jak z niego korzystam, więc jest smuteczek Nie mam zielonego pojęcia co może powodować te resety, na poprzednim komputerze miałem te same programy i gry jakie mam teraz tylko sprzęt się zmienił. Edited November 29, 2013 by Fluffigtrov Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Na początek uruchom program BlueScreenView i zobacz, czy nie ma zapisanych informacji o BSoDach (być może wyskakuje niebieski ekran i komputer się od razu resetuje). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Khalim Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Nie mam pomysłu co to może być. Mogę poradzić jedynie przeinstalowanie sterowników do GPU oraz DirectX'a.Potem pozostaje już chyba tylko przyczyna sprzętowa. Czekają Cię testy GPU, RAM i HDD. Niestety musisz poczekać, aż zjawi się ktoś, kto lepiej zna się na hardware, nie chcę wypowiadać się na tematy, na które dysponuję dość ograniczoną wiedzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluffigtrov Posted November 29, 2013 Author Report Share Posted November 29, 2013 http://pastebin.com/raw.php?i=YpXQuxAk Oto raport błędów z BlueScreenView. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] antros22 Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Może to czy to okaże się pomocne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluffigtrov Posted November 29, 2013 Author Report Share Posted November 29, 2013 Niestety nic to nie dało, dalej się resetuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 (edited) Jakiego masz antywirusa ? Bitdefender w wersji 2013 wywala bluescreeny. Jak możesz to wrzuć screen głównego okna z programu GPU-Z (tego z informacjami o karcie). Edited November 30, 2013 by Misiek690 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluffigtrov Posted November 30, 2013 Author Report Share Posted November 30, 2013 Antywirus, którego używam to ESET Smart Security 4.Tutaj screen z GPU-Z http://i.imgur.com/77rf5fk.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Pobierz i wypakuj ten program: http://www.wagnardmobile.com/DDU/Usuń sterowniki od karty graficznej i uruchom ponownie komputer w trybie awaryjnym.Odpal powyższy program, wybierz AMD na górze, zaznacz wszystkie opcje po prawej stronie okna i kliknij pierwszą opcję od góry po lewej. Po restarcie zainstaluj sterowniki od karty graficznej. Poza tym możesz przetestować pamięć memtestem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluffigtrov Posted December 1, 2013 Author Report Share Posted December 1, 2013 (edited) Usunąłem i zainstalowałem na nowo sterowniki tak jak napisałeś Misiek690, a także przetestowałem pamięć memtestem, który nie wykrył żadnych błędów. Na dodatek resety pojawiają się już we wszystkich grach. Edited December 1, 2013 by Fluffigtrov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Jak długo testowałeś pamięć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluffigtrov Posted December 2, 2013 Author Report Share Posted December 2, 2013 3 godziny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Jeżeli masz taka możliwość to pożycz od kogoś zasilacz i sprawdź czy na nim też będą występować te problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Orion Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Razem ze znajomym wymieniliśmy zasilacz na mój OCZ SXS II 500W, i problemów nie było, czyli to raczej wadliwy egzemplarz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 (edited) Czyli trzeba zareklamować zasilacz lub ewentualnie wymienić tego Corsaira na coś innego, jeżeli będzie taka możliwość. Edited December 7, 2013 by Misiek690 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluffigtrov Posted December 9, 2013 Author Report Share Posted December 9, 2013 Wymieniłem zasilacz i teraz wszystko śmiga jak marzenie. Dziękuje wszystkim osobą, które udzieliły mi pomocy, teraz mogę umierać szczęśliwy, Jeszcze raz serdeczne dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...