Jump to content

Rozwiązany: Assassin's Creed - wspinaczka

Recommended Posts

Mam pytanie odnośnie wspinaczki, a raczej spadania podczas wspinaczki. W grze ciągle mi się wyświetla abym podczas spadania chwycił się krawędzi, ale sęk w tym, że nie wiem za cholerę jaki mam wcisnąć guzik i przez to ciągle ginę. Może ktoś pomóc? Jest to wersja PC.

W ACII a więc zapewne również i w jedynce tym przyciskiem jest przycisk odpowiadający za "wolną rękę" i o ile pamiętam to działa bez względu na tryb ruchu ale w AC możliwość łapania się krawędzi odblokowywała się po zabiciu jednego z głównych templariuszy. Dodatkowo o ile dobrze pamiętam to u mnie też pojawiała się wskazówka mówiąca by łapać krawędzie jeszcze przed odblokowaniem tej umiejętności.

W ACII a więc zapewne również i w jedynce tym przyciskiem jest przycisk odpowiadający za "wolną rękę" i o ile pamiętam to działa bez względu na tryb ruchu ale w AC możliwość łapania się krawędzi odblokowywała się po zabiciu jednego z głównych templariuszy.

A pamiętasz może którego konkretnie lub chociaż, w którym to bloku pamięci? Jestem konkretnie w końcówce drugiego i jestem w Akce.

Jeśli chodzi Ci o to, żeby puścić się krawędzi i złapać niższą, to zarówno za puszenie jaki złapanie odpowiada shift. Nie jestem pewien, czy w trybi aktywnym, ale wydaje mi się, że podczas wspinaczki w ACI nie ma to znaczenia.

W ACII a więc zapewne również i w jedynce tym przyciskiem jest przycisk odpowiadający za "wolną rękę" i o ile pamiętam to działa bez względu na tryb ruchu ale w AC możliwość łapania się krawędzi odblokowywała się po zabiciu jednego z głównych templariuszy. Dodatkowo o ile dobrze pamiętam to u mnie też pojawiała się wskazówka mówiąca by łapać krawędzie jeszcze przed odblokowaniem tej umiejętności.

Rzeczywiście wystarczyło zabić Denaplouse z zakonu szpitalników, aby przejść do 4. bloku pamięci i tym samym uzyskać nową umiejętność: "Chwyt za krawędź". Za wszelką pomoc dziękuję i temat do zamknięcia. :cool:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...