dante14 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Mam pytanie odnośnie wspinaczki, a raczej spadania podczas wspinaczki. W grze ciągle mi się wyświetla abym podczas spadania chwycił się krawędzi, ale sęk w tym, że nie wiem za cholerę jaki mam wcisnąć guzik i przez to ciągle ginę. Może ktoś pomóc? Jest to wersja PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miron1500100900 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Dawno nie grałem w Assassina ale z tego co pamiętam jest to prawy przycisk myszki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pelikn Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 A nie czasem shift ? Nie pamietam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dante14 Posted January 6, 2011 Author Report Share Posted January 6, 2011 A nie czasem shift ? Nie pamietam To w trybie aktywnym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdenio Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Chodzi o przycisk, którym puszczasz krawędź, żeby opaść niżej, sprawdź w opcjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xswistaqx Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 W ACII a więc zapewne również i w jedynce tym przyciskiem jest przycisk odpowiadający za "wolną rękę" i o ile pamiętam to działa bez względu na tryb ruchu ale w AC możliwość łapania się krawędzi odblokowywała się po zabiciu jednego z głównych templariuszy. Dodatkowo o ile dobrze pamiętam to u mnie też pojawiała się wskazówka mówiąca by łapać krawędzie jeszcze przed odblokowaniem tej umiejętności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dante14 Posted January 7, 2011 Author Report Share Posted January 7, 2011 W ACII a więc zapewne również i w jedynce tym przyciskiem jest przycisk odpowiadający za "wolną rękę" i o ile pamiętam to działa bez względu na tryb ruchu ale w AC możliwość łapania się krawędzi odblokowywała się po zabiciu jednego z głównych templariuszy. A pamiętasz może którego konkretnie lub chociaż, w którym to bloku pamięci? Jestem konkretnie w końcówce drugiego i jestem w Akce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neithan138 Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Jeśli chodzi Ci o to, żeby puścić się krawędzi i złapać niższą, to zarówno za puszenie jaki złapanie odpowiada shift. Nie jestem pewien, czy w trybi aktywnym, ale wydaje mi się, że podczas wspinaczki w ACI nie ma to znaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElTabasco Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Gdy chcesz się czegoś złapać podczas spadania to wciśnij przycisk pustej ręki. Bo jak wiadomo w AC lewa, prawa ręka ma oddzielny przycisk to samo z nogami i głową ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
dante14 Posted January 8, 2011 Author Report Share Posted January 8, 2011 W ACII a więc zapewne również i w jedynce tym przyciskiem jest przycisk odpowiadający za "wolną rękę" i o ile pamiętam to działa bez względu na tryb ruchu ale w AC możliwość łapania się krawędzi odblokowywała się po zabiciu jednego z głównych templariuszy. Dodatkowo o ile dobrze pamiętam to u mnie też pojawiała się wskazówka mówiąca by łapać krawędzie jeszcze przed odblokowaniem tej umiejętności. Rzeczywiście wystarczyło zabić Denaplouse z zakonu szpitalników, aby przejść do 4. bloku pamięci i tym samym uzyskać nową umiejętność: "Chwyt za krawędź". Za wszelką pomoc dziękuję i temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kawalorn Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.