Skocz do zawartości

Fanboj i Życie

  • wpisy
    331
  • komentarzy
    500
  • wyświetleń
    138828

Faworki takie, że nawet Food Emperror oduczyłby się przeklinać (tekst zastępczy):


muszonik

565 wyświetleń

Dziś miał iść inny tekst (o reklamach), ale Avellana poprosiła mnie o jego usunięcie, bo za dużo o Tanuku zdradzał. Dlatego pójdzie dziś wpis zastępczy. A potem ja pójdę się kłócić. Jak to nic nie da, to przeredaguje i usunę odniesienia do realnie istniejących portali.

Dziś, jako, że jest to na czasie nauczycie się zrobic faworki. Umiejętność robienia faworków jest bardzo przydatna, bowiem za pieniądze, które żądają za nie w sklepie można wyprodukować ich niesamowite ilości.

Pozatym te domowe są lepsze i smaczniejsze.

W piątek normalny post.

Potrzebujecie:

  • 2 szklanek mąki
  • 1 jajka
  • żółtek z ośmiu jaj
  • 5 deko masła
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki octu
  • oleju (dużo)
  • cukru pudru (dużo)

I teraz tak:

  1. Wymieszać mąkę z solą i przesiać przez sito.
  2. Położyć na stolnicy, uformować górkę. W jej środku zrobić dziurkę.
  3. Rozbić jajko. Połączyć z octem i żółtkami. Wlać w dziurkę w mące. Dodać masło. Zacząć wyrabiać. Wyrabiać tak długo, jak się ma ochotę, generalnie im dłużej to potrwa, tym faworki będą miększe.
  4. Rozwałkować ciasto na stopnicy na cienki placek.
  5. Nożem pociąć na paski. Każdy pasek podzielić na kilka pasków krótszych.
  6. W każdym pasku zrobić dziurkę. Wziąć jeden koniec faworka i przeciągnąć go przez tą dziurkę. Powtórzyć ze wszystkimi.
  7. W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzać olej. Smażyć weń faworki na złoty kolor.
  8. Wyjąć. Posypać cukrem pudrem.

Powinny wyglądać tak:

faworki.jpg?w=640

3 komentarze


Rekomendowane komentarze

Gość
Dodaj komentarz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

×
×
  • Utwórz nowe...