ElTabasco Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Zaktualizowałem dzisiaj sterowniki do karty graficzne i zauważyłem, że zniknęła zakładka "aktualizacja" która znajdowała się przed zakładką "preferencje". Czy coś mogło się źle zainstalować, czy może postanowili z tego zrezygnować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElTabasco Posted February 23, 2017 Author Report Share Posted February 23, 2017 Sprawdziłem w narzędziu diagnostycznym directx i okazuje się że ten sterownik nie ma certyfikatu WHQL a na stronie AMD pisze że jest ;/ Nawet przeinstalowałem ale nadal jest tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 A nie jest po prostu tak, że jak masz najnowsze sterowniki to zakładka "aktualizacja" znika (bo i po co miałaby się wyświetlać)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElTabasco Posted February 23, 2017 Author Report Share Posted February 23, 2017 @yojc Chyba nie, no i dlaczego system nie wykrywa certyfikatu WHQL ? Poszperałem w internecie i również ludzie coś piszą o tym że zostały wrzucone złe sterowniki na stronę. Narazie powróciłęm do starszej wersji, da się zablokować jakoś te aktualizacje sterowników przynajmniej do momentu opublikowania kolejnych? Bo to są zalecane i co chwila będą się próbowały instalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted February 24, 2017 Report Share Posted February 24, 2017 One same się nie zainstalują - musisz potwierdzić chęć instalacji. Przy czym certyfikatem WHQL absolutnie bym się nie przejmował. To jest ten sam sterownik, co ten z podpisem WHQL, tylko bez podpisu. AMD robi obecnie tak, że regularnie wydaje beta drivery i raz na jakiś czas jedna z bet po paru dniach staje się sterownikiem WHQL bez żadnych innych zmian. Tak właśnioe stało się ze sterownikiem 17.2.1 (stąd ten sterownik ma takie samo oznaczenie w wersji WHQL i wersji beta). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElTabasco Posted March 9, 2017 Author Report Share Posted March 9, 2017 ok jest nowa wersja i tam wszystko działa dobrze. temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...