Kwiko Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Witam!Tak się złożyło że kupiłem sobie nowy notebook, i zafascynowany caną/specyfikacją nie zauważyłem pewnego bardzo ważnego defektu. Braku napędu CD... i tu pojawia się pytanie, czy da się w jakiś sposób pobrać oryginalną grę w wersji cyfrowej i wpisać CD-KEY z wersji pudełkowej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Zależy od gry. Spora część gier jest dostępna w wersji cyfrowej, ale nie wszystkie. I niestety nie wszystkie pudełkowe edycje gier posiadają klucze, które można zarejestrować na platformach, które pozwalają na pobranie gry.Zawsze można jednak pomyśleć o napędzie zewnętrznym (za około 100 zł da się już kupić coś w miarę porządnego). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiko Posted December 2, 2013 Author Report Share Posted December 2, 2013 A dzęki jakim platformom mógłbym je pobrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nomadsoul Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Napisz o jakie gry ci chodzi, wtedy będzie łatwiej. Na pewno większość gier wydanych przez EA da się aktywować na Origin i pobierać z tej platformy. Spora część nowszych gier wymaga płyty tylko do instalacji wtedy zdaje mi się można skopiować zawartość płyty na innym komputerze na pendrajwa i zainstalować z niego.Inna możliwość to jeżeli posiadasz w domu kilka komputerów w sieci lokalnej możesz udostępnić napęd DVD jednego z nich. Po 3 dniach męczarni udało mi się tego dokonać dzięki czemu żona mogła grać w NFS:U2. Wiązało się to jednak z masą kombinowania i wyłączaniu na ślepo kolejnych zabezpieczeń zapory.Zawsze można też zrobić tak jak zaproponował Sevard i kupić napęd zewnętrzny co jest chyba najprostszym i najszybszym wyjściem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonmarchewa Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 No właśnie udostępnienie CD z innego kompa jest dobrym rozwiązaniem, ja w sumie mam 4 kompy spięte w sieć i mam dostęp do każdego dysku i napędu z każdego komputera do każdego innego, ale też zewnętrzny CD niekoniecznie zewnętrzny, może być jakiś stary (ludzie często oddają za darmo, sam mam kilka) wystarczy dokupić tylko adapter USB a przy okazji możesz podpinać różne dyski. Link to comment Share on other sites More sharing options...