Jump to content

XBOX SERIES S NIE ŁĄCZY MI SIĘ Z MONITOREM

OHFormal

Recommended Posts

Hej przedstawię ogólnie sytuacje kupiłem sobie xbox'a series s i niestety ale mój monitor (model monitora MultiSync EA244MWi) go nie wykrywa posprawdzałem wszystkie kable oraz wejścia wejście HDMI działa mi w komputerze bo podłączyłem jeszcze do niego komputer żeby na pewno to sprawdzić. Uznałem więc że to winna kabla ale sam oryginalny kable dział dobrze i bez żadnych problemów tak samo podłączyłem konsole do telewizora i wszystko śmiga próbowałem wymiany kabla oraz zresetowałem ustawienia monitora lecz dalej nic. Proszę o pomoc!

Podłącz konsolę do monitora, włącz Xboxa i monitor, a potem zresetuj rozdzielczość:

1. Jeśli w stacji dysków konsoli znajduje się dysk, wyjmij go.
  2. Naciśnij i przytrzymaj przez 10 sekund przycisk Xbox na konsoli, aby ją wyłączyć.
  3. Naciśnij i przytrzymaj przyciski Xbox i Paruj, aż usłyszysz drugi dźwięk lub zobaczysz, że konsola została uruchomiona w trybie niskiej rozdzielczości (ekran uruchamiania konsoli Xbox będzie nieznacznie pikselowy).
  4. Po uruchomieniu możesz wybrać wyższą rozdzielczość: naciśnij przycisk Xbox w celu otwarcia przewodnika. Przejdź kolejno do pozycji Profil i system > Ustawienia > Ogólne > Opcje telewizora i wyświetlania, a następnie wybierz odpowiednią rozdzielczość na liście rozwijanej Wyświetlacz.

• 1 year later...