OHFormal Posted August 31, 2021 Report Share Posted August 31, 2021 Hej przedstawię ogólnie sytuacje kupiłem sobie xbox'a series s i niestety ale mój monitor (model monitora MultiSync EA244MWi) go nie wykrywa posprawdzałem wszystkie kable oraz wejścia wejście HDMI działa mi w komputerze bo podłączyłem jeszcze do niego komputer żeby na pewno to sprawdzić. Uznałem więc że to winna kabla ale sam oryginalny kable dział dobrze i bez żadnych problemów tak samo podłączyłem konsole do telewizora i wszystko śmiga próbowałem wymiany kabla oraz zresetowałem ustawienia monitora lecz dalej nic. Proszę o pomoc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Sergi Posted September 1, 2021 Report Share Posted September 1, 2021 Podłącz konsolę do monitora, włącz Xboxa i monitor, a potem zresetuj rozdzielczość: Jeśli w stacji dysków konsoli znajduje się dysk, wyjmij go. Naciśnij i przytrzymaj przez 10 sekund przycisk Xbox na konsoli, aby ją wyłączyć. Naciśnij i przytrzymaj przyciski Xbox i Paruj, aż usłyszysz drugi dźwięk lub zobaczysz, że konsola została uruchomiona w trybie niskiej rozdzielczości (ekran uruchamiania konsoli Xbox będzie nieznacznie pikselowy). Po uruchomieniu możesz wybrać wyższą rozdzielczość: naciśnij przycisk Xbox w celu otwarcia przewodnika. Przejdź kolejno do pozycji Profil i system > Ustawienia > Ogólne > Opcje telewizora i wyświetlania, a następnie wybierz odpowiednią rozdzielczość na liście rozwijanej Wyświetlacz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted October 30, 2022 Report Share Posted October 30, 2022 Widocznie monitor nie obsługuje natywnego 16:9, więc wideo nie rozciąga do 16:10 samoczynnie. Ustaw monitor na proporcje 16:9 obraz się pojawi ale będą pasy po brzegach ekranu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts