Rakusz Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Witam. Dwa/trzy tygodnie temu kupiłem nowy komputer. Dzisiaj sprawdziłem temperatury podzespołów programem Speccy, a potem jeszcze innym. Programy pokazują mi temperaturę płyty głównej 110 stopni. Inne podzespoły w granicach 30 -35 stopni. Proszę o pomoc. co może być nie tak? Mój komp to intel I5 - 6600 MSI B150M Night Elf Grafika Radeon R9 380 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Najprawdopodobniej padnięty czujnik na płycie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rakusz Posted April 19, 2016 Author Report Share Posted April 19, 2016 Irenez Tak podejrzewam, ale jak to sprawdzić? Jeśli czujnik walnięty to, że się tak wyrażę z Bogiem sprawa, ale jeśli ta temperatura rzeczywiście jest taka? Jak to sprawdzić w inny sposób? Irenez Tak podejrzewam, ale jak to sprawdzić? Jeśli czujnik walnięty to, że się tak wyrażę z Bogiem sprawa, ale jeśli ta temperatura rzeczywiście jest taka? Jak to sprawdzić w inny sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Daj screeny z programów, które tak pokazują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rakusz Posted April 19, 2016 Author Report Share Posted April 19, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Z ciekawości wrzuć jeszcze screena z HWMonitor, ale ja bym się skłaniał ku temu, że to są całkowicie błędne wskazania. Często programy interpretują wskazania AUX jako temperaturę, choć tak naprawdę nie mierzą one niczego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rakusz Posted April 19, 2016 Author Report Share Posted April 19, 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 O ile dobrze pamiętam, to Speccy korzysta z tego samego silnika co HWMonitor do pomiaru temperatury. Temperatura zmienia się w czasie? Jeśli nie, to nie ma się czym przejmować. Jeśli się zmienia, to wtedy można ewentualnie się zastanawiać co się stało. O ile dobrze pamiętam, to Speccy korzysta z tego samego silnika co HWMonitor do pomiaru temperatury. Temperatura zmienia się w czasie? Jeśli nie, to nie ma się czym przejmować. Jeśli się zmienia, to wtedy można ewentualnie się zastanawiać co się stało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rakusz Posted April 19, 2016 Author Report Share Posted April 19, 2016 Nie... nic się nie zmienia. 109 jak było tak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.