Jump to content
Sign in to follow this  
Lidna

Rozwiązany: Radeon R9 280x - brak obrazu

Recommended Posts

Witam

Mam problem z karta MSI Radeon R9 280X po podłączeniu jej do komputera -kablami DVI-DVI lub HDMI-DVI lub kablem RGB-RGB+przejściówka RGB-DVI- nie odpala się monitor (lub rzutnik próbowałem na przemiennie) - brak sygnału, Winda się odpala słychać ją w głośnikach (można ją też spokojnie wyłączyć czyli nie zawiesza się nigdzie). Myślałem że to wada karty odesłałem ją na gwarancji, MSI wymieniło ją na nową (ku mojemu zdziwieniu) problem z nową jest identyczny (czy mam az takiego pecha zeby dwie były sypnięte?) mam wielką prośbę o wskazówki co moge zrobić gdzie leży konflikt, czy widzicie jakieś rozwiązanie?

ps

Komputer działa z kartą GeForce 8800 GT bez żadnych problemów

Pozdrawiam

Moja konfiguracja:

Karta graficzna MSI Radeon R9 280X OC Twin Frozr Gaming 3GB DDR5 PCI-E BOX

Procesor Intel Core i7-6700 3.4 GHz BOX

Płyta główna MSI Z170A-G45 GAMING

Pamięć Kingston DDR4 2x8GB 2800MHz CL14 HyperX Savage XMP 1.35V czarny

Dysk Crucial MX200 CT250MX200SSD6 (M.2, 250GB)

HDD Dysk Seagate Barracuda 500 GB, 32 MB, SATA - ST3500320AS ATA

DVD-REC LITEON iHAS124 SATA CZARNY BULK

Zasilacz be quiet! Pure Power L8 700W 80PLUS Bronze (BN225)

Monitor 2232BW Samsung

Rzutnik BenQ MP515

Windows 7 64-bit

Edited by Lidna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem rozwiązany, więc temat zamykam (trzeba było podłączyć zarówno 6-pin jak i 8-pin (albo 6+2-pin).

W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę autora o kontakt przez PW.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...