luki970 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Witam,Wziąłem sobie dzisiaj w Orange tablet Pentagram TAB 7,6 z kartą Orange Free. Modem mam, jest to Huawei E-3113 i niestety tablet nie wykrywa automatycznie modemu, a nie wiem jak ustawić ręcznie połączenie. Blokada PIN zdjęta, bo na kompie wszystko działa. Wifi w tablecie działa, więc internet jako tako jest, ale wie ktoś jak rozwiązać ten problem, bo przecież jak gdzieś pojadę to Wifi z domu nie złapę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gofer Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Zaskakująco dobrą specyfikację ma ten tablecik.Ale do rzeczy - system zaktualizowany? Kabelek dobrze wpięty? Wg. instrukcji tablet powinien modem wykryć samoczynnie. Sprawdź, czy tablet poprawnie łączy się z komputerem - to nam da obraz poprawności działania portu micro USB, a później spróbuj podłączyć zamiast modemu pendrive. Jeśli obie próby nie wykażą problemu, będziemy szukać dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki970 Posted December 14, 2013 Author Report Share Posted December 14, 2013 Sorry, że dopiero teraz odpowiadam, ale wcześniej brak czasu....Tak, system zaktualizowany do najnowszej wersji. Kabel dobrze wpięty, jak podłączę przez USB do kompa to na tablecie jest ten pomarańczowy ludzik, a ja spokojnie mogę wrzucać jakieś pliki na tableta. Link to comment Share on other sites More sharing options...