time2play Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 Witajcie Forumowicze!Przy okazji premiery GTA V przypomniałem sobie o swojej konsoli xbox 360 która leży nieużywana w łózku już od 2 lat. Kupiłem ją kiedyś na wakacje, pograłem trochę przez miesiąc i odłożyłem na... jak się okazuje lata... (wiem, kasa wywalona).Mam w związku z nią, kilka pytań do Was:1. Czy opłacalna jest jej sprzedaż w tym momencie? (Wersja z 14.05.2008, sprowadzona z anglii wtedy, okablowanie [vga] , zjechany pad [ale działający], dwie gry - fifa 09 i pgr 4, dysk 20gb chyba [na pewno mały].2. Ile jest teraz warta?3. Czy opłaca się w nią inwestować na weekendowe granie [mam na myśli kupowanie gier, kabla HDMI, bo mam nadzieję że zrobiłby różnicę w grafice na 37' LCD LG, bo pod VGA grafika wydaje mi się słaba4. Czy nowe GTA V by się w ogóle na niej uruchomiło w obecnej konfiguracji? (bez kabla hdmi i z tak małym dyskiem?)5. Wasze pomysły i głosy Jak zawsze liczę na WAS ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeSSer Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 Nie ważne jak byś kombinował z kasą, będziesz stratny.Odnośnie GTA i innych, to niestety najnowsze wołają o obowiązkową instalkę ( H4, GTA a wiele późniejszych pewnie też ).Najważniejsze jest pytanie - czy masz w domu inny lepszy sprzęt do grania ( np. PC ), bo skoro przez lata go nie używałeś to pewnie jest ci zbędny.Jeśli chcesz jeszcze z niego korzystać, sporo gier na niego wychodzi, to dokup dysk.Jeśli nie, szukaj frajera na Allegro Link to comment Share on other sites More sharing options...
time2play Posted October 18, 2013 Author Report Share Posted October 18, 2013 "szukaj frajerara" czyli ciężko będzie to sprzedać?no i jak szacowana wartość i jak z tym kablem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeSSer Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 Będzie bardzo ciężko. Masa przerobionych Xbox 360 za kilka stów lata, jeszcze z dyskami po 30 - 40 gier.Nieprzerobione z małym dyskiem to teraz około 550 - 600. Link to comment Share on other sites More sharing options...
time2play Posted October 19, 2013 Author Report Share Posted October 19, 2013 a co z tym kablem? Opłaca się kupić hdmi by faktycznie była znacząca różnica w grafice? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted October 19, 2013 Report Share Posted October 19, 2013 Oczywiście. Wszystko na ekranie będzie nieco mniejsze, a przede wszystkim bardziej wyraźne (choć to przy starych grach potrafi być wadą :]). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accoun Posted October 19, 2013 Report Share Posted October 19, 2013 Serio? Nie mam X360, ale z ciekawości sprawdziłem, jakie rozdzielczości obsługuje po VGA i podobno obsługuje wszystkie, łącznie z FullHD. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, jaką przewagę miałoby HDMI? Bo prawdę mówiąc jestem ciekaw. (mam monitor CRT - może to po prostu kwestia związana tylko z LCD?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksv6 Posted October 19, 2013 Report Share Posted October 19, 2013 Przecież kabel VGA nie obsługuje rozdziałki Full HD. Tylko HDMI i Komponent obsługuje Full HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accoun Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 Z tego, co czytam wychodzi, że obsługuje, ale... wiele telewizorów nie obsługuje takich rozdzielczości przez VGA (rozumiem, że monitory CRT powinny być OK - w końcu pecety potrafiły wyświetlać wyższe rozdziałki dawno temu). Dziwne to, jeśli to prawda. No, ale to musiałby skomentować ktoś, kto tego używa. A nie ma już chyba zbyt wielu takich osób...Już pomijając fakt, że mało co chodzi w 1080p. Większość w 720p albo nawet niżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...