kirby91 Posted September 13, 2013 Report Posted September 13, 2013 Witam.Z gory przepraszam za brak polskich znakow, ale jestem akurat na telefonie i gdybym mial ich uzywac, to bardzo duzo czasu by mi zajelo samo pisanie. Sprawa jest taka, niedawno podkrecalem procesor. Wszystko bylo okej dopoki pare dni temu nie wlaczylem kompa i oto co sie stalo. Komputer wlaczal sie i po chwili wylaczal, tak pare(nascie) razy az w koncu zapikal radosnie i wszedl do biosu. W biosie wyskakiwal napis "Overclocking has failed". Przywrocilem domyslne ustawienia, ale problem nie ustapil. Codziennie po wlaczeniu pc pare razy wlaczal sie i wylaczal, ale wchodzil w koncu do biosu; "OC failed" -> wybieralem "exit without saving settings" i wtedy wczytywal system. Dzisiaj sprobowalem przemiescic kosci RAM w inne miejsca i teraz sie nie resetuje, ale i nie wchodzi zupelnie do biosu. Zadnych pik pik, nic. Nie wiem czy to zasilacz (niedawno kupowany) czy plyta glowna poszla (2 sloty RAM na 4 nie dzialaja - komp caly czas sie resetuje ale jeszcze szybciej niz wczesniej jesli chociaz jedna kosc jest w jednej z tych 2 slotow).Zapewne najlepiej byloby oddac kompa do serwisu gdzie mogliby wszystkie komponenty przetestowac. Glupio byloby kupowac czesci w ciemno. W zwiazku z tym mam pytanie, czy macie namiary na jakis porzadny serwis w Lodzi, najlepiej w okolicach Dabrowy-Gornej? Juz nie wiem co mam z tym zrobic. Dzieki z gory za pomoc i przepraszam za forme tekstu. Dziwnie mi sie pisze na telefonie.
Misiek690 Posted September 13, 2013 Report Posted September 13, 2013 Pewnie poszła płyta główna. Jeżeli w serwisie stwierdzą, ze to przesz podkręcanie to możesz szykować kasę na nową bo na gwarancji ci tego nie wymienią.
MikaelDorren Posted September 14, 2013 Report Posted September 14, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.