Skocz do zawartości

Sterownik graficzny restartuje się w kartach ATI jak i NVIDIA


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
17 odpowiedzi na ten temat

#1
Xemidra

Xemidra

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów
Witam,

Mam bardzo uciążliwy problem z restartującym się sterownikiem karty graficznej. Od nowości miałem problem z BSOD (MEMORY_MANANGENT) i sterownikami ATI w wersjach pociąwszy od 10.4. Do tego w nie których momentach obraz zamarzał i tylko on, reszta kompa działała normalnie.

Po dwóch miesiący męczarni oddałem kompa do serwisu. Panowie powiedzieli, że to wina karty graficznej i odesłali ją do producenta w celu sprawdzenia. Ja dostałem na ten okres kartę zastępczą (NVIDIA GeForce 8800GT). Myślałem, że wszystko będzie już w porządku ale tak nie było. Sterownik nadal się restartuje a ja nie wiem dlaczego.

Problem występuje najczęściej podczas gry, z rzadka podczas normalniej pracy z przeglądarką. Nigdy nie zauważyłem, aby występował podczas testów (OCCT,  3DMark 06/Vontage itp.). Mój system to Windows 7 x64 Ultimate.

Na koniec parę szczegółów, szczególików:
- BSOD można wywołać poprzez zainstalowanie programu VMware i uruchomienie maszyny wirtualnej,
- zamarzanie ekranu występuje w różnych momentach i uniemożliwia wyłączenie komputera nawet przez naciśnięcie przycisku POWER dopiero po jego przytrzymaniu, podczas zamarzania gra muzyka, ściągają się pliki tak jak by się nic nie było, po restarcie komputera w dzienniku zdarzeń widnieje tylko wpis o nieoczekiwanym zamknięciu systemu.
- pamięć ram chodzi z prędkością 1333Mhz a powinna chyba z 1600Mhz
- w dzienniku zdarzeń pojawia się wiele błędów (wiele z nich dotyczy dysku) nie stety według HDTune dyskowi nic nie jest
- system był formatowany i problem nadal występuję

AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, BOX, AM3/
Asus M4A77TD PRO
A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming
Asus Radeon HD5770 1GB ddr5 >> zastępczo GeForce 8800GT
Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII
bequiet! PurePower L7 530W
Cooler Master Elite 332 (Black)

Jeżeli zajdzie taka potrzeba udostępnię wyniki z prac różnych programów diagnostycznych.
AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, BOX, AM3/
Asus M4A77TD PRO
A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming
Asus Radeon HD5770 1GB ddr5
Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII
bequiet! PurePower L7 530W
Cooler Master Elite 332 (Black)

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14764 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Daj screeny z HD Tune. Zakładki Health i Benchmark na początek. Mógłbyś również wypisać jakieś przykładowe błędy z dziennika zdarzeń.
Jaką obecnie masz kartę? Warto też sprawdzić zasilacz, masz dostęp do miernika?

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#3
Xemidra

Xemidra

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów
Dołaczam RAR z różnymi testami i w ogóle wszystkim.


W załączniku znajduje się:
- Dziennik zdarzeń systemu Windows zawierający wszystkie wpisy
- Futuremark  Result Files ? wyniki testów z trzech programów tej firmy: 3Dmark Vantage, 3Dmark06, PCMark Vantage x64
- Folder Minidump zawierający szczegółowe dane zebrane podczas BSOD?esa
- OCCT ? wyniki testów procesora przedstawione graficznie
- Zdjęcia z zaznaczeniem wpisów z Dziennika zdarzeń oraz Monitora niezawodności dotyczących nie poprawnej pracy komputera
- Plik tekstowy zawierający spis części wchodzący w skład zestawu komputerowego
- Pełny raport o stanie komputera oraz systemu w raz z zainstalowanymi na nim programami wykonany programem EVEREST Ultimate Edition
- screeny z HD Tune. Zakładki Health i Benchmark

http://www.przeklej.pl/plik/serwis-rar-001bq97kt6jo

Moja aktualna karta graficzna to NVIDIA GeForce 8800 GT
Nie mam dostępu do miernika, ale w serwisie chyba powinni wykluczyć tą część ?

Edytowany przez Xemidra, 06 sierpień 2010 - 19:35.

AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, BOX, AM3/
Asus M4A77TD PRO
A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming
Asus Radeon HD5770 1GB ddr5
Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII
bequiet! PurePower L7 530W
Cooler Master Elite 332 (Black)

#4
Alaknar

Alaknar

    The Improbable One

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2957 postów
Rejestracja: 08 V 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:że
CYTAT(Sevard @ piątek, 06 sierpień 2010 - 16:04)
Daj screeny z HD Tune. Zakładki Health i Benchmark na początek.



Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Xemidra

Xemidra

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów
CYTAT(Alaknar @ sobota, 07 sierpień 2010 - 03:50)
CYTAT(Sevard @ piątek, 06 sierpień 2010 - 16:04)
Daj screeny z HD Tune. Zakładki Health i Benchmark na początek.



Wszystko jest w paczce tylko zapomniałem napisać. Pliki 1.png i 2.png

http://www.przeklej.pl/plik/serwis-rar-001bq97kt6jo

Edytowany przez Xemidra, 06 sierpień 2010 - 19:36.

AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, BOX, AM3/
Asus M4A77TD PRO
A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming
Asus Radeon HD5770 1GB ddr5
Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII
bequiet! PurePower L7 530W
Cooler Master Elite 332 (Black)

#6
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14764 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Skombinuj miernik i sprawdź napięcia. Jeśli mierniki na płycie się nie mylą, to masz problem.
Widać błędy CRC w przypadku dysku. Benchmark też wygląda dziwnie. Zmień kabel sygnałowy dysku na nowy i daj kolejny screen z zakładką benchmark z HD Tune na forum. To na początek.

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#7
Xemidra

Xemidra

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów
A mogę o jakieś szczegóły prosić ? Co to jest błąd CRC na dysku i gdzie to widać ? Oraz gdzie zauważyłeś, że napięcia na płycie głównej nie są prawidłowe.

A na koniec możesz podać mi jakiś poradnik albo coś jak tym miernikiem sprawdzić i skąd mam wiedzieć czy odczyt jest ok czy nie

Z tym kabelkiem to pobawię się już jutro.

Edytowany przez Xemidra, 06 sierpień 2010 - 20:24.

AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, BOX, AM3/
Asus M4A77TD PRO
A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming
Asus Radeon HD5770 1GB ddr5
Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII
bequiet! PurePower L7 530W
Cooler Master Elite 332 (Black)

#8
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14764 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Błędy CRC to błędy sumy kontrolne. Widać je na screenie z zakładką Health z HD Tune. Najczęściej oznacza to problemy z kablem sygnałowym łączącym dysk z płytą. Napięcia widzę na wykresach z OCCT, wszystkie one nie mieszczą się w normach i są za wysokie, jeśli to się potwierdzi, to zasilacz kwalifikuje się do natychmiastowej wymiany.
Link do poradnika jak mierzyć napięcia masz w mojej sygnaturce.

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#9
Xemidra

Xemidra

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów
Ale ten komp to jest na gwarancji to nie mogę wrócić do serwisu, opieprzyć serwisantów i powiedzieć co mają zrobić aby było dobrze ? Znaczy wymienić kabel sygnałowy i zasilacz ?

Ja takiego kabelka w domu nie posiadam (złącze SATA) i miernika również i szczerze mówiąc nie wiem skąd miałbym go skombinować.

A oprócz tego co mi powiedziałeś (za co jestem Ci bardzo wdzięczny), ponieważ ty jako pierwszy mówisz rozsądnie i z sensem, a te tłumoki z serwisu nic nie mówiły i nie zrobiły. Można zanim wrócę z kompem do "fachowców" przeprowadzić jakieś testy albo nie wiem cokolwiek aby wykluczyć lub dorzucić jakieś inne rzeczy do naprawy ?

A i jeszcze jedno, jak dysk albo napięcia mogą wpływać na sterowniki, BSOD i zamarzanie ? W sumie nic się nie przegrzewa, może to być płyta główna ? Albo kontroler dysków ? (kiedyś usłyszałem, że to on może być winowajcą)

Z góry dzięki za wszystko

Edytowany przez Xemidra, 06 sierpień 2010 - 21:01.

AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, BOX, AM3/
Asus M4A77TD PRO
A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming
Asus Radeon HD5770 1GB ddr5
Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII
bequiet! PurePower L7 530W
Cooler Master Elite 332 (Black)

#10
M@TH3V

M@TH3V

    Hunwejbin:)

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4786 postów
Rejestracja: 25 V 2007
  • Płeć:mężczyzna
Nie powiem, problem opisany tak, że jako przykład powinien być przyklejony:)

QUOTE
Ale ten komp to jest na gwarancji to nie mogę wrócić do serwisu, opieprzyć serwisantów i powiedzieć co mają zrobić aby było dobrze ? Znaczy wymienić kabel sygnałowy i zasilacz ?


I tak własnie zrób.

QUOTE
Można zanim wrócę z kompem do "fachowców" przeprowadzić jakieś testy albo nie wiem cokolwiek aby wykluczyć lub dorzucić jakieś inne objawy ?


Test ramu. Ale przy takich napięciach pamięci mogą sypać errorami.
QUOTE
A i jeszcze jedno, jak dysk albo napięcia mogą wpływać na sterowniki, BSOD i zamarzanie ?


nie wiem jak w kartach nVIDi ale  ATI gdy sa problemy z napieciem pojawia się bład sterownika (vpu recovery). - Sterownik ma problemy z obsłużeniem karty stąd błąd.

QUOTE
Albo kontroler dysków ? (kiedyś usłyszałem, że to on może być winowajcą)


Bardzo wątpliwa hipoteza.

Co bym jeszcze zrobił:

Zjechał z napieciem i zegarem procesora, obniżył takty karty graficznej i zobaczył jak się w tedy zachowuje komputer. Choć i tak zapewne tasma jest uwalona.

Co do pamieci, musisz je recznie ustawić w BIOS'ie, taki urok AM3, z tego co wiem te Adaty sa low voltage wiec problemu nie bedzie.

Jeżeli zaś chodzi o zasilacz, im lepszy zasilacz tym odczyty w programach bardziej sie pokrywają z rzeczywistością. Swoją drogą jestem bardzo zaskoczony takimi skokami.

Edytowany przez M@TH3V, 06 sierpień 2010 - 21:25.

http://www.animalsmatter.org/
QUOTE
1#Miedź to jeden z nielicznych metali, który nie przewodzi prądu.
2#Gdzies slyszalem ze sie radeony z AMD gryza ... jak to jest ?
3#wywal fire-foxa na początek to najbardziej dziurawa przeglądarka.IE się lepiej spisuje.
4#mi informatyk powiedział że jak mam karte graficzną gigabyte to by pasowała do płyty gigabyte czy to coś zmieni jeżeli wezmę Asrock'a
5#Od razu mówię to komp nie dla mnie a dla mojego wujka, który jest kasiasty, (to jest ma dom, oraz Forda Mondeo 2.5T).

#11
Xemidra

Xemidra

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów
CYTAT
Test ramu. Ale przy takich napięciach pamięci mogą sypać errorami.


Test wykonałem programem  Memtest86, niestety podczas uruchamiania wersji 3.5 komputer restartował się, dlatego test wykonałem w wersji 3.4 i nie było żadnych błędów.

CYTAT
nie wiem jak w kartach nVIDi ale ATI gdy sa problemy z napieciem pojawia się bład sterownika (vpu recovery). - Sterownik ma problemy z obsłużeniem karty stąd błąd.


Cenna uwaga. Pisałem już na wielu forach ale nikt nigdy nie zauważył żadnych problemów z napięciami, ani nie pisał, że napięcia mogą je powodować.

CYTAT
Zjechał z napieciem i zegarem procesora, obniżył takty karty graficznej i zobaczył jak się w tedy zachowuje komputer. Choć i tak zapewne tasma jest uwalona.


Ale czy taka ingerencja w napięcia i zegar procesora nie skończy się utratą gwarancji ? Procesor puki co pracuje na standardowych ustawienia, choć nie ukrywam, że zamierzam go podkręcić. Skąd cooler (OCZ Gladiator MAX). Taśma ? Wnioskuje, że chodzi o tą od dysku ? Tylko że ja tam nie mam żadnej taśmy jest tylko mały kabelek podłączony do jednego z wielu małych czerwonych złączy (zapewne SATA) na płycie głównej.

CYTAT
Co do pamieci, musisz je recznie ustawić w BIOS'ie, taki urok AM3, z tego co wiem te Adaty sa low voltage wiec problemu nie bedzie.


I znów, czy to nie spowoduje problemów z gwarancją ? Skoro komp się sypie od samego początku to wolę ją zachować.

CYTAT
Jeżeli zaś chodzi o zasilacz, im lepszy zasilacz tym odczyty w programach bardziej sie pokrywają z rzeczywistością. Swoją drogą jestem bardzo zaskoczony takimi skokami.


Zanim kupiłem komputer to wiele czytałem na temat jego składania (ostatecznie wybrałem zestaw z forumpc.pl) i wiedziałem, że zasilacz powinien był solidny dlatego wybrałem ten. Jestem zdziwiony, że może on być wadliwy skoro to podobno sprawdzona marka

I niech mi ktoś powie dlaczego jak w końcu sprawiłem sobie porządną (mam nadzieję xD) maszynkę to od pierwszego dnia jej użycia sypie się kabel od dysku (lub dysk), karta graficzna (choć za pewno wszystko z nią ok) i zasilacz ? Czy nie mam prawa do normalnego kompa jak inni ludzie ?

Dobra koniec tych lamentów [...] mój problem za pewno krąży wokół kabelka i zasilacza więc powtórzyłem test OCCT i kilko minutowy test CPU: Linkpack też w tym programie. Wyniki wrzucam w "rarze"

Jakby ktoś chciał, może jeszcze raz spojrzeć na nie:
http://www.przeklej.pl/plik/2010-08-07-rar-001br59gq2mv

Edytowany przez Xemidra, 07 sierpień 2010 - 11:01.

AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, BOX, AM3/
Asus M4A77TD PRO
A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming
Asus Radeon HD5770 1GB ddr5
Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII
bequiet! PurePower L7 530W
Cooler Master Elite 332 (Black)

#12
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14764 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
CYTAT(Xemidra @ sobota, 07 sierpień 2010 - 11:59)
Ale czy taka ingerencja w napięcia i zegar procesora nie skończy się utratą gwarancji ?

Nie, nie spowoduje, ale i raczej w tym przypadku raczej nie pomoże.
CYTAT
Taśma ? Wnioskuje, że chodzi o tą od dysku ? Tylko że ja tam nie mam żadnej taśmy jest tylko mały kabelek podłączony do jednego z wielu małych czerwonych złączy (zapewne SATA) na płycie głównej.

Jak to zwał, tak to zwał. Chodzi o ten kabelek, który łączy płytę główną z dyskiem. Może on być również po prostu niedociśnięty, objawy wtedy są identyczne.
CYTAT
I znów, czy to nie spowoduje problemów z gwarancją ? Skoro komp się sypie od samego początku to wolę ją zachować.

Zmniejszanie napięć nic im nie zrobi. Problemy mogłyby być, gdybyś przesadził z napięciami, ale i to jest trudne.
CYTAT
CYTAT
Jeżeli zaś chodzi o zasilacz, im lepszy zasilacz tym odczyty w programach bardziej sie pokrywają z rzeczywistością. Swoją drogą jestem bardzo zaskoczony takimi skokami.


Zanim kupiłem komputer to wiele czytałem na temat jego składania (ostatecznie wybrałem zestaw z forumpc.pl) i wiedziałem, że zasilacz powinien był solidny dlatego wybrałem ten. Jestem zdziwiony, że może on być wadliwy skoro to podobno sprawdzona marka

Każdemu może się przytrafić jakiś gorszy egzemplarz. Tak samo można trafić na zasilacz z czarnej serii, który zachowuje się bardzo stabilnie. Generalnie nie ma reguły, po prostu wszystko opiera się na prawdopodobieństwie. O ile odczyty z mierników na płycie są zgodne z prawdą, to jest się czym martwić.

Jeszcze później sprawdzę dodatkowe testy, ale moim zdaniem lepiej oddać to do serwisu i niech oni się martwią.

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#13
M@TH3V

M@TH3V

    Hunwejbin:)

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4786 postów
Rejestracja: 25 V 2007
  • Płeć:mężczyzna
QUOTE
Nie, nie spowoduje, ale i raczej w tym przypadku raczej nie pomoże.


Często poprzez obniżenie napiec sprawdzam czy zasilacz/temperatury nie są winne i już pare razy ta metoda pomogła.

QUOTE
Test wykonałem programem Memtest86, niestety podczas uruchamiania wersji 3.5 komputer restartował się, dlatego test wykonałem w wersji 3.4 i nie było żadnych błędów.


Jak długo?



QUOTE
I znów, czy to nie spowoduje problemów z gwarancją ? Skoro komp się sypie od samego początku to wolę ją zachować.


Nie i mało tego, AMD udostepnia program który sam ustawia pamieci - o ile oczywiście AMD udostępniło do nich profile.

http://www.animalsmatter.org/
QUOTE
1#Miedź to jeden z nielicznych metali, który nie przewodzi prądu.
2#Gdzies slyszalem ze sie radeony z AMD gryza ... jak to jest ?
3#wywal fire-foxa na początek to najbardziej dziurawa przeglądarka.IE się lepiej spisuje.
4#mi informatyk powiedział że jak mam karte graficzną gigabyte to by pasowała do płyty gigabyte czy to coś zmieni jeżeli wezmę Asrock'a
5#Od razu mówię to komp nie dla mnie a dla mojego wujka, który jest kasiasty, (to jest ma dom, oraz Forda Mondeo 2.5T).

#14
Xemidra

Xemidra

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów
CYTAT
Test wykonałem programem Memtest86, niestety podczas uruchamiania wersji 3.5 komputer restartował się, dlatego test wykonałem w wersji 3.4 i nie było żadnych błędów.
CYTAT
Jak długo?



Aż tam na dole nie pokazało się, że nie znalazło żadnych problemów. Tak z 2,5, może 3 godziny.
CYTAT
Nie i mało tego, AMD udostepnia program który sam ustawia pamieci - o ile oczywiście AMD udostępniło do nich profile.


Czy chodzi Ci o program AMD OverDrive ?

A i jak pójdę do serwisu to co mam dokładnie im powiedzieć i jak to udowodnić ? Mógłby mi ktoś pokazać w których miejscach na benchmarku (HDTune) i zakładce Health widać problemy z dyskiem ?
I tak samo z OCCT, na którym zdjęciu i w którym miejscu ?

Edytowany przez Xemidra, 07 sierpień 2010 - 12:36.

AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, BOX, AM3/
Asus M4A77TD PRO
A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming
Asus Radeon HD5770 1GB ddr5
Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII
bequiet! PurePower L7 530W
Cooler Master Elite 332 (Black)

#15
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14764 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
W zakładce Health pole C7 (wartość w polu Data powinna być równa 0, a nie jest), a na benchmarku w przedziale 30-40% oraz w okolicach 80%.

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#16
Xemidra

Xemidra

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów
dzięki, a napięcia ? chodzi o vcore ?
AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, BOX, AM3/
Asus M4A77TD PRO
A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming
Asus Radeon HD5770 1GB ddr5
Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII
bequiet! PurePower L7 530W
Cooler Master Elite 332 (Black)

#17
M@TH3V

M@TH3V

    Hunwejbin:)

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4786 postów
Rejestracja: 25 V 2007
  • Płeć:mężczyzna
O 12v tez.
http://www.animalsmatter.org/
QUOTE
1#Miedź to jeden z nielicznych metali, który nie przewodzi prądu.
2#Gdzies slyszalem ze sie radeony z AMD gryza ... jak to jest ?
3#wywal fire-foxa na początek to najbardziej dziurawa przeglądarka.IE się lepiej spisuje.
4#mi informatyk powiedział że jak mam karte graficzną gigabyte to by pasowała do płyty gigabyte czy to coś zmieni jeżeli wezmę Asrock'a
5#Od razu mówię to komp nie dla mnie a dla mojego wujka, który jest kasiasty, (to jest ma dom, oraz Forda Mondeo 2.5T).

#18
Xemidra

Xemidra

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów
Ok dzięki, zanim pójdę do serwisu to se wydrukuje te dane.

Dzięki wszystkim za wszystko xD

Sorry, że dubluje ale mam jeszcze jedną prośbę związaną z napięciami. Porównajcie te  wykresy bo one się bardzo różnią i ten drugi może wskazywać, że z zasilaczem jest ok


http://img827.imageshack.us/img827/2056/20...113h33vcore.png
http://img571.imageshack.us/img571/5141/20...13h33volt12.png
http://img571.imageshack.us/img571/3175/20...711h31vcore.png
http://img153.imageshack.us/img153/5950/20...11h31volt12.png

AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, BOX, AM3/
Asus M4A77TD PRO
A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming
Asus Radeon HD5770 1GB ddr5
Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII
bequiet! PurePower L7 530W
Cooler Master Elite 332 (Black)




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników