blade81 Posted November 10 Report Share Posted November 10 (edited) Hej, zauważyłem prawdziwy renesans planszówkowy. W wielu miastach wyrastają lokale udostępniające gry, lub chociaż dające możliwość, by w nich pograć. Powstają także różne kluby planszówkowe, zrzeszające fanów tego zacnego sposobu spędzania czasu. Mimo to, nie każdy o tym wie. Oczywiście mam na myśli osoby, które mogłyby się tematem zainteresować. Dlatego też moja propozycja, by stworzyć tutaj listę miejsc, w których regularnie można zagrać w gry planszowe, z pominięciem konwentów, o których jest już osobny temat. Preferowane niekomercyjne punkty. Dopisujcie inne punkty i miasta, postaram się je z czasem dodać do listy. Oczywiście wszystkie inne sugestie mile widziane. Pozwolę sobie zacząć, Kraków BarOn (ul. Batorego 1) Boardowa (Topolowa 52) Poznań Ognisko na fyrtlu (os. B. Chrobrego 105 - przy SP17) - aktalnie spotkania w 3 sobotę miesiąca od godz. 16:00. Organizowane są także turnieje, a w przyszłym roku Piątkowska Liga Planszówkowa w ramach CIL Piątkowo Zachód. KGF (ul. Św. Marcin - budynek Centrum Szyfrów Enigma) - średnio co dwa tygodnie o różnych godzinach. Druga Tura (ul. Słowackiego 13/113 - siedziba Drugiej Ery) - spotkania w czwartki i różne inne terminy. Warszawa Paradox Cafe (Mordechaja Anielewicza 2) Edited Friday at 08:17 AM by blade81 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Pearl Posted November 14 Report Share Posted November 14 Warszawa - Paradox Cafe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...