Jump to content
Sign in to follow this  
Gapon

Rozwiązany: MSI RX 470 - brak obrazu

Recommended Posts

Dzień dobry,

Proszę o pomoc w związku z następującym problemem:

Dzisiaj podłączyłem nową kartę graficzną - MSI RX 470 4 gb. Na monitorze wyświetla się przez chwilę No signal, a potem jest czarny ekran. Po odpięciu kabla DVI wyświetla się napis Cable no connected. Próbowałem resetować baterię - nic. Na integrze działa. 

Specyfikacja:

Gigabyte H61M-DSV2

I5-2400

8 gb RAM (2x4 gb) - jedna kość 1066 MHz, druga - 1333 MHz

Zasilacz: Corsair VS 450

 

Bardzo proszę o dobre rady :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podpiąłeś zasilanie do karty?

Spróbuj może zaktualizować BIOS płyty głównej, z tego co widzę były jakieś poprawki dotyczące kompatybilności z kartami graficznymi.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ewentualnie monitor jest niezgodny z sygnałem. Nowe karty dają go już tylko cyfrowo. U mnie z gtx 1060 obraz idzie z hdmi przez aktywny adapter. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chodziło o aktualizację BIOS-u. Już wszystko działa. Dzięki za pomoc :) Można zamknąć temat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem rozwiązany, więc temat zamykam.

W razie potrzeby otwarcia tematu, autor jest proszony o kontakt przez PW z którymś z aktualnie obecnych na forum moderatorów.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...