Renifer111 Posted April 10, 2016 Report Share Posted April 10, 2016 Cześć wszystkim! Chciałbym w przyszłym tygodniu kupić Xbox'a 360. Na stronie Euro Rtv Agd znalazłem dwa interesujące mnie modele.http://www.euro.com.pl/konsole-xbox-360/xbox-360-250gb-halo-4.bhtml#opis oraz http://www.euro.com.pl/konsole-xbox-360/xbox-360-500gb-forza-horizon-2.bhtml#opis Oprócz wyglądem i pojemnością dysku różnią się również mocą zasilacza no i ceną. Model z dyskiem 250 gb jest aż o 200 zł tańszy i posiada zasilacz o mocy 135 W, a wersja z 500 gb HDD zasilacz o mocy 120W. Dodatkowo wersja 250 gb ma 3-letnią gwarancję na błąd E74 i RRoD (to znaczy, że jest bardziej awaryjna?!). Rozumiem, że wersja 250 gb jest starsza, tak? Biorąc pod uwagę model, cenę, pojemność dysku, zasilacz itp. którą wersję mi polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Sergi Posted April 10, 2016 Report Share Posted April 10, 2016 Tak, wersja z Halo jest starsza. Ta droższa jest nowsza i cichsza. Prawdopodobnie też mniej awaryjna, ale nie ma starego wyjścia A/V, wyjścia optycznego i jednego portu USB. Trudno radzić która wersja lepsza, zależy czy np. potrzebujesz wyjścia audio. Ja sam zbierałbym na Xbox One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renifer111 Posted April 10, 2016 Author Report Share Posted April 10, 2016 Xbox One to już spory wydatek, bo 1600-1800 zł + pewnie gry droższe i mniejsza ich liczba. Jeśli chodzi o audio to wystarczyłby mi dźwięk z TV. Między tymi dwiema wersjami jest aż 200 zł różnicy, co dla mnie ma znaczenie, ale nie wiem czy lepiej dołożyć te dwie stówki, niż później latać po serwisach. Szczerze to nie orientuje się za bardzo w temacie, dlatego nie mam pojęcia, która konsola będzie lepszym rozwiązaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksv6 Posted April 10, 2016 Report Share Posted April 10, 2016 Ja posiadam tą wersje z halo od 4 lat i konsola działa bez awaryjnie. Jedyną wadą tej wersji jest zasilacz który nie pracuje tak cicho jak w tej nowszej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renifer111 Posted April 10, 2016 Author Report Share Posted April 10, 2016 Czyli mogę bez obaw kupować wersje 250 gb, czy lepiej dołożyć 200 zł i kupić 500 gb? @edit Niestety dzisiaj już wersji 250 gb na stronie euro nie ma. Chyba się wyprzedała, bo była mała ilość sztuk. Szkoda... Temat nieaktualny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksv6 Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Moim zdaniem nie warto dorzucać 200zł do nowszego modelu różnicy nie poczujesz a oba są bez awaryjne. Lepiej poszukaj gdzie indziej wersji 250gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renifer111 Posted April 11, 2016 Author Report Share Posted April 11, 2016 No to chyba tak zrobię Tylko, że mam problem ze znalezieniem tej wersji w sklepach. Jedynie w Euro Rtv Agd taką zauważyłem. W Media Markt, Media Expert i Saturnie są tylko wersje 500 gb. Chyba, że wiesz w jakim sklepie mogę dorwać taką wersję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksv6 Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Zostaje ci tylko allegro chyba że pójdziesz do jakiegoś sklepu osobiście i tam wypatrzysz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.