Ryuke Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Witajcie wszyscy, mam prośbę o pomoc , mianowicie jak w temacie problem jest następujący podczas grania komputer mi się wyłączył pomyślałem okej, ale po ponownej próbie włączenia nie wyświetla mi się obraz z kabla podłączonego do karty graficznej i w tym tkwi problem że nie wiem o co chodzi obstawiałem przepalenie się jakichś styków na grafice ale jest w tak obfitym pancerzu że nie byłem w stanie sprawdzić rozumiem żebym grał w coś co naprawdę piłuje grafikę do ostatniego tchu ale gra wymagań nie ma za dużych. Mianowice chodzi mi o grafikę Gtx 980 zotac arctic storm 6gb gddr5.ogólna specyfikacja jest następująca: płyta główna: msi b75a-g43 gamingprocesor: intel core i7-3770kram: jakieś hyper-x od kingstona 2x8gbzasilacz: corsair rm850 (chyba 850w) gold+(certyfikat że nie chiński chyba)zwracam się z prośbą na forum gdyż grafikę nabyłem dosyć niedawno bo coś na początku października i nie wiem czy nie próbować jej oddać na gwarancji. Cóż to by chyba było na tyle proszę o szybką odpowiedź oraz z góry dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Obrazu w ogóle nie ma nigdzie, czy np. coś miga przy uruchamianiu komputera?Warto by było sprawdzić co się stanie na innym kablu oraz innym monitorze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryuke Posted March 10, 2016 Author Report Share Posted March 10, 2016 więc obrazu nie ma w ogóle natomiast sprawdzałem podpinając przez kabelek hdmi do tv sprawdzałem na wszystkich możliwych adapterach z vga na dvi na hdmi ale 0 progresu cały czas nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Czyli wygląda na kompa, ale to jeszcze nie znaczy, że to karta. Masz możliwość sprawdzenia karty na innym kompie?Sprawdzałeś, czy na zintegrowanej karcie wszystko działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryuke Posted March 10, 2016 Author Report Share Posted March 10, 2016 więc tak nie mam możliwości sprawdzenia na innym komputerze czy to grafika ponieważ jest dosyć mocożerna więc dosyć silny powinien być zasilacz , ale tak obstawiałem od początku że to może być grafika ponieważ na zintegrowanej grafice wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Skoro na zintegrowanej działa, to prawie na pewno grafika. Dla pewności możesz spróbować ją wymontować i zamontować raz jeszcze i jeśli nie zaskoczy, to na gwarancję.Ewentualnie możesz spróbować od kogoś pożyczyć kartę i zobaczyć, czy na niej wszystko zadziała (w ten sposób wyeliminujesz winę płyty głównej). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryuke Posted March 10, 2016 Author Report Share Posted March 10, 2016 tak też zrobię dzięki za uwagę choć miałem nadzieje że to jednak jakiś tymczasowy problem , no nic temat uważam za zamknięty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę autora o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.