Stillborn Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Pochwa, jak mówi wyluzowany ksiądz. Potrzebuję drukarki z funkcją skanera. Nie mam żadnego rozeznania w tym segmencie. Żadnych typów więc podawał nie będę, to samo nie podam górnej granicy ceny za takie ustrojstwo. Wspomnę natomiast, do czego mi to będzie potrzebne:otóż mnie to w ogóle nie będzie potrzebne. :^DSkanero drukarka natomiast ma trafić do córki mojej kuzynki. Z tego, co wiem, to to urządzenie będzie dość mocno eksploatowane, więc byłbym kontent, gdyby było wydajne i dość oszczędne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Drukowanie zdjęć/small office? Potrzebny kolor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted March 10, 2016 Author Report Share Posted March 10, 2016 Drukowanie zdjęć na błyszczącym papierze nie jest wymagane, natomiast kolor jak najbardziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Zakładając, że chodzi o small office to ten Brother ma dosyć dobrą opinię - minusem jest brak dwustronnego skanowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted March 10, 2016 Author Report Share Posted March 10, 2016 Nie ma czegoś w zasięgu osoby mało zarabiającej? Wątpię by mogła wydać więcej niż 500 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 To będzie musiała być atramentówka:np. Epson Expression Premium XP-610.Ale trudno przewidzieć ekonomiczność urządzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted March 10, 2016 Author Report Share Posted March 10, 2016 Prosiłbym jeszcze o jakieś tańsze (nawet znacznie) alternatywy, bo babka kręci nosem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Jest jeszcze Canon PIXMA MX535. Niższych modeli już nie ryzykowałbym.Niby alternatywą są HP Deskjet Ink Advantage 3835/4535, ale trudno coś o nich powiedzieć - z jakiegoś powodu HP nie wysyła ich do recenzji W każdym razie można powiedzieć, że są i zważywszy, iż pojawiły się w zeszłym roku, to chwilowo nie powinno być problemów ze sterownikami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted March 11, 2016 Author Report Share Posted March 11, 2016 Mam jakiegoś stareńkiego CANONa, jeszcze z czasów WinXP. Sterowniki działają. Ba, nawet kartridże jeszcze w tamtym roku kupowałem do niego, choć to już trochę problematyczne.Ok, zapiszę sobie w zakładkach te dwa modele, co mi podałeś. Pewnie będzie marudzić, że dalej za drogie... I kupi jakieś ścierwo za 120 zł...Niemniej dzięki za pomoc. Tematu na razie nie zamykam, może ktoś jeszcze jakiś ciekawy model zaproponuje. Bo i mnie by się coś nowego przydało.Aha, jeszcze jedno - dlaczego niższych modeli nie polecasz? Chodzi o jakość/wydajność/cenę za kartridże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Chodzi o wydajność, głośność, kiepską jakość skanów. A w przypadku HP - wątpliwe wsparcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted March 12, 2016 Author Report Share Posted March 12, 2016 Co rozumiesz poprzez wątpliwe wsparcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 HP zdecydowanie nie kwapi się do wydawania sterowników dla starszego sprzętu, działających na nowszych wersjach Windowsa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted March 12, 2016 Author Report Share Posted March 12, 2016 Nie dziwię im się. Ale, póki co, działają jakimś cudem mi sterowniki do stareńkiego CANONa, którego mam. Mimo że dawno przerzuciłem się na Win10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 U mnie od dobrych 8 lat działa laserowa drukarka od HP. Od XP, przez 8.1, a teraz 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Pytanie tylko jak obecnie jest z ekonomicznością druku z HP, bo jak miałem HP PSC 1315 to jakoś różowo nie było... nawet zamienniki były dość drogie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted March 13, 2016 Author Report Share Posted March 13, 2016 Tak samo mam teraz ze swoją atramentowką. Kolor dość szybko się kończy a kartridże są za ok 100 zł. Niespecjalnie mi to przeszkadza, bo mało drukuję, ale... wolałbym znaleźć kuzynce skanero-drukarkę nie obciążającą tak portfela. Szczególnie że ma córkę w wieku szkolnym, a teraz w szkołach strasznie dużo się drukuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Generalnie używane kartridże kosztują mniej niż 100zł. Znacznie tańsze w eksploatacji są drukarki (urządzenia wielofunkcyjne) laserowe. Płacisz 100-150zł za zastępczy toner i wystarcza on na co najmniej dobre kilkaset stron. Tylko po pierwsze - są to kobyły, a po drugie - są naprawdę drogie. W przyzwoitej cenie znajdziesz co najwyżej urządzenia monochromatyczne.Także albo zostaje nowa mało wydajna atramentówka, albo używana laserówka. Znalazłem jedną ciekawie wyglądającą ofertę klik. Podobno jeden toner wystarcza na całkiem sporo stron, zastępczy można znaleźć w cenie poniżej 150zł klik. Recenzja też nie jest zła. Tylko że to urządzonko było "trochę" używane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted March 13, 2016 Author Report Share Posted March 13, 2016 Właśnie wolałbym uniknąć laserowych, bo są wielkie i drogie. Urządzeń pobiurowych też nie mam zamiaru kupować, bo nie wiadomo jak długo to wytrzyma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 To podejrzewam, że twoja kuzynka musi zapomnieć o taniej eksploatacji i rzadkiej wymianie kartridży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted March 13, 2016 Author Report Share Posted March 13, 2016 W sumie to jej problem. :^)Jak wspominałem wcześniej, to i tak pewnie kupi najtańsze ścierwo, jakie w Media Express znajdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Zawsze będziesz mógł powiedzieć "a nie mówiłem", jak będzie narzekała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted March 14, 2016 Author Report Share Posted March 14, 2016 Bardzo często jej to powtarzam. Podejrzewam, że mnie nie słucha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Znalazłem jeszcze coś co może się okazać ciekawe i według niektórych stron kartridż wystarcza na sporo stron.http://allegro.pl/hit-brother-dcp-j105-wifi-4xtusze-pl-3lgw-fvat-i6053963235.htmlCena tuszy też nie jest specjalnie wysoka.A na morelch komentarze bardzo pozytywne tak dla jakości jak i wydajności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted March 15, 2016 Author Report Share Posted March 15, 2016 Ciekawa propozycja. Zapisałem sobie link, bo pewnie ja ją sobie kupię. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dendrytt Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 I co kupiła coś?? Z atramentówek w przystępnej cenie to albo brother j105, jeden z popularniejszych modeli, albo 152w trochę starszy, ale sam mam ten model i jest bardzo ok, drukuję tylko na zamiennikach, głównie tanie actisy i drukarka jak nowa a już 3-ci rok jej idzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.