Roet Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Mam do was pytanie, otóż czy jeśli mam router na parterze i pociągnięty z niego kabel internetowy na 1 piętro następnie podłączony do 2 routera (innej firmy) i z niego odciągnięty kabel internet do konsoli i komputera to czy da radę aby przez wifi podłączyć jeszcze do niego tablet i smartfon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xeinap Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 To chyba zależy tylko od routera. Mają one limit możliwych do podłączenia urządzeń w tym samym czasie. Zazwyczaj jednak obsługują 4 urządzenia na raz. Mogę się jednak mylić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roet Posted February 25, 2016 Author Report Share Posted February 25, 2016 Ja ogólnie mam od upc taką skrzynkę - modem + router w jednym i właśnie mam taki problem że w pokoju obok nie mam internetu (brak zasięgu) więc pomyślałem aby przeciągnąć kabel do tego pokoju i podłączyć do niego drugi router aby był lepszy zasięgP.S. Czy to normalne że jak mam internet 250/20 i na kablu w ps 4 wyciąga mi średnio 54/7 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xeinap Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Nie wiem jakim cudem nie masz zasięgu w sąsiednim pokoju. Niestety nie umiem pomóc. I tak zazdroszczę Ci internetu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roet Posted February 26, 2016 Author Report Share Posted February 26, 2016 Technicy mówią że w moim bloku jest bardzo dużo sieci które zakłócają sygnał. Czy to wyjaśnienie ma w ogóle sens? Czy ja z tego powodu mogę zrezygnować z umowy nie ponosząc dodatkowych kosztów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Nie, ponieważ to jest w tym momencie twój problem. Z punktu widzenia operatora to usługa została dostarczona prawidłowa.Co do PS4 to serwery Sony są zwykle obciążone i pełnej szybkości łącza raczej nie wykorzystasz.PS Ubee w trybie bridge + własny router to sensowne rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Możesz spróbować ustawić router, by pracował na innym kanale. Tu masz opisane w jaki sposób można znaleźć w miarę wolny kanał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.