Rainrir Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Hej,Niedawno prosiłem w tym dziale o pomoc w doborze podzespołów do nowego PC, wszystko przyszło dziś, napotkałem jednak problem. Nie jestem w stanie znaleźć nigdzie 6-pinowego kabla do zasilenia karty graficznej. 8-pinowy do 8-pinowego jest, ale ani zasilacz ( Vero M1 ) ani karta ( EVGA SSC ) nie miały w pudełkach dodatkowego kabla 8 do 6. Są jakieś inne, a jedyny który by pasował to męski 6-pinowy do... i tutaj nie jestem pewien, 4-pinowe 1x4, bodajże takie jakie podłącza się do twardych dysków.Pytanie, chociaż raczej znam na nie odpowiedź, czy muszę również podłączyć 6-pinowy kabel do zasilacza? I jeśli tak, czy to musi być podłączenie bezpośrednie?Czysty strzał, ale te dwie końcówki z 6-pinowego kabla to... Molexy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 SilentiumPC twierdzi, że M1 ma dwa kable 6+2 pin (czyli powinno być możliwe odłączenie dwóch ostatnich pinów). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rainrir Posted February 8, 2016 Author Report Share Posted February 8, 2016 A niech mnie, złączenie było tak słabo widoczne, że całkowicie je przeoczyłem. Czyli jak mam ten kabel 8-pin na 2x6+2 pin to on spokojnie zasili tą kartę?Próbowałem też sprawdzić jeszcze jeden kabel, który idzie bezpośrednio od zasilacza ( nie jest kablem odpinanym ) do płyty głównej, wejście 8-pinowe JPWR2, dobrze rozumiem z położenia tego wejścia, że zasila ono procesor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 A niech mnie, złączenie było tak słabo widoczne, że całkowicie je przeoczyłem. Czyli jak mam ten kabel 8-pin na 2x6+2 pin to on spokojnie zasili tą kartę?Nie, SPC to taka dobra firma, że daje Ci dwie końcówki, żebyś mógł sobie wybrać, którą użyć do zasilenia karty A tak na serio to tak, zasili kartę.wejście 8-pinowe JPWR2, dobrze rozumiem z położenia tego wejścia, że zasila ono procesor?Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rainrir Posted February 8, 2016 Author Report Share Posted February 8, 2016 Musiałem zapytać, z jakiegoś powodu miałem wrażenie że potrzebuję dwóch kabli, 8:8 i 8:6, a nie jednego 8:8+6.Może to dlatego że dziś miałem koszmar w którym coś źle podłączyłem i spaliłem komputer. Ten sam nad którym teraz się głowię .Wielkie dzięki webtom, jak zwykle jesteś wielki!Zapomniałbym, do zamknięcia, i polejcie webtomowi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę autora o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.