tivii Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Czesc, jestem w posiadaniu MOBO P8 H61-M LX R2.0 i Pentium dual core do ktorego mam pasywny cooler. Chce teraz kupic uzywany i3 2120/2100, tylko nie wiem, czy kupić razem z chłodzeniem czy stare będzie pasować. Doradzicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Będzie pasować, inne pytanie jest czy wyrobi pasywnie z i3. I czy w ogóle jest sens przesiadać się z Pentium na i3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Jaki model tego Pentiuma? Jak nie będzie sporo wyższe TDP, to można próbować. Choć tak jak wyżej - niekoniecznie jest sens zmiany na i3, prędzej na i5 i tutaj raczej bym też zmienił cooler (bylebyś nie kupił do niego boxa). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tivii Posted January 8, 2014 Author Report Share Posted January 8, 2014 Może podam jaki mam sprzęt. Pentium dual-core E5400, Radeon Hd 7750, VP 450(polecany przez was), 4GB ram ddr2.Wyżej podana płyta pod nowy procesor lezy i sie kurzy. Głównie gram w World of Warcraft z mnóstwem addonów i komputer niestety nie wyrabia... Czekam na wasze opinie, czy warto zmienić na i3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Cóż, TDP takie samo, więc cooler powinien wyrobić. Wzrost wydajności odczujesz po przejściu z tego kastrata, ale i tak to jest przejście z dwóch rdzeni na dwa rdzenie, ja wolałbym trochę lepszy ugprade . Ale do wowa starczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Myślałem, że masz jakiegoś Pentiuma pod podaną płytę. W takim przypadku jak mówisz to zmiana na i3 ma dużo wiekszy sens. Choć i tak lepiej do i5 dozbierać.Skoro teraz siedzisz na LGA775 to podaj dokładny model chłodzenia, bo może nie mieć zapinki pod LGA1155. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tivii Posted January 8, 2014 Author Report Share Posted January 8, 2014 E33681-001 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 To jest przecież zwykły box. Pasować nie będzie, bo LGA775 ma inny rozstaw niż LGA1156/1155/1150. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted January 8, 2014 Report Share Posted January 8, 2014 Hmmm - to w końcu się zdecyduj, czy masz pasywne chłodzenie czy nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tivii Posted January 8, 2014 Author Report Share Posted January 8, 2014 (edited) Napisałem pasywne... Aj, wcześniej probówałem szukac i tak utknęło w głowie. Dzięki za odpowiedź Edited January 8, 2014 by tivii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...