Motczak Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Witam,prosiłbym o pomoc w wyborze najrozsądniejszego tabletu w cenie do 1000zł ale tylko w sklepie SATURN (ponieważ wygrałem tam bon upominkowy 500zł).Moje wymagania to przede wszystkim płynne działanie, dobra jakość wykonania ekranu (tablet będzie również służył a właściwie oprócz internetu przede wszystkim do e booków), 7 cali w zupełności wystarczy - miło by było żeby sprzęt był w miarę solidny i wytrzymał troche czasu...Co do baterii dobrze jakby z 6-7 godzin użytkowania bez internetu wytrzymała, 3G jakoś szczególnego zapotrzebowania nie mam.Z wywiadu który sam dokonałem wydaje mi się że najlepszym wyborem byłby google nexus 7 (2013) natomiast spotkałem sie w internecie z wieloma opiniami że nexusy mają dużo wad fabrycznych i że bywają z nimi problemy techniczneZ góry dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayen Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Ja bym i tak brał Nexusa, gwarantowane aktualizacje, wysoka wydajność, ekran itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheMichal Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Zdecydowanie Nexus. Jak nie potrzebujesz 3G to dorwiesz go w dobrej cenie (a pierwszą generację to już w ogóle), a jest znacznie lepszy niż inne chińskie tablety. Ja kupiłem Navroad Nexo 3G, niby fajny na papierze itp. ale zawiesza się, bateria szaleje itp. Do domu jest OK gdzie gniazdko jest pod ręką i można na spokojnie restartować, ale żeby na nim polegać w jakiejś podróży czy coś - nie ma szans. A z Nexusem pewnie takich problemów nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldeneye456 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 W tej cenie wyłącznie najnowszy Nexus 7. Wersja 16 gb jest za 999 zł, ale lepiej dopłacić do droższej 32 gb ( brak wejścia na karte pamięci). Nexus jest bardzo solidnie wykonany, uzywałem od znajomego kilka razy. Posiada procesor : Qualcomm Snapdragon S4 Pro, 1,5 GHza układ graficzny to : Adreno 320 + 2 gb ramu. Jest to tablet z najwyższej półki wydajnościowej i wykonania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motczak Posted December 27, 2013 Author Report Share Posted December 27, 2013 ok! wielkie dzięki także skłaniałem się ku nexusowiproblem rozwiązany temat można zamknąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...