ZXPL Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Witam. Jakiś czas temu złożyłem dzięki forum PC-ta bez karty graficznej. Dziś udało mi się dokupić kartę, ale mój niepokój budzi jeden z trzech wentylatorów. Stoi niezależnie od temperatury/obrotów. Sprawdzałem czy nie ma jakiegoś odpiętego kabla, w środku ale na 1 rzut oka wszystko jest na miejscu. Poodciskałem te kabelki, które dałem radę bez rozkręcania karty. Ten wentylator się załącza od pewnej temperatury, jakoś idzie to ustawić czy trafiła mi się jakaś uszkodzona sztuka? Sterowniki najnowsze pod kontrolą windows 8Karta: Geforce GTX 760 gigabyte 2GbProcesor: Intel i5 4670kPłyta główna: AsRock z87 extreme 4Zasilacz: Deus M1 650wRam: 8Gb kingston Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Próbowałeś palcem ruszyć ten wentylator? Może się "zastał"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZXPL Posted December 9, 2013 Author Report Share Posted December 9, 2013 Tak, juz kilka razy próbowałem. Dalej nie chce ruszyć, chodzi gładko, bez żadnych oporów Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Nie sądzę by się włączał zależnie od temperatury (ale zawsze możesz odpalić np. Furmark i zobaczyć) - raczej niestety dostałeś felerny egzemplarz... Link to comment Share on other sites More sharing options...