sean17 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Witam!Poszukuję smartfonu do 1000zł za moją Xperię J. Dużo czytałem i zawsze polecacie w tej kwocie Nexusa 4, lecz nie o to mi chodzi. Telefon ma spełniać większość moich specjalnych wymagań. Na starcie odpada firma Sony. To może zacznijmy do czego będę wykorzystywał telefon:- Internet - bardzo często- Facebook - często- gry - często (głównie zależało by mi na tym by gry pokroju np. GTA 3 chodziły płynnie)- muzyka - bardzo często- filmy - sporadycznieMoje specjalne wymagania:- Quad-Core CPU- minimum 1GB RAM - najlepiej 2GB- ekran minimum 4,7"- minimum 8GB wbudowanej pamięci- slot na kartę MicroSD- dobry głośnikMoje wybory:- LG 4X HD- LG Optimus G- HTC One XKtóry z tych będzie najlepszym wyborem? Może polecicie też inne modele które spełnią moje oczekiwania? Tysiąc złotych to cena nowego jak i używanego telefonu.Mam nadzieję że pomożecie Pozdrawiamsean17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayen Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Temat troszkę dawno założony i nie wiem czy do tego czasu nie zakupiłeś telefonu. Jeśli jednak nie, to najlepszym wyborem z podanych wyżej byłby właśnie LG Optimus G. Ma bardzo dobre parametry, lecz nie orientuje się jak z głośnikiem w tym telefonie, najlepiej jakbyś sam gdzieś sprawdził w pobliskim sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Optimus G, świetny telefon, ostatnio stałem przed podobnym wyborem i bez skrupułów wybrałem go. Nexusa też brałem pod uwagę ale Optimus jest mniej "kruchy" oraz ma te 32GB wbudowane, 16GB w Nexusie to moim zdaniem trochę za mało, a kart microsd nie ma, chociaż chyba któraś amerykańska wersja Optimusa ma slot microsd. Głośnik jest ok, bez rewelacji ale jest dosyć głośny. Bez problemu można go przerobić, root i odblokowanie bootloadera to kwestia kilku kliknięć. System chodzi super sprawnie, nakładka od LG jest sama w sobie przyjemna, i mamy przydatną opcję wyłączenia 2 rdzeni - co w zupełności wystarcza do wszystkich podstawowych rzeczy czy nawet Angry Birds a troszeczkę oszczędza baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...