Daesolour Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Witam, ostatnio zacząłem rozglądać się za nowymi słuchawkami, trochę poszperałem na ten temat i znalazłem Brainwavz M1 i R1, oraz SoundMagic E10. Jaka jest wasza opinia na ich temat, może coś innego ? Słucham głównie rocka, indie, grunge i elektroniki (Daft Punk, Prodigy), a źródłami mają być Samsung Galaxy SII i mini2.Słuchawki będą przeznaczone głównie do mobilnego użytkowania tj. zarówno jaki i na ulicy, jak i w domu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daesolour Posted December 4, 2013 Author Report Share Posted December 4, 2013 A co sądzisz o proAlpha'ch w porównaniu z M1 pod podane gatunki muzyki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Grają dosyć podobnie.Że co? To zupełnie dwie różne szkoły dźwięku. I nie wiem dlaczego uważasz, że proAlpha to tańsza wersja M1... Pomijając kwestię dźwięku, kosztują przecież tyle samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daesolour Posted December 4, 2013 Author Report Share Posted December 4, 2013 Więc co do pytania wyżej, które by się lepiej sprawowały ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Byłbym za M1, w rocku, indie i elektronice spisywały się przyzwoicie z tego co pamiętam. Ew. może E10, chociaż nie wiem, bo dawno ich nie słuchałem i nie pamiętam dokładnie jak grają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daesolour Posted December 4, 2013 Author Report Share Posted December 4, 2013 Ok, wybór pada na M1, dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Mnie R1 całościowo bardziej przekonały niż ProAlpha, M1 czy E10. Mają bardzo fajne, mocno uniwersalne, muzykalne brzmienie. Inne Brainwavzy które słuchałem grały dosyć sztywno że tak powiem, R1 mają w sobie sporo swobody. E10 raczej na starcie bym odrzucił, nie mówię że to złe słuchawki ale one przyciągają głównie świetnym basem i na dobrą sprawę niczym poza tym.XeoN: Farmazony piszesz, bo R1 wcale nie mają więcej basu od takich ProAlpha. I nie będzie problemu z wysterowaniem, bo tak jak mówiłem ja je słucham na LG L5 z viper modem i jest całkiem ok, a Galaxy S2 ma dobre wzmocnienie na wyjściu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 No, jeszcze powiedz że zagra gorzej od L5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianwwa Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 a ja dopisze się jeszcze i oprócz dobrego wyboru jakim jest Brainwavz M1 to rzuc okiem jeszcze (jeśli ich jeszcze nie zakupiłeś) na NuForce NE-770X. Zależy jakiego rodzaju muzyki słuchasz to będzie zależne, które lepsze, ale warto się zapoznać z tą marką też, bo zbierają same pozytywne opinie od długiego czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...