Rebeliok Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Witam.Niedawno przesiadłem się z windowsa 7 ultimate 32 bit na windows 7 professional 64bitJednak za nic nie mogę zainstalować sterowników do mojej karty graficznej.Te na płycie od producenta są na systemy 32-bitowe.Te ściągane ze strony producenta (na 64bit) wszystkie wersje za każdym razem wywalają błąd przy instalacji.Moja karta to Gainward GeForce 9500Gt (wiem wiem złom)Błąd występuje zawsze w 1 fazie instalacji (,,instalowanie sterownika,, czy jakoś tak)Windows update też nie daje rady.Na win 32bit wszystko ładnie chodziło a sterowniki zainstalowałem z płyty a potem jakieś doinstalowały się same przy instalacji bf3.Robiłem już taki temat jednak został zamknięty.Teraz jestem po zakupie oryginalnego Windowsa (7 professional) Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] 47 Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Mógłbyś zrobić screena tego błędu?EDIT: Ściągnąłeś te sterowniki, jak mniemam? http://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/68834/pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rebeliok Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Tak,to te sterowniki.Oto screenhttp://ifotos.pl/zobacz/bdbmp_naweasn.bmp/Menadżer urządzeńhttp://ifotos.pl/zobacz/Bez-nazwy_naweasr.bmp/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] 47 Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Hm. A czy instalator rozpakował chociaż pliki do wskazanego folderu? Jak tak, to wejdź w Menedżer urządzeń i spróbuj "ręcznie" zainstalować sterowniki: wskaż folder ze sterownikami, jako lokalizację. Następnie zrestartuj komputer, odpal instalatora sterowników, kliknij w 'Opcje instalacji niestandardowej', a następnie 'Wykonaj czystą instalację'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rebeliok Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Niestety podczas próby ręcznej instalacji wyskakujehttp://ifotos.pl/zobacz/Bez-nazwy_nawwphs.bmp/Instalator rozpakował pliki jednak screen nie chce się uploadować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] 47 Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Grzebałeś w Ustawieniach regionalnych? MUI ma coś wspólnego z językami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rebeliok Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Nie.Windows jest ,,czysty,,Nic w nim nie zmieniałem.Co do ,,funkcja ładowania zasobów nie może odnaleźć pliku mui,, to google nic nie znalazło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] 47 Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 A mógłbyś jeszcze dać screena z Windows Update? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rebeliok Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Wkleje go w tym poście gdy zakończy się aktualizacja.Bo jakaś tam jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafarek15 Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Jaką masz płytę główną?Czy to nieznane urządzenie w menadzeze urządzeń to karta graficzna? Dziwne zwykle przed instalacją strerowników karta jest rozpoznawana jako standardowe urządzenie VGA.Może to nie mieć nic wspólnego z twoim problemem, ale weź bios zaktualizuj na plycie głównej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rebeliok Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 Jaką masz płytę główną?Czy to nieznane urządzenie w menadzeze urządzeń to karta graficzna? Dziwne zwykle przed instalacją strerowników karta jest rozpoznawana jako standardowe urządzenie VGA.Może to nie mieć nic wspólnego z twoim problemem, ale weź bios zaktualizuj na plycie głównej Tak,to karta graficzna.Nie znam modelu płyty głównej ale to Gigabyte.Bios nie ma nic do tego bo zmieniłem tylko system z 32 na 64bit Link to comment Share on other sites More sharing options...
kafarek15 Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Miałem przypadki, że bios płyty głównej powodował problemy z kartą graficzną. A aktualizacja biosu nie zaszkodzi, może wydali jakieś łątki związane z obsługą systemów 64bit.A zapisu w menadżerze urządzeń widzę, że to może być nie tylko problem ze sterownikiem, ale z rozpoznaniem karty przez system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rebeliok Posted November 18, 2013 Author Report Share Posted November 18, 2013 Dobra wiem że temat stary ale napiszę co i jak.Poszperałem trochę i wiem że nie ja jeden miałem taki problem.Niestety jest on nierozwiązywalny.Do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...