Titanum Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Witam! Z góry uprzedzam, że jestem tu nowy, więc gdybym pisał w złym dziale, bardzo bym prosił o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego Problem polega na tym, że mam straszne spadki FPS w grach i nie tylko. Ostatnio nawet przy korzystaniu z internetu, np. serwisu YouTube, przy oglądaniu filmu, komputer się zacinał w niektórych momentach. Całość polega na tym, że to żadna różnica w jaką grę gram, bo sprawdzałem nawet mocniejsze tytuły udźwignie bez problemu, do czasu... Na przykład bardzo znaną grę, o nazwie Minecraft. Ogółem, czy to ustawienia maximum czy minimum, problem ten sam. Na przykład: gram sobie ze stabilnymi 60 FPS i po krótkim czasie mam masakryczną spadkę, zazwyczaj od 10 do 0 FPS...To trwa około 20 sekund i znowu wskakuje 60 i jest płynna gra, ale po paru minutach znowu Problem występuje w każdej grze. FIFA 14 na full detalach chodzi płynnie przy 60 FPS, ale znowu witają mnie spadki. Próbowałem wielu sposobów. Wymieniłem kartę graficzną, zrobiłem format dysku, reinstall Windowsa 7, przerzucenie się na XP, nic nie dało więc z powrotem wróciłem do 7, defrag. dysku, wyczyszczenie ze zbędnych programów, za pomocą programu TuneUp naprawiłem drobne błędy rejestru - ciągle to samo. A oto specyfikacja mojego komputera: MS WIndows 7 Home Premium 32-bit, AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+, 2.0GB RAM, NVIDIA GeForce 210. Dodam też, że sterowniki najnowsze zainstalowałem do karty graficznej, nie wiem jak z resztą.Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] antros22 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Hm, masz słaby komputer...Sprawdzałeś temperatury (właściwie temperaturę procesora, skoro kartę zmieniałeś to mało prawdopodobne, aby obie grafy się przegrzewały)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Titanum Posted November 4, 2013 Author Report Share Posted November 4, 2013 Wiem, że komputer słaby, ale powiedziałem, że nawet na minimalnych ustawieniach są te spadki, w każdej grze, nawet najstarszej. Oto temperatura komputera, sprawdzona kilka minut temu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] antros22 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Karta w zasadzie nie nadaje się do grania...Swoją drogą procesor jest ciepły, maksymalna dopuszczalna temperatura jego pracy to 68 stopni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Titanum Posted November 4, 2013 Author Report Share Posted November 4, 2013 Więc co byś polecał mi zrobić w takiej sytuacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] antros22 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Wyczyść chłodzenie procka, ewentualnie także wymień pastę termoprzewodzącą, może coś się zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...