RetroSTAX Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Witam, znacie może jakieś sprawdzone sposoby do wyciszenia dysku?Posiadam aktualnie z braku kasy 2 Dyski 80GB oraz 60GB , często brakuje mi miejsca i muszę coś usuwać.Posiadam dysk 500GB który głośno chodzi i to mi bardzo przeszkadza, podczas odczytu/zapisu Dysk Zgrzyta( talerze prawdopodobnie ), wyczytałem w internecie że dobra metoda to zakopanie dysku w ziemi ale to wiąże się z owijaniem dysku w folie do tego wilgoć.. i właśnie ta wilgoć mnie przeraża więc szukam innego metody do wyciszenia dysku Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Standardowo to się kupuje np. Scythe Quiet Drive, Scythe Himuro, silentmaxx HD-silencer, itp. lub samemu robi tzw. bitumenbox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RetroSTAX Posted November 4, 2013 Author Report Share Posted November 4, 2013 Nikomu takie rzeczy nie są potrzebne, dysk stał się niesłyszalny przy temp. 50stopni.z obu stron położyłem gąbki do mycia do tego Folia kuchenna + taśna + Folia bąbelkowa + taśma, Link to comment Share on other sites More sharing options...