Antigar Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Cześć.Tak jak w temacie - mam problem z BF4 na mapie Oblężenie Szanghaju. Gdy dołączę do serwera wszystko ładnie chodzi, ale po jakimś czasie (czasem 5, czasem 10, czasem 15 minut...) gra zawiesza się i słychać tylko odgłos, który akurat był w "użyciu" (np. granat - tzn; że ciągle słysze granat).Może jest jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu? Gram na wersji gry 64-bit.Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feldziarz Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Wgraj najnowsze stery do grafy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antigar Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 Mam najnowsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emqi Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Jaki konfig ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antigar Posted November 2, 2013 Author Report Share Posted November 2, 2013 AMD Athlon II X4 640 (4 CPUs) ~3.0GHzAsus GeForce GTX 550Ti DirectCU 1 GB8GB RAMWindows 8 (64-bit)Sterowniki karty graficznej oraz aktualizacje do Windowsa najnowsze.Gram na zoptymalizwanej grze pod mój komputer przez Nvidia GeForce Experience.Dzieje się tak tylko na tej mapie, ale na Zespołowym/Drużynowym Deathmatchu jest wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ximz Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Mam identyczny problem ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
emqi Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Skoro tak, to pozostaje wam tylko czekać na (i o ile) odpowiedni patch. Ewentualnie możesz zmniejszyć detale i sprawdzić, czy też będzie ścinać, ale strzelam, że tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ximz Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 To znaczy wiesz, właściwie to nie chodzi o cięcie się gry, bo chodzi mi idealnie tak normalnie, ale po prostu w pewnym momencie zawiesza się i trzeba użyć komendy ctrl+alt+delete Link to comment Share on other sites More sharing options...
emqi Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Tak czy siak musisz czekać na patcha Link to comment Share on other sites More sharing options...
MNICH1989 Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Jako że jest to mój pierwszy post, witam wszystkich !! Mam identyczny problem jak koledzy wyżej, z tym że nie tylko na mapie Oblężenie Szanghaju...Gra działa płynnie i nagle zacina się, słychać powtarzający się dźwięk, w którym momencie gra się zacięła.Pomaga tylko menadżer zadań i usunięcie procesu.Próbowałem już odłączać w menadżerze urządzeń sterowniki karty dźwiękowej od Nvidia, ponieważ wyczytałem że to powodowało zacinanie się BF3 oraz zwróciłem uwagę na temperaturę w komputerze, ale nic to nie pomogło.Sterowniki do grafiki mam najnowsze ze strony Nvidia.Dodam że na singleplayer, przeszedłem całą kampanie i nic takiego się nie działo.Wydaje mi się że sprzęt mam w porządku do tej gry:Intel Core i5 3.2GHZAsus GeForce GTX4608GB ram Hyper-XPłyta główna Asus P7P55-MWindows 8.1 64bit (na Win 8 64bit było to samo)Naprawdę nie ma innej możliwości naprawienia tego, jak czekanie na nowego patcha ?Jeżeli ktoś rozwiązałby ten problem, to proszę o info, ponieważ kasa na kupno gry poszła w błoto...Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antigar Posted November 9, 2013 Author Report Share Posted November 9, 2013 Spróbuj zaaktualizować sterowniki do karty dźwiękowej do najnowszej wersji.EDIT.Najnowszy patch do BF4 naprawia wszystko (przynajmniej u mnie). Link to comment Share on other sites More sharing options...