Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

BinQ

Rozbudowa starego komputera

Recommended Posts

Witam. Jestem zmuszony wymienić w swoim starym komputerze parę części. Otóż piszę do was z prośbą o doradzenie mi dobrej płyty głównej ATX, która najlepiej aby posiadała SATA i ATA. Może ta: Asrock P4i4B ? Lub coś lepszego? Doradźcie. Nie będzie ona przeznaczona do gier. Musi być stabilna do pracy. Mam nadzieję, że mi pomożecie. Pozdrawiam.

Przede wszystkim podaj całą specyfikację komputera. Całą, czyli wliczając obecną płytę, procesor, RAM, a także zasilacz.

Płytę podałeś na Socket 478, więc zakładam, że na taki socket szukasz płyty. Musiałbyś więc szukać używek.

Płyta: Asrock X533 - do wymiany

RAM: 1 GB RAM DDR,

CPU: Pentium 4 2,4GHz,

Zasilacz: obecnie Codegen 420 ale będzie wymieniany na Fortron 400W FSP400-60HLN.

Grafika: Geforce 2 MX 440 - też by pasowało na jakąś lepszą zmienić także doradźcie coś

Dysk twardy: Również będę wymieniał gdyż chcę kupić SATA. SAMSUNG F3 F4 HD322GJ - 320GB Czy ten dysk będzie dobrym rozwiązaniem bądź może ten 500 GB HD502HJ Spinpoint F3?

Tak szukam płyty pod socket 478. Oczywiście używana jak najbardziej lecz doradźcie jaki model najlepiej wybrać wink_prosty.gif

HD322GJ będzie ciut szybszy, a HD502HJ - większy.

Co do płyty... serio trzeba kupować płytę pod tak przestarzałą podstawkę bez możliwości rozbudowy? Naprawdę nie dałbyś dołożyć zeby złożyć coś z używanych części pod LGA775?

Jeśli orientacyjnie podałbyś mi koszta jakie by były związane z takim złożeniem i jeśli nie bylyby wysokie to może i by dało radę. A tak na marginesie to dzięki za dobranie mi zestawu komputerowego, w zimę składałem, komp jest świetny :)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...