grapcioo Posted August 23, 2013 Report Posted August 23, 2013 Siemanko . Mam problem dotyczący mojego telefonu . Otóż gdy wysuwam klawiaturę po trzech sekundach ekran jest czarny i nie mogę odwiesić tego . Muszę się bawić z restartem telefonu, żeby ekran był normalny . Tak samo mam gdy coś piszę lub słucham muzyki itp. Proszę o szybką pomoc !
goldeneye456 Posted August 23, 2013 Report Posted August 23, 2013 Możliwe, że czujniki odpowiadające za wysuwanie padają. Na początek wgraj na nowo system. Jak to zrobić dowiesz się na forach Symbianowych.
grapcioo Posted August 23, 2013 Author Report Posted August 23, 2013 Jest to niemożliwe. By wgrać system potrzebuję specjalnego kodu (ustawien fabrycznych itp) Czytalem też ze wystarczy wymienić jakas taśmę czy coś. Jeśli ktoś wie jak podmienić tą taśmę to poprosze o screeny
Gabriele Posted August 23, 2013 Report Posted August 23, 2013 A próbowałeś hard resetować? Shift + Spacja + Backspace + Przycisk wyłączania. (http://img849.imageshack.us/img849/2571/hardformatnokiac6.jpg). Telefon musi mieć choć trochę baterii, lub jeśli jest wyładowana - musi być podłączony do ładowarki. Po resecie znikną wszystkie zapisane dane.
grapcioo Posted August 23, 2013 Author Report Posted August 23, 2013 A próbowałeś hard resetować? Shift + Spacja + Backspace + Przycisk wyłączania. (http://img849.images...rmatnokiac6.jpg). Telefon musi mieć choć trochę baterii, lub jeśli jest wyładowana - musi być podłączony do ładowarki. Po resecie znikną wszystkie zapisane dane. To już wszystko na rozwiązanie problemu ? Czy coś jeszcze?
BlueBloodDragon Posted August 23, 2013 Report Posted August 23, 2013 Jeśli chodzi o samodzielną naprawę to wydaje mi się że tak. Jeśli jednak potrzebujesz fachowca to radzę udać się do jakiegoś serwisu.
grapcioo Posted August 23, 2013 Author Report Posted August 23, 2013 Jeśli chodzi o samodzielną naprawę to wydaje mi się że tak. Jeśli jednak potrzebujesz fachowca to radzę udać się do jakiegoś serwisu. Byłem dzisiaj i pytałem się o co chodzi i od samego początku wiedziałem o taśmie ale na razie ich nie ma . Ale dziękuję wszystkim za pomoc Można zamknąć temat
Gofer Posted August 23, 2013 Report Posted August 23, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.