nocoty7 Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Siemka. To znowu ja z moimi świetnymi pytaniami. Tym razem chodzi o kupowanie na Steamie! Mianowicie. Ostatnio dostałem taką sobie fajną kartę, która mogę płacić w necie itd. Kupiłem sobię w Android Market gierkę za 3,15zł(0,99USD - dolara) zeżarło mi 8zł z czymś. Sprawdziłem walutę i Dolar chodzi po 3,18zł. Czyli powinno mi faktycznie zejść to 3,15zł. Napisałem na forum androida o tym, odpisali mi, że coś nakombinowałem(nie prawda) albo kupiłem dodatek do gry(też nie), i że jeśli faktycznie coś jest nie tak powinni mi zwrócić w ciągu 2tyg. kasę. Minął tydzień nic, ok rozumiem, mam jeszcze tyg. I tu pytanie do Steama. Czy tu może być też taka sytuacja? W jakiej walucie mi zabiorą kasę? I jeszcze jedno co to jest "adres bilingowy"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaker Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 (edited) Sprawdź ile biorą w twoim banku za: - przelewy krajowe(zagraniczne są bardzo drogie, nawet ponad 100zł) - zapłatę kartą płatniczą/kredytową przez internet(ja mam opłatę wynoszącą 1 zł) To powinno wszystko wyjaśnić. Edited April 16, 2012 by Shaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
nocoty7 Posted April 16, 2012 Author Report Share Posted April 16, 2012 Okej, czyli ogólnie jeśli miałoby mi znowu zjeść więcej kasy. To znowu będzie to te 6zł, a nie potrojona cena...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark elvis Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 (edited) Adres bilingowy to nr konta (też się głowiłem co to za cholerstwo jest). Ja mając kartę <30 BZ WBK płacę za przelew ok. 3 zł. Edited April 16, 2012 by dark elvis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaker Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Ceny ci nie potroi, tylko doda opłatę z banku do transakcji. Wszystko masz w regulaminie użytkowania konta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S4nch3z Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Załóż sobie konto PeyPal i z niego rób wszystkie tranzakcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katsuyoschi Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Załóż sobie konto PeyPal i z niego rób wszystkie tranzakcie. po pierwsze PayPal po drugie transakcje Link to comment Share on other sites More sharing options...