Jump to content
ramir3zkrk

Rozwiązany: TP-Link TP-WN722N Nie wykrywa sieci

Recommended Posts

Witam! Mam następujący problem. Kupiłem dzisiaj modem TP-Link TP-WN722N. Zainstalowałem najnowsze sterowniki i... nie wykrywa mi żadnej sieci bezprzewodowej. Kiedy próbuję dodać jakąś manualnie przez Panel Sterowania to wyświetla mi się "Wystąpił nieoczekiwany błąd". Jak próbuję użyć TP-Link Utility to program blokuje się na zakładce Advanced i nie mogę przejść do żadnej innej. Dodam, że mam komputer operujący na 32 bitowym Windowsie 7. Router nie jest za daleko od modemu. Asus Eee łapie internet dokładnie z tego samego miejsca. Bardzo proszę o szybką pomoc!

Link to comment
Share on other sites

Właśnie na tych sterownikach jest zainstalowana. Taka jedna ciekawostka. W Menadżerze urządzeń moja karta figuruje jako dostępna, ale już jak w linii komend wpisuję ipconfig/all to chyba jej nie ma. Mam coś takiego:

Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]

Copyright © 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

C:\Users\Ramirez>ipconfig/all

Konfiguracja IP systemu Windows

Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : SkyNet

Sufiks podstawowej domeny DNS . . :

Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Hybrydowy

Routing IP włączony . . . . . . . : Nie

Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie

Karta Ethernet Połączenie lokalne:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony

Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E Gigab

it Ethernet NIC (NDIS 6.20)

Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 6C-F0-49-08-0E-65

DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak

Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta Ethernet Połączenie lokalne 2:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Hamachi Network Interface

Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 7A-79-05-13-A5-EB

DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak

Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::559e:6897:aec7:1baf%16(Preferowane)

Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 5.19.165.235(Preferowane)

Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.0.0.0

Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 11 kwietnia 2012 16:38:17

Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 11 kwietnia 2013 16:38:20

Brama domyślna. . . . . . . . . . : 5.0.0.1

Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 5.0.0.1

Identyfikator IAID DHCPv6 . . . . : 427456795

Identyfikator DUID klienta DHCPv6 : 00-01-00-01-15-FE-E8-05-6C-F0-49-08-0E-65

Serwery DNS . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1

fec0:0:0:ffff::2%1

fec0:0:0:ffff::3%1

NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Włączony

Karta tunelowa isatap.{D09715C2-8DD6-4E0D-A6DA-1A34BB4A63A8}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony

Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft ISATAP

Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie

Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa Połączenie lokalne*:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony

Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface

Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie

Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa isatap.{6A31E6B6-1A64-40F3-8582-59D4D3C3A75F}:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony

Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft ISATAP #2

Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie

Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta tunelowa 6TO4 Adapter:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft 6to4

Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie

Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Adres IPv6. . . . . . . . . . . . : 2002:513:a5eb::513:a5eb(Preferowane)

Brama domyślna. . . . . . . . . . :

Serwery DNS . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1

fec0:0:0:ffff::2%1

fec0:0:0:ffff::3%1

NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Wyłączony

Nie wiem czy częstotliwość routera coś tutaj zawiniła, bo powinno mi wykryć przynajmniej 7 sieci bezprzewodowych.

Zainstalowałem sterowniki od nowa. Dalej "Wystąpił nieoczekiwany błąd" po przejściu do "Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi"------>Dodaj------->Ręcznie utwórz profil sieciowy.

Nic.

Link to comment
Share on other sites

Podpiąłem do tego nieszczęsnego Asusa Eee. Wyłączyłem adapter, który ma na pokładzie. Na Eee działa. To ewidentnie wina mojej stacjonarki. Pytanie tylko co jest grane?! Z modemem firmy Hama było tak samo. Propozycje?

Przetestowałem jeszcze na stacjonarce kolegi. Działa bez problemu. Czemu u mnie nie hula?

Edited by ramir3zkrk
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...