Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

swiezak

Problem z procesorem-nie zgadza się ilość procesorów logicznych

Recommended Posts

Mam Phenoma II X2 555 i MB Asus M4A875TD-V EVO. Przy standardowych ustawieniach wszystko jest w porządku - 2 rdzenie w menadżerze zadań i menadżerze urządzeń. Jednak gdy odblokuję 2 pozostałe rdzenie, komputer wykrywa 4 procesory fizyczne (menadżer urządzeń) - tak jak powinien, ale jedynie jeden procesor logiczny (menadżer zadań). Co zrobić, żeby wszystko działało, jak powinno?

EDIT: Właśnie zauważyłem, że pokręciłem menadżery, teraz jest, jak być powinno.

Link to comment
Share on other sites

Guest lynenhynenh

Reinstalowałeś system po odblokowaniu rdzeni? Czasem system zapisuje informacje o procesorze w trakcie instalacji i nie chce ich później zmienić. Napisz jaki masz system.

Link to comment
Share on other sites

Reinstalowałeś system po odblokowaniu rdzeni? Czasem system zapisuje informacje o procesorze w trakcie instalacji i nie chce ich później zmienić. Napisz jaki masz system.

Nie. Windows 7 Ultimate 64-bit, mam jeszcze zainstalowane Ubuntu 11.04, ale go nie używam (zainstalowałem je kilka dni temu i odpaliłem tylko raz).

Ciach

3C4H.jpg

Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. - MD

Link to comment
Share on other sites

Guest lynenhynenh

Nie pasuje mi TPD - powinno być maksymalnie 125W... Resztę parametrów masz jak Phenomie X4 955.

Poza tym, u siebie widzę że cache w pierwszych trzech tabelach od góry, jest pomnożona razy liczbę rdzeni np. 4 X 512 KBytes

Link to comment
Share on other sites

Postanowiłem puścić benchmark - X2 ma wyższą wydajność niż X4, sprawdziłem tylko jeden test, bo zwyczajnie nie chciało mi się więcej.

3D1N.jpg

EDIT: Zauważyłem też, że czasem po wyłączeniu komputera wiatrak od procesora nadal pracuje, muszę odciąć zasilanie, żeby przestał.

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...