Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Fatov

Windows 7x64 problem po starcie

Recommended Posts

Na PC mam Windowsa7x64 Ultimate juz z okolo 2 miesiace. Aktualizowany, SP1 tylko jeszcze nie sciagnalem, reszta upgradow jest.

Dzisiaj w czasie gry w MassEffect1 pojawil mi sie dziwny bląd: cale otoczenie bylo ruchome, jak zawsze, ale ja nie moglem sterowac bohaterem (0 reakcji).

Myslalem ze cos z USB, na ktore mam mysz i klawiature, jednak nacianalem CTR ALT DEL i pojawilo sie normalne okienko --> wybralem menadzer zadan. Sprobowalem wtedy kliknąn na start --> moj komputer , nie udalo sie. Myszka normalnie chodzila, klawiatura tez, ale nie moglem nic odpalac. Zaczalem wiec zamykac poszczegolne procesy za pomoca menadzera zadan, udalo mi sie zamkonac z 3-4, po czym i tego zaczal mi komputer odmawiac. Skonczylo się na tym, ze mialem tlyko kontrole nad klawiaturą/ myszką, ale zadnej interakcji z ikonkami, itp..

Zresetowalem komputer.

Po restarcie PC uruchamia się normalnie, pojawia sie pulpit, jednak gdy najade na dolny pasek (tam gdzie jest start, godzina, itp.) to kursor myszko zmienia sie na 'myslenie' (animowane niebieskie koleczko, odpowiednik klepsydry z WinXP). Nic po kliknieciu sie nie odpala.

Więc srestartowalem jesczze raz -- to samo.

Kolejny raz - znow ta sama sytuacja.

W koncu wybralem 'tryb awaryjny' wsyztsko się odpalilo ladnie, po czym dalem na moj komputer --> wlasciwosci dysku C --> sprawdzanie dysku C ---> sprawdz dysk C przy nastepnym uruchomieniu komputera.

Nie znalazlo zadnych bledow.

Uruchomilem znowu w trybie awaryjnym --> uzylem CCleanera na rejestrze i plikach - śmieciach. Nic nie dalo.

Gdy uruchamiam normalnie Windows to pulpit sie laduje do pewnego stopnia (na obszarze powiadmien ikonka dzwieku juz jest oraz pae inny, ale nie ma np ikonki CatalystControlCenter i uTorrent), po czym pulpit przybiera taka jakby bialawa 'poswiate' (to samo sie robi gdy w dzialajacym sytemie da się na 'zamknij teraz' jakis nieodpowiadający program), myszka i klawiatura nie przestaja działac.

Pomocy!

PS system Windows7 x64 Ultimate

antywirus Comodo

fw Comodo

pc: e5200, hd4870, 2*2GB ram, 500GB Samsung F3.

Windows mam na partycji C, nie mam na tej partycji innych danych. programy/gdy osobno, dane/filmy/muzyka jeszcze gdzie indziej, do tego na osobnej partycji Ubuntu 10.10 na Wubi.

EDIT: log z Combofixa:

LINK: http://wklej.se/e888

Link to comment
Share on other sites

Przenoszę do programów.

Użycie Combofixa było średnio dobrym pomysłem, bo nawet nie zapoznałeś się z jego instrukcją. Tego programu należy używać tylko pod nadzorem.

Przeskanuj system za pomocą Malwarebytes' Anti-Malware i na forum daj z niego loga.

Do tego ściągnij i uruchom OTL, we wszystkich sekcjach zaznacz opcję Użyj filtrowania i wrzuć na forum obydwa wygenerowane logi.

Link to comment
Share on other sites

Nie wiem, czy format pomoże, bo trudno stwierdzić co jest przyczyną.

Logi z OTL możesz spróbować wygenerować w trybie awaryjnym, jeśli w normalnym jest problem. Jeśli i to nic nie da, to daj screena z zakładką Health z HD Tune.

Link to comment
Share on other sites

Health - robilem, nie znalazlo ani 1. bledu.

O zasilacz pytam dlatego, bo od paru dni zaczął hałasować, jak kosiarka momentami (pewnie to wina wiatraczka, ale trochę sie dziwię że oba problemy pojawiły sie zaraz po sobie).

Tego drugiego testu teraz nie zrobię, bo zasilacz oddałem na gwarancje.

Health - robilem, nie znalazlo ani 1. bledu.

O zasilacz pytam dlatego, bo od paru dni zaczął hałasować, jak kosiarka momentami (pewnie to wina wiatraczka, ale trochę sie dziwię że oba problemy pojawiły sie zaraz po sobie).

Tego drugiego testu teraz nie zrobię, bo zasilacz oddałem na gwarancje.

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...