Skocz do zawartości

Ballance


  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
66 odpowiedzi na ten temat

#1
Grimm

Grimm

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów
Rejestracja: 29 X 2006
Zakupiłem dzisiaj nowy numer CDAction i pojawił się dość poważny zgrzyt, ponieważ przy próbie instalacji Ballance (kiedyś zamieściliście demko i gra jest fantastyczna), tuż po wyborze języka instalacji wywala taki oto błąd:

Podejrzewam, że nie tylko ja mam ten problem.

Mam nadzieję, że Redakcja coś w tej materii wymyśli.

#2
MadeinHell

MadeinHell

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 781 postów
Rejestracja: 28 III 2006
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:A co cię to obchodzi TEJ!
Na jakim systemie operacyjnym działasz?? Bo mi czasem taki komunikat wywalało jak miałem starą wersję win-XP a przy 98 nie go nie ma...

Jeżeli masz 98 to sugeruję uruchomić program "od wewnątrz" czyli bezpośrednio kliknięciem no i do tego w trybie zgodności,

Ps. Sprawdź też czy płyta nie jest porysowana.

ps2. No i jeżeli ktoś z twoich znajomych ma pc (i jest blisko ciebie) to sprawdź czy problem ten będzie także u niego, jeżeli tak to najpewniej płyta jest porysowana...

#3
NeXIcE

NeXIcE

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 187 postów
Rejestracja: 28 X 2006
Jest takie coś jak InstallShieldEngine. Z góry mówię, że nie wiem co to jest i po co to jest, ale ma to coś wspólnego z instalatorami. Podobny problem miałem kiedyś z Post Mortem z CDA. Ściągnąłem to coś i zainstalowałem i było już ok. Możliwe, że właśnie ten plik jest uszkodzony w systemie. Ja tylko naprowadzam na rozwiązanie, bo sam nie wiem, niech eksperci się tym zajmą :P. Co do porysowania płytki... Gdyby była to wina porysowania nośnika to płyta czytałaby, czytała, czytała i w końcu wyskoczyłby komunikat, że nie można odczytać, a nie InstallShieldEngine.

#4
mateusz(stefan)

mateusz(stefan)

    Pure Awesomeness

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8371 postów
Rejestracja: 13 III 2006
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Castle of Mazovian Dukes
CYTAT(NeXIcE)
Jest takie coś jak InstallShieldEngine. Z góry mówię, że nie wiem co to jest i po co to jest, ale ma to coś wspólnego z instalatorami. Podobny problem miałem kiedyś z Post Mortem z CDA. Ściągnąłem to coś i zainstalowałem i było już ok. Możliwe, że właśnie ten plik jest uszkodzony w systemie. Ja tylko naprowadzam na rozwiązanie, bo sam nie wiem, niech eksperci się tym zajmą :P. Co do porysowania płytki... Gdyby była to wina porysowania nośnika to płyta czytałaby, czytała, czytała i w końcu wyskoczyłby komunikat, że nie można odczytać, a nie InstallShieldEngine.

...albo plik jest uszkodzony i dlatego to wyskakuje. Spróbuj zainstalować na innym komputerze, a wszystko powinno się wyjaśnić wink.gif
Masz problem z grą? Zajrzyj do Pomocnej Dłoni[LINK].
Chciałbyś pograć z kimś w sieci? Ten dział[LINK] jest dla Ciebie.
Zaciekawiła Cię ostatnio jakaś gra i chcesz podzielić się wrażeniami? Koniecznie odwiedź Dyskusje o Grach[LINK]

Planujesz zakup nowego komputera? Tutaj[LINK] doradzimy Ci co jest najbardziej opłacalne.
Interesujesz się sportem i na często oglądasz wydarzenia sportowe? Dołącz[LINK] do naszej kibicowskiej społeczności.

#5
NeXIcE

NeXIcE

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 187 postów
Rejestracja: 28 X 2006
Matryca jest jedna na wszystkie płyty, więc jakby był zepsuty to by wszystkim nie działało. Przekonam się jak kupie ;).

#6
Ghost

Ghost

    Admin

  • Ghost
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5197 postów
Rejestracja: 24 III 2003
  • Płeć:mężczyzna
CYTAT(Grimm)
Zakupiłem dzisiaj nowy numer CDAction i pojawił się dość poważny zgrzyt, ponieważ przy próbie instalacji Ballance (kiedyś zamieściliście demko i gra jest fantastyczna), tuż po wyborze języka instalacji wywala taki oto błąd:
Mam nadzieję, że Redakcja coś w tej materii wymyśli.


Zrestartuj kompa i wtedy spróbuj. Jak się instaluje hurtowo kilka demek lub gier może taki komunikat wyskoczyć.

LIFE IS BRUTAL A ADMIN BARDZIEJ © by Ghost

Moja znajoma Asia
Poczytaj o sprawie mojej przyjaciółki Asi Zakolskiej i jeśli możesz wspomóż fundusz, który zbiera pieniądze na jej rehabilitację.
Dołącz do nas na Facebooku.

Chcesz pomarudzić na nasze pełne wersje? Najpierw poczytaj:
http://forum.cdactio...blogid=1&cat=93


#7
Ponet

Ponet

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 225 postów
Rejestracja: 15 IV 2005
  • Płeć:mężczyzna
siema ja mam inny problem z tą grą ,otóż zainstalowałem bez kłopotów ,gdy uruchamiam ,działa ale jakoś tak dziwnie giera "skacze" ale nie dlatego że sprzęt słaby tylko chodzi płynnie i zaraz taki "skok" jakbym miał sieciowego laga :( ,mój komp to AMD Athlon x2 3800+ ,512 DDR2 ram i GeForce 7300GT ,dlatego uważam że to nie wina słabego kompa (w rozdzielczości 640x480 jest to samo) ,może gra nie lubi 2-rdzeniowców?.

#8
Grimm

Grimm

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów
Rejestracja: 29 X 2006
CYTAT(Ghost)
Zrestartuj kompa i wtedy spróbuj. Jak się instaluje hurtowo kilka demek lub gier może taki komunikat wyskoczyć.

Ghost, z gier zamieszczonych na DVD instalowałem tylko Ballance (jako pierwsze i niestety nie udało się), T72 oraz demko Xpand Rally - to raczej detal aniżeli hurt ;)
Spróbuję pokombinować wedle wskazówek NeXIcE'a i może coś z tego wyjdzie, bo aż się serce kraje na myśl, że taką grę mógłbym przepuścić.

#9
Termez

Termez

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 421 postów
Rejestracja: 09 IV 2004
CYTAT(Ponet)


jak uruchomisz grę. weź alt+tab potem ctrl+alt+del i potem w menu aplikacji lub menu procesów znajdź ballance i ustaw aby gra korzystała tylko z jednego rdzenia. To powinno pomóc.

#10
ego5000

ego5000

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 28 postów
Rejestracja: 23 III 2006
  • Skąd:100-lica
Ja mam z kolei taki problem. Zainstalowałem Ballance i hulało bez najmniejszych problemów. Ale jak włączyłem kompa jeszcze raz, zainstalowałem T-72, pograłem, wyłączyłem i jak chciałem włączyć Ballance wyskoczyło mi małe okienko zatytułowane "Attention" w którym... nie ma nic oprócz przycisku OK :?
Jeśli ktoś wie co jest to proszę o odpowiedź.

#11
MadeinHell

MadeinHell

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 781 postów
Rejestracja: 28 III 2006
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:A co cię to obchodzi TEJ!
Chmmm... A masz może włączony jakiś inny program w trakcie?? Jeżeli tak to wyłącz (ja np. wczoraj zaglądałem na jedną stronkę na której co chwilę sciągał się jeden i ten sam plik java, obejrzałem co chciałem zostawiłem operę włączoną i włączyłem Pop:t2t i efekty były takie jak opisujesz...)

Ew. Możesz sprubować uruchamiania w trybie zgodności.

Ew2. Możesz uruchomić v-sync ("czasem pomaga na te bóle") i wyłączyć chmury...

No ostatecznie możesz po prostu zainstalować od nowa Dodany obrazek

A co do kompa to mi się wydaje że masz dość dobry, nie jest to może cudo ale jest ok...

Edit: o srki za późno wysłałem, to było do Poneta

Edit2:Ego a co dzieje się kiedy wciskasz ok? Poza tym sprawdź poprzez ctrl+alt+del co to za program (powinieneś poznać inny niż zwykle jeżeli czasem tam zaglądasz Dodany obrazek [jeżeli rzadko tam zaglądasz to sugeruję ci po pierwsze posegregowanie od użytkownika, tam będą wszystkie programy uruchomione przez ciebie i to zawęzi pole poszukiwań] jak już znajdziesz co to to sprawdź w google  [no chyba że będzie się nazywać "win" :P])

#12
ego5000

ego5000

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 28 postów
Rejestracja: 23 III 2006
  • Skąd:100-lica
Po wciśnięciu OK okienko znika i na tym się kończy. A z tym ctrl+alt+del
to nie często tam zaglądam a procesów jest cała masa i nie mam pojęcia który to może być. A może to jednak jest spowodowane instalacją T-72? Może i głupie pytanie ale staram się brać pod uwagę większość ewentualności i nic lepszego nie przychodzi mi do głowy. Ostatecznie, przed instalacją niby chodziło :)  :?

#13
Ponet

Ponet

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 225 postów
Rejestracja: 15 IV 2005
  • Płeć:mężczyzna
dobra dzięki pomogło ,tylko teraz pytanie ,czy da się zrobić aby TA JEDNA gra korzystała z 1 rdzenia ZAWSZE ? (nawet po wyłączeniu kompa ,gry itp.)?
bo jak ktoś troche mniej doświadczony będzie chciał zagrać to może mieć problem.(nie żebym ja miał ale ,nie tylko ja na tym kompie gram)

#14
ego5000

ego5000

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 28 postów
Rejestracja: 23 III 2006
  • Skąd:100-lica
Już chyba wiem o co biega w moim problemie. Myślę, że gra nie wykrywa płyty. Jak próbowałem grę odinstalować zaczął się dopraszać o krążek mimo że był w napędzie. Nawet po wyjęciu i ponownemu uruchomieniu. Właśnie reinstaluję. (nie nie udało mi się odinstalować. Cóż, ostatecznie można i folder z grą usunąć wraz z wszelkimi skrótami  :) )


EDIT: No tak... Więc teraz i nie mogę gry nawet zainstalować :? Jak wybieram Install ballance to wyskakuje mi jakiś niemiecki (tak, niemiecki) komunikat ze słowem CD na końcu. Nie mam pojęcia co robić.

EDIT 2: Zadziwiające jest to, że z innymi grami (instalacja jak i w trakcie gry) nie ma takich problemów. :?:  :!:  :?  :shock:  :x

#15
MadeinHell

MadeinHell

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 781 postów
Rejestracja: 28 III 2006
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:A co cię to obchodzi TEJ!
w to że T-72 miało by coś zmienić wątpię... Na razie sugeruję ci zainstalować ponownie ballance, może po prostu źle je wyłączyłeś i przez to masz taki problem (złe wyłączanie jest bardzo be :))

#16
ego5000

ego5000

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 28 postów
Rejestracja: 23 III 2006
  • Skąd:100-lica
Udało mi się jakoś zainstalować grę jeszcze raz (weszłem na płytkę PPM i eksploruj, potem folder setup i tam uruchomiłem setup'a) gra poszła ale z kolei mam ten sam problem co Ponet. Jemu pomogło "wyłączenie" jednego rdzenia ale ja nie mam dwu-rdzeniowego procka  :(  :?

EDIT: Zmiana rozdzielczości na wyższą, wyłączenie chmurek i włączenie opcji "Synch to screen" zmniejszyło efekt laga ale nie uczyniło gry mniej uciążliwej. Ponawiam prośbę o pomoc

#17
NeXIcE

NeXIcE

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 187 postów
Rejestracja: 28 X 2006
Tutaj powinno być rozwiązanie InstallShield Engine:

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...showtopic=14264

Co do lagowania. Spróbuj zmienić sterowniki na inną wersję. Sam do niedawna myślałem, że co tam sterowniki mogą pomóc, gdy miałem problem z Ground Control 2 z CDA, ale jednak :).

EDIT: Tak, przepraszam :). Miałem na myśli sterowniki od karty graficznej.

#18
ego5000

ego5000

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 28 postów
Rejestracja: 23 III 2006
  • Skąd:100-lica
Masz na myśli stery do karty? Spróbuję. Dam znać o efektach.

#19
Grimm

Grimm

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów
Rejestracja: 29 X 2006
CYTAT(NeXIcE)
Tutaj powinno być rozwiązanie InstallShield Engine:

http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...showtopic=14264


Ech, jak nie w głowie, to gdzie indziej.

W napływie geniuszu postanowiłem zainstalować Ballance w trybie awaryjnym ;) - niestety nie udało się.
Po wykasowaniu zawartości folderu Engine i zrobieniu apdejta tez się nie udało, ale postanowiłem ponownie spróbować w trybie awaryjnym - w końcu poszło  :shock: .
Teraz to mnie wołami od kompa nie odciągną.
T72 oraz demko XRX też są świetne, ale Ballance wymiata.

Jestem stałym czytelnikiem CDAction od 5 lat i pierwszy raz taka przygoda się wydarzyła, ale cóż to tylko Windows ;) .

#20
Hieyan.

Hieyan.

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 30 postów
Rejestracja: 17 XII 2006
  • Skąd:Maków
A ja mam jeszcze inne pytanie, czy jest sposób jakiś, by zamiast strzałek użyć dżoja do poruszania się?
www.last.fm/user/Hieyan




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników