Skocz do zawartości

DarkSiders - kod błędu 51


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1
Dag

Dag
  • Forumowicze
  • 3 postów
Rejestracja: 18 V 2011
Witam wszystkich serdecznie. Otóż wczoraj kupiłem sobie grę DarkSiders. Zarejestrowałem się na Steam, zainstalowałem grę, pobrała się aktualizacja, po czym ją uruchomiłem. Gra działała bez zarzutu. Dziś również miałem zamiar zagrać, jednak tym razem wyświetlił mi się błąd (jak w temacie). Oczywiście w takim wypadku gry nie można uruchomić.

Na steam jestem zalogowany, gra Darksiders jest wyświetlona (aktualny zapis gry, wartości w % jak i udoskonalenia). W Steam jest również gra wyświetlona w panelu po lewej stronie w spisie gier. Pewnie wszyscy wiedzą o czym mówię. Grę reinstalowałem jak i Steam'a, jednak to nie pomogło.

Szukałem w google, jednak nie byłem w stanie nic znaleźć co by pomogło. Zwracam się więc do was o takową pomoc.

Pozdrawiam

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Kawalorn

Kawalorn

    Aka Oni

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5459 postów
Rejestracja: 01 X 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Warszawa
Sprawdź integralność plików. PPM na tytuł w oknie Steam i trzecia zakładka.

@Down tak mój błąd przez skrót myślowy... chodzi o to co powiedział archdeco

Do you have a desire, for which you would live a life of combat?


/人 ‿‿ 人\


#3
Dag

Dag
  • Forumowicze
  • 3 postów
Rejestracja: 18 V 2011
CYTAT(Kawalorn @ środa, 18 maj 2011 - 21:32)
Sprawdź integralność plików. PPM na tytuł w oknie Steam i trzecia zakładka.


Dziękuję za odpowiedź. Jednak klikając na nazwę gry w oknie Steam wyświetlają mi się takie opcje : zagraj, informacje o sklepach, wyświetl stronę sklepu, wyświetl forum, poleć znajomym, dodaj do ulubionych, edytuj kategorię, utwórz skrót na pulpicie, kopia zapasowa plików gry, usuń zawartość lokalną, właściwości.
Bo rozumiem, ze pisząc "tytuł" masz na myśli nazwę gry? Może źle Cie po prostu zrozumiałem smile_prosty.gif Można prosić dokładniej?

#4
archdeco

archdeco

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 407 postów
Rejestracja: 21 XII 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Lublin
Kliknij PPM na tytule, wybierz "właściwości" i przejdź do zakładki pliki lokalne czy coś takiego (local files). To jest właśnie ta trzecia zakładka o której mówił Kawalorn. Tam będziesz miał opcję sprawdzenia integralności plików gry.


Proszę zapoznać się z zasadami zamieszczania sygnaturek i zmniejszyć wagę obrazków - Arnie

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Dag

Dag
  • Forumowicze
  • 3 postów
Rejestracja: 18 V 2011
CYTAT(archdeco @ środa, 18 maj 2011 - 21:48)
Kliknij PPM na tytule, wybierz "właściwości" i przejdź do zakładki pliki lokalne czy coś takiego (local files). To jest właśnie ta trzecia zakładka o której mówił Kawalorn. Tam będziesz miał opcję sprawdzenia integralności plików gry.


Rozumiem. Zrobiłem jak napisałeś i wyświetliła się informacja "Wszystkie pliki zostały pomyślnie zweryfikowane". Jednak nadal wyświetla się informacja "Nie można uruchomić gry Darksiders (kod błędu 51).


Udało mi się uruchomić grę. Wszedłem w folder z grą i usunąłem kilka plików (nie pamiętam których). Wtedy kliknąłem tę weryfikację plików ponownie, pojawiła się informacja, że niektóre pliki są uszkodzone czy coś w tym stylu i że zostaną pobrane ponownie. Po pobraniu gra działa dalej.
Dziękuję za pomoc

Edytowany przez Dag, 19 maj 2011 - 10:02.





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników