Assasin4 Posted November 19 Report Share Posted November 19 Cześć, szukam monitora jak w tytule. Zależy mi na dobrym odwzorowaniu kolorów i równomiernym podświetlaniu. Musi mieć regulacje góra dół, pivot 90 i. Lewo prawo. Biurko ma gł. 80 cm. dlatego chyba wystarczy qhd. Głównie używam rendering i Unreal. Obecnie mam aoc ips 24" fullhd. Brakuje mi obszaru roboczego ze względu niską rozdzielczość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal30 Posted November 19 Report Share Posted November 19 (edited) Witaj, monitor ma być też do szybkich gier, czy wystarczy standardowe odświeżanie 60Hz? Ekran ma być płaski, czy wolisz zakrzywiony? Edited November 19 by Michal30 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Assasin4 Posted November 19 Author Report Share Posted November 19 @Michal30 Wystarczy 60 Hz. Ekran płaski i matowy. Rzadko gram w gry. Zwykle na tv + pad. Na monitorze czasem odpale jakąś strategie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal30 Posted November 19 Report Share Posted November 19 (edited) Dell P2723D ma matowy ekran ips z bdb pokryciem barw. Dell S2722QC to podobny model, tylko z 4k ekranem. Edited November 19 by Michal30 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Assasin4 Posted November 21 Author Report Share Posted November 21 @Michal30 Dziękuję bardzo za pomoc w wyborze. Wybiorę coś z tego. Pozdrawiam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Assasin4 Posted Saturday at 12:02 PM Author Report Share Posted Saturday at 12:02 PM @Michal30 Jeszcze zastanawiam się czy warto było kupić jednak monitor pod usb c. Ze względu na mniej kabli i porządek. Za jakieś pół roku planuję złoży PC mini atx. Wtedy mógłbym go częściej zabierać autem. Do pracy zdalnej z innego kraju zabierałbym lapka z Integrą. Wtedy taki monitor mógłby ładować laptop i być podłączony do wyświetlania grafiki. Patrzyłem, ale pewnie będzie ciężko coś znaleźć do 1500. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...