Jump to content

Nagły spadek wydajności w GTA V

szuti19PL

Recommended Posts

Witam,

Gta V/online działało mi w 720p na średnio wysokich przez około rok jednak jakiś miesiąc temu coś się popsuło i gdy wczytuje mi się postać mam około 10 fps na najniższych i to przy rozdzielczości 800x600.

Moja specyfikacja

-i5-4670

-msi z87-g43

-GTX 550ti

-8 GB RAM

Dzięki za szybką pomoc :)

Zepsute nic nie jest, temperatury w porządku, sterowniki w momencie kiedy to się stało były aktualne. Inne gry działają normalnie np Sniper Elite 3 w 720p działa na wysokich tak samo BF4 który w FHD działa na wysokich. Gra chodziła spokojnie w okolicach 60fps w 720p przez około rok. Pewnego dnia kiedy dołączyłem do gry online miałem około 10 fps (gra była prawie niegrywalna). Próbowałem reinstall i nic, zmieniłem kartę graficzną na R7 270 jednak to nic nie dało. Pomyślałem że to po tym jak podłączyłem drugi monitor jednak jak ustawię aby wyświetlało tylko na głównym a drugi wyłączę to nic nie dało.

Spróbuj ściągnąć razer cortex (czy jak to się teraz nazywa), zoptymalizować przez niego GTAV i przez niego odpalić. Niestety aktualizacje w grze lubią napsuć krwi zmieniając jakiś drobiazg w ustawieniach. Przy czym nie zawsze zachowują się zmiany wprowadzane osobiście. Program może (nie musi) pomóc.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...